Neler Yeni

Laptopum çalındı ne yapmam lazım ?

serkanxa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
serkan
polisler hem umursamaz hem de bişey diyince sert cevaplar veriyordu zaten korktum bişey demeye artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

bakacağım yarın sabah artık dündendir ne düşüneceğimi bilmiyorum ki hocam allah kimseye yaşatmasın

Neyse saat geçmiş baya yardım eden veya yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim arkadaşlar iyi geceler :(
Hocam ne olur olmaz ses kayıt altına alın

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
iyi geceler herkese geçen gece evime hırsız girmiş evde değildim ama sadece laptopu almış çıkmış şarjını falan bırakmış arkadaş yani öyle bi acemi neyse polisi çağırdım olay yeri inceleme geldi baktı gitti arayacağız dediler.Microsoft hesabım açıktı halen içinde cihazımı bul kısmını da buldum ama şarjı yokmuş 0 şuan.laptop da asus tuf a15 gtx 1650 modellerinden daha garantisi bile bitmedi.Aklınıza başka çözümler geliyor mu bir iz ya da bir etkinlik hareket kontrolü yapacağım bir işlem ?
Bir kaç yabancı forumda okumuştum.

MAC adresi ve ip (192.168.1.1) gibi adresinde bulunuyormuş galiba ama İnternete girmesi lazım.
Microsoft hesabı giriş yapılırsa o bilgisayara çıkabilirmiş ne kadar doğru bilmiyorum

Yeni çıkan bilgisayarlarda hırsızlıklara karşı bir bios ayarı var tam ne işe yarıyor hatırlamıyorum ama...

Wireles alırsa o mac ve ip adresi olayını bloke edebiliyor ama.

Coroglen1

80+
Bir kaç yabancı forumda okumuştum.

MAC adresi ve ip (192.168.1.1) gibi adresinde bulunuyormuş galiba ama İnternete girmesi lazım.
Microsoft hesabı giriş yapılırsa o bilgisayara çıkabilirmiş ne kadar doğru bilmiyorum

Yeni çıkan bilgisayarlarda hırsızlıklara karşı bir bios ayarı var tam ne işe yarıyor hatırlamıyorum ama...
işte bilgisayarın şarjı yok şarj durumunu bile görebiliyorum şuan sadece şarja koyup internete 1 dk bağlaması yeterli olacak konum almak için

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
Olcay akbulut
iyi geceler herkese geçen gece evime hırsız girmiş evde değildim ama sadece laptopu almış çıkmış şarjını falan bırakmış arkadaş yani öyle bi acemi neyse polisi çağırdım olay yeri inceleme geldi baktı gitti arayacağız dediler.Microsoft hesabım açıktı halen içinde cihazımı bul kısmını da buldum ama şarjı yokmuş 0 şuan.laptop da asus tuf a15 gtx 1650 modellerinden daha garantisi bile bitmedi.Aklınıza başka çözümler geliyor mu bir iz ya da bir etkinlik hareket kontrolü yapacağım bir işlem ?
çok geçmiş olsun hocam

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
işte bilgisayarın şarjı yok şarj durumunu bile görebiliyorum şuan sadece şarja koyup internete 1 dk bağlaması yeterli olacak konum almak için
O hırsız eşekse bağlanır

emiliano

80+ Bronze
hırsız suriyeli ve yaşı küçük bir çocuksa her türlü bağalanacaktır o laptop hem şarja hem internete ama siz genede gidin sorun

Coroglen1

80+
O hırsız eşekse bağlanır
şarjı ve diğer şeyleri götürmediğine göre açar bağlanır da ki bilgisayarda şifre de vardı yanlış değilsem bilgisayarın şarjı yarısından azdı o şarjı da şifre denemeyle geçirmiş diye düşünüyorum

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yerinizde olsam gece bile takip ederim eleman gece girebilir internete

Çalan kişide sarj adaptörü yoksa aklınca şey der "bi adaptör alim gelim bilgisayarcıdan kullanırım" der o yüzden önündeki günler senin için çok önemli

Coroglen1

80+
Yerinizde olsam gece bile takip ederim eleman gece girebilir internete

Çalan kişide sarj adaptörü yoksa aklınca şey der "bi adaptör alim gelim bilgisayarcıdan kullanırım" der o yüzden önündeki günler senin için çok önemli
her an bakıyorum aklıma geldikçe tahminimce şuan adaptör arıyordur ya da satacak birisini arıyordur

emiliano

80+ Bronze
sahibindene baktım asus tuf a15 ilanları için ama yeni bir ilanda yok polis evden parmak izi aldı dimi yane parmak izi çıktımı evden

Coroglen1

80+
sahibindene baktım asus tuf a15 ilanları için ama yeni bir ilanda yok polis evden parmak izi aldı dimi yane parmak izi çıktımı evden
örnekler buldular ama ne olduğuna dair bişey demediler bunlar detaylı incelenip bakılacak sonra yakın çevreden aramaya başlayacağız gibi bir şey dediler

takipteyim 2. el sitelerinden de letgo dolap falan gözetliyorum

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
takipteyim 2. el sitelerinden de letgo dolap falan gözetliyorum
Asusu arayın fatura size kayıtlıysa
Adınızı soyadınızı söyleyin
O cihazın seri numarasına kadar öğrenin
Özellikle bios taki information kısmındaki bilgiler(verirler mi emin değilim)

Bunları öğrendikten sonra bir yere not alıcaksın

Hırsız olabilicek ilanlara bios ekranındaki fotografları isteyeceksin büyük ihtimal atar pc den anlamadığı tahmin ediyorum.

Eğer atmamakla direniyorsa yalan uydur virüs de bişi uydur.

Veya bilgisayarın altına bak seri no yazar genelde

Top Bottom