Laptoplar zamanla neden yavaşlar?

Bestistaken

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
264
Merhaba, Merak etiğim bir şey var, aynı yılda neredeyse aynı güçlerde olan laptop ve pc 1-2 yıla denen aynı FPS yi vermiyor, tamam yazılımlar gelişiyor ama pc Laptopa oranla daha az Performans düşüşü yaşıyor bakımları yapılsa bile durum aynı kalıyor neden böyle Laptop zaten PC den daha pahalı, bu durum fena koyor.

Parçalar zamanla arıza yapıyor, paslanıyor, elektirik yüzünden aşınıyor. Aynı şey masaüstü için de geçerli. Bir sürü sebebi var.

Dolunca, ısınınca her bilgisayar yavaşlar.

Laptop fanlarının termal macunun daha sık değişmesi lazım
Bir de artık fazla olmasa da aynı model ekran kartının desktop ve laptop versiyonlarında fark oluyor

Dolunca, ısınınca her bilgisayar yavaşlar.
Sık sık bakım yapıyorum her 3 ayda bir daha iyi soğutma olsun diye VRM lere Thermal Ped bile taktım ama durum aynı yazılımlar, oyunlar ağırlaşıyor tamam ama PC de aynı değil mi ? pc daha iyi Performans veriyor durum baya acayip.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptop fanlarının termal macunun daha sık değişmesi lazım
Bir de artık fazla olmasa da aynı model ekran kartının desktop ve laptop versiyonlarında fark oluyor
Biliyorum genelikle CUDA core larda ve TDP de değişiklik oluyor, ama PC ve Laptop satın alındığı yılda aynı fps yi veriyor ama 1-2 yıla durum aynı olmuyor.

• Yazılımlar çıktığı senenin donanımlarına göre yazılıyor.
  • Laptopların alanları daha küçük olduğu için mobil donanımlar kullanıyorlar ve bunların performansları daha düşük oluyor. Ayrıca daha pahalı oluyorlar bu yüzden.
  • Alan yine dar olduğu için düzgün bir soğutma sığdıramıyorlar. Sığdırdıkları düzgün soğutmalar da ayı kadar oluyor.
Mesela benim laptopum Acer VX15. 2016-2017 yıllarında canavardı şimdi ise oyuncaktan farksız.

Her şey zamanla eskimeye başlar bu normal bir şey.

Sık sık bakım yapıyorum her 3 ayda bir daha iyi soğutma olsun diye VRM lere Thermal Ped bile taktım ama durum aynı yazılımlar, oyunlar ağırlaşıyor tamam ama PC de aynı değil mi ? PC daha iyi Performans veriyor durum baya acayip.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biliyorum genelikle CUDA core larda ve TDP de değişiklik oluyor, ama PC ve Laptop satın alındığı yılda aynı fps yi veriyor ama 1-2 yıla durum aynı olmuyor.
Aynı FPS'i ver(e)miyor. Mesela normal GTX 1050 Ti ile M veya Max-Q serisi bir kartı canlı oyun testlerine sokun aynı sonucu alamayacaksınız. GTA V gibi eski teknolojili oyunlarda da aynı şey olacak.

Geri