Laptopda ssd sıcaklığı kaç olmalı ?

Batuw

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,116
üstteki ssdyi (g3) yeni aldım laptop asus tuf a15 yeni aldığımın üzerine ramleri ve diğer m2 ssdyi komple kaplayan o kağıt gibi büyük termal gelmiyor yani sadece kendi üzerindeki soğutucusu var bu sıcaklık normal mi ?

Ekler

• resim_2025-09-16_154243138.webp
    resim_2025-09-16_154243138.webp
    111.4 KB · Hit: 23
üstteki ssdyi (g3) yeni aldım laptop asus tuf a15 yeni aldığımın üzerine ramleri ve diğer m2 ssdyi komple kaplayan o kağıt gibi büyük termal gelmiyor yani sadece kendi üzerindeki soğutucusu var bu sıcaklık normal mi ?
bu laptopu yeni açtıgım ve opera gx i açtığım anki ssdi şu anda g3 52 dereceye diğeri 58 dereceye düştü 58 derece olanda windows kurulu

Laptoplarda genelde ısılar daha yüksek olur. SSD'nin soğutucusu olsa da olmasa da CPU ve GPU ısınıyorsa SSD'nin de ısınması kaçınılmaz olur. Günümüzde laptoplar için soğutucu stand şart gibi. Tavsiyem uygun fiyatlı ve "laptop hava girişlerine uygun" bir soğutucu almanız. Kayda değer fark yaratacaktır.

Laptoplarda genelde ısılar daha yüksek olur. SSD'nin soğutucusu olsa da olmasa da CPU ve GPU ısınıyorsa SSD'nin de ısınması kaçınılmaz olur. Günümüzde laptoplar için soğutucu stand şart gibi. Tavsiyem uygun fiyatlı ve "laptop hava girişlerine uygun" bir soğutucu almanız. Kayda değer fark yaratacaktır.
Evet almayı da düşünüyorum bu sicakliklar zaten laptop yatağımın uzerindeyken gördüğüm sicakliklar masada bile değil yani

Evet almayı da düşünüyorum bu sicakliklar zaten laptop yatağımın uzerindeyken gördüğüm sicakliklar masada bile değil yani
Stand olmadığı için yatağa da koysan, masaya da koysan ızgaralar kapanacağı için hava almakta zorlanacak, bu yüzden de ısınacak.
Laptop soğutucu seçimi yaparken kullandığınız laptopun altındaki hava giriş ızgaralarına göre uygun bir model seçmenizi öneririm.
Örneğin; Görseldeki gibi hava kanalına sahip olan bir laptopa 6 fanlı pahalı bir soğutucu almanın herhangi ekstra bir getirisi yok.
Piyasadaki çoğu laptop soğutucunun fan özellikleri birbirine yakın olduğu için, hava girişine etkisi olacak ucuz bir model de iş görecektir.
1758031888505.webp
1758031908693.webp

Bir de yükseltme ayaklarına bakmayı unutmayın. Kimisi ufak bir yükseltme sağlarken, kimisi çok daha yüksek açı verebiliyor.
1758032308435.webp
1758032355798.webp

Kioxia ısınan bir model zaten. Aşırı ısındığı için sağlık hızlı düşüyor.

ssd soğutucu al kc3000 ile direkt ısınmadan dolayı çöküyordu ssd soğutucu aldım yük altında 55 i geçmedi

teşekkürler arkadaşlar

Geri