Laptop Isınma Sorunu – Servis Çözmedi, THH Raporu Reddedildi / Ne Yapmalıyım?

tahaXqc7

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 senedir kullandığım HP Victus 16 model laptopumda ciddi bir ısınma ve performans düşüşü sorunu yaşıyorum. Cihazı ilk aldığım dönemlerde bu problem yoktu, sonradan ortaya çıktı ve zamanla belirgin şekilde arttı.

Yaşadığım sorunlar

• Oyunlarda ve yük altında CPU sıcaklığı 95–100°C seviyelerine çıkıyor
  • FPS düşüşleri (thermal throttling) yaşanıyor
  • Fanlar çok yüksek devirde çalışmasına rağmen sıcaklık düşmüyor
  • Aynı ayarlarda eskiden sorunsuz çalışan cihaz şu an belirgin performans kaybı yaşıyor
  • cihaz eskiden çok stabil çalışıyordu bir anda böyle bir durum oldu

Servis süreci

Cihazı 2 kez yetkili servise gönderdim:

• Servis testlerinde “donanımsal arıza yok” denildi
  • Ancak ısınma sorunu çözülmedi, cihaz bana aynı şekilde geri gönderildi

Tüketici Hakem Heyeti (THH) süreci

Sorun çözülmeyince THH’ye başvurdum.
Bilirkişi raporunda özetle:

• Cihazda üretimden kaynaklı bir ayıp tespit edilmediği
  • Isınma ve performans düşüşünün kullanım şartları, çevresel faktörler veya yazılımsal nedenlere bağlı olabileceği
    belirtilmiş ve bu nedenle başvurum reddedilmiş.

Ancak benim için kafa karıştıran nokta şu:

Bu cihaz ilk zamanlarda böyle değildi.
Aynı ortamda, aynı kullanımda yaklaşık 1 yıl sonra bu sorunlar başladı.

Ne yapacağımı bilemiyorum

• Servis sorunu çözemedi
  • Bilirkişi “üretim hatası yok” diyor
  • Ama günlük kullanımda cihaz aşırı ısınıyor ve performans düşüyor

cihazım Hp Vİctus 16 s1002nt
32 gb ram
1 tb hafıza
amd 8 845hs işlemci
4070 ekran kartı

sistem bileşenlerim bunlar yaklaşık 3 aydır thh dava sürecinde sonuç talebim reddedildi son zam lardan dolayı da olayı uzatmka istemiyorum zaten piyasa çok kötü durumda bu sorunu nasıl çözebilirm yardım ederseniz çok sevinirim

Servis sana standart macun sürüp yollamıştır ya da hiç ellememiştir. Sorun bakımsızlık. İnternetten PTM7950 sipariş et. Elin yatkınsa arka kapağı aç, soğutucu bloğu sök, eski kurumuş macunu temizle ve bunu işlemci ile ekran kartı çipine kesip yapıştır. Çok daha iyi performans alırsın.

honeywell ptm7950 ya da bunun muadili olabilecek termal ped/macun alıp kendiniz uygulayın hocam.

Watt kısıtlaması. Yada turbo modu kapatacaksınız. Bende de Acer v15 13620h vardı. 95 100 dereceleri görüyordu 60w a kısıtlamama rağmen. FAZ değişimli termal ped ile sorunu çözdüm. 85 90 derece maks görüyor 60w performans modunda. Belki bu çözümler işinize yarar turbo kapatmak istemezseniz. Ben thermalright helios v2 kullandım. Ptm orijinalini bulmak çok zor dikkat edin

mx6 sür kardom düzelir ben öyle hallettim normalde kardom hp kullanan birine yardım etmezdim fakat sende demacia nın ışığını gördüm. Kısaca kardom mx6 sür %90 düzelir eğer düzelmezse m2 sağlık bilgisini gönder bakayım kardom

Hocam cihaz 30 küsür watta 100 derce görüyor testi yaptım hwinfoda eke koyuyorum görseli birde siz bakın isterseniz.cihaz hala garantisi devam ettiği için kasayı açmaktan çekiniyorum cihaz fabrika çıkınca normmlade mx6 ile geliyormuş 5 6 ay sonra ısınmadan dolayı garantiye yolldadım bakım yapıldı dendi macun filan değiştirmişler cihaz gelidği gün gerçeketen sıcaklık derceleri normale düşümüştü ama 1 gün geçtikten sonra yeniden fırladı durum kesinlikle macun yüzündense gerçekten kasayı kendim açıp mx 6 sürücem

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-12-24 202744.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-24 202744.webp
    90.4 KB · Hit: 8
Hocam cihaz 30 küsür watta 100 derce görüyor testi yaptım hwinfoda eke koyuyorum görseli birde siz bakın isterseniz.cihaz hala garantisi devam ettiği için kasayı açmaktan çekiniyorum cihaz fabrika çıkınca normmlade mx6 ile geliyormuş 5 6 ay sonra ısınmadan dolayı garantiye yolldadım bakım yapıldı dendi macun filan değiştirmişler cihaz gelidği gün gerçeketen sıcaklık derceleri normale düşümüştü ama 1 gün geçtikten sonra yeniden fırladı durum kesinlikle macun yüzündense gerçekten kasayı kendim açıp mx 6 sürücem
muhtemelen sürdükleri macun pump out yaptı işlevini kaybetti. o yüzden ilk gün faydasını gördünüz diye düşünüyorum.

şansa thermalrightın stokları bitmiş. kendi sitesinde satılmıyor. ptm7950 orijinal satan bir satıcı bulmak lazım yorumu iyi olan.

sahibinden de ilanlara bakarken gördüm belki iletişime geçilebilir

herhangi bir bağlantım yok tanımıyorum ilan sahibini

Geri