Neler Yeni

Laptop için termal macun seçimi nasıl yapılmalı?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Selamlar arkadaşlar.

Geçtiğimiz haftalarda durup dururken masaüstü bilgisayarımdaki stok fanı söküp termal macuna bakasım geldi.
Baktığımda macunun neredeyse buharlaştığını ve hiç kalmadığını fark ettim.

Birçok kişi MX-4 önerdi ancak yakın zamanda il dışına çıkacağımızdan "işimi görsün, sonra daha iyisini alırım" mantığıyla TG-30 aldım.
4.5w/mk bir macun.

Masaüstünde macun değişimi sonrası cidden sıcaklık değerleri düştü. Eskiden 74-76 derecelerde oyun oynarken 62-64 derecelerde oyun oynayabilir oldum. Hatta kasanın ön kapağını çıkardığımda bu değer 58 dereceye kadar düşmüştü.

Aynı macunu laptop için de kullanmak istedim ancak açık konuşayım pek bir etkisini göremedim.
Eskiden de 88-95 derece arasında sıcaklık değerlerim vardı ve değişim sonrası yine benzer sıcaklıklarda kaldı.
82-91 derece arasında değişen bir sıcaklık vardı. Nedense aynı macun GPU tarafında iyi çalıştı ve GPU sıcaklığı 83 derecelerden 71 dereceye kadar düştü. Laptop için kabul edilebilir bence.

Yaz boyu oyunumu laptoptan oynayacağım full laptop kullanacağım ve bu sıcaklık değerleri bana biraz fazla geldi. Maksimum 84 beklerken ortalama 84 görünce şaşırdım.

Sorularım:
Macundaki iyi denilebilecek W/MK değeri laptop ile masaüstü arasında fark gösteriyor mu?
Yazlığa gitmeden önce daha iyi bir macunla değişim yapmalı mıyım?
Alacağım macun ne olmalı?

Macun değiştirdikten sonra laptop'ı soğuk tutmak için ne yapabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

gokhan.url

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Gökhan
ben de bilgilenmek amacıyla soruyorum belki bilen vardır acer servisinde hangi macunu sürüyorlar? biz macun gönderip onu sürmesini isteyebilir miyiz

TALHA MURAT

80+ Silver
ben de bilgilenmek amacıyla soruyorum belki bilen vardır acer servisinde hangi macunu sürüyorlar? biz macun gönderip onu sürmesini isteyebilir miyiz
Sanırım evet ama ne sürdüklerini bilmiyoruz maaliyet düşmesi için çoğu firma termal macunların orta segment kullanıyor iyi soğutmuyor o yüzden mesela ben kendim yaparım açarım kapağını sürerim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

TALHA MURAT

80+ Silver
garanti gidiyor
G770 kullanıyorum her cihazımın termal macununu ben sürerim excalibur serilerinde gitmiyor. Ayrıca g770 çok kullandığım şahsi cihazım onda bile diğer cihazlardan daha az sıcaklık var en iyi soğutmaya sahip neredeyse denebilir.

gokhan.url

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Gökhan
G770 kullanıyorum her cihazımın termal macununu ben sürerim excalibur serilerinde gitmiyor. Ayrıca g770 çok kullandığım şahsi cihazım onda bile diğer cihazlardan daha az sıcaklık var en iyi soğutmaya sahip neredeyse denebilir.
Acer nitro 5 alacağım soğutmasından dolayı ne kadar zaman sonra yeniliyorsunuz macun

TALHA MURAT

80+ Silver
Acer nitro 5 alacağım soğutmasından dolayı ne kadar zaman sonra yeniliyorsunuz macun
Ben genel olarak 5 ayda bir yeniliyorum 45 tl lik macun kullanıyorum iyi iş çıkarıyor. Bu arada servis 6 ayda bir alıyor haberin olsun çok ısınma sorunu olursa sadece erken alır .
İnceleme ve termal macun değişimi yapmıştım Abdullah beyde beğendi .

01adanalı

80+ Silver
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,571
Üyeler
163,847
Son üye
hayatsizinsanim
Top Bottom