Laptop nasıl dual channel yapılır

yusufl1x

80+
Reaksiyon skoru
0
merhaba arkadaşlar elimde asus tuf fx505gt model laptop var içinde 8 gb ram var ben bunu 16 yapıp dual channel kullanmak istiyorum cpu z fotoğraflarını aşağıya paylaştım hangi model ram almam lazım öneri yaparmısınız içinde 3200 mhz cl19 micron marka ram var dual channel olması için mhz cl ve markanın aynı olması mı lazım yardım ederseniz sevinirim
ram.webp
ram1.webp

Bunlar uygun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

8liklerini bulamadım.

Bunlar uygun

8liklerini bulamadım.
hocam cl değeri 19 mu 22 mi onu tam anlamadım benimkinin spd kısmında cl22 yazıyor memory kısmında cl19 yazıyor hangisine göre almam lazım biliyosanız söyleyebilirmisiniz

Sıfır almana gerek bu ramleri sıfır fiyatları çok yüksek sarı sitede 2. El temiz al
hocam cl değeri 19 olan ram mi almam lazım 22 mi memory ve spd kısmında farklı değerler yazıyor biliyormusunuz acaba

Çift kanal için aynı olmaları lazım değil
hocam cl değeri 19 olan ram mi almam lazım 22 mi spd ve memory kısmında farklı değerler yazıyor biliyormusunuz bi de çift kanal olması için cl mhz ve ramleri aynı olması lazım diye biliyorum ona göre alıcam

hocam cl değeri 19 olan ram mi almam lazım 22 mi memory ve spd kısmında farklı değerler yazıyor biliyormusunuz acaba

hocam cl değeri 19 olan ram mi almam lazım 22 mi spd ve memory kısmında farklı değerler yazıyor biliyormusunuz bi de çift kanal olması için cl mhz ve ramleri aynı olması lazım diye biliyorum ona göre alıcam
birebir aynı cl ve mhz olması gerekmiyor. Hangi ram kötüyse 2si de o ayarlarda çalışır. Seçim için en önemli olan voltaj değeridir. Gönderdiğim 2 ram de senin rame uyuyor. Birebir aynısını arıyorsan sahibindene bakman lazım sıfır olarak yok. Ya da bilgisayarcı gezeceksin çıkma parça için.

birebir aynı cl ve mhz olması gerekmiyor. Hangi ram kötüyse 2si de o ayarlarda çalışır. Seçim için en önemli olan voltaj değeridir. Gönderdiğim 2 ram de senin rame uyuyor. Birebir aynısını arıyorsan sahibindene bakman lazım sıfır olarak yok. Ya da bilgisayarcı gezeceksin çıkma parça için.
https://www.trendyol.com/crucial/nt...imm-ram-ct8g4sfra32a-p-52448275?boutiqueId=61 hocam bu ram uyar mı? uymazsa neden uymaz yazabilirmisiniz

Son düzenleme:
https://www.trendyol.com/crucial/nt...imm-ram-ct8g4sfra32a-p-52448275?boutiqueId=61 hocam bu ram uyar mı? uymazsa neden uymaz yazabilirmisiniz
Hocam model 1.2 voltsa al. Bunu alırsan iki ram de cl22 3200mhz olur. Kullanımda bir problem olmaz. Ben baktım şimdi 1.2 voltmuş alınır kullanılır sıkıntı olmaz.

Geri