Neler Yeni

Lehimlerim sıkıntı çıkartır mı?

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
Arkadaşlar osilatör devrem var lehimlemesini az önce yaptım fakat havyam kaliteli olmadığı için ve biraz acemilik ile beraber gelen kötü lehim bu şekil bir durum aldı. Sıkıntı çıkartır ise nasıl düzeltebilirim?

Ekler

• IMG-20220608-WA0011.jpeg
    IMG-20220608-WA0011.jpeg
    1.1 MB · Hit: 95
  • IMG_20220608_202030.jpg
    IMG_20220608_202030.jpg
    1,007.5 KB · Hit: 95

Aliveq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Berat Berkay Çakmak
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar kronik sorunlar , Razer ve rampage ürünlerde teknik destek
Instagram
beratbc0
Steam
Aliveq
Twitter
aliveqxd
Facebook
Aliveq
Discord
Aliveq#4334
Reddit
aliveq
Arkadaşlar osilatör devrem var lehimlemesini az önce yaptım fakat havyam kaliteli olmadığı için ve biraz acemilik ile beraber gelen kötü lehim bu şekil bir durum aldı. Sıkıntı çıkartır ise nasıl düzeltebilirim?
Sıkıntı çıkmaz ama ilerde o lehim çıkar gibi

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
tümen dağ
Hayir
Cok ufak elemanlar değil belliki birsey olmaz
Ama antrenman yapip lehim yapimini geliştirebilirsin
Tabi bu işte devam ediceksen

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Sıkıntı çıkarırsa ve osilasyonu başarılı şekilde sağlamazsa sorun veren, soğuk lehime uğramış parçayı söker yenisini takarsın genellikle parçalar ölebiliyor söküm sırasında

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sıkıntı gözükmüyor ama gözle anlamak mümkün değil. Elinde multimetre varsa kısadevre moduna alıp yolların uçlarından ölçün. Bağlı olup olmadığını anlarsınız. Biraz zorlasanız yanmaya başlayacakmış. 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Metin Kandemir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Elektrik,Elektronik-Tıbbi Cihaz Teknikeri- Kısacası elektronik olan her şey
çok büyük bir sorun gözükmüyor hocam ama plaketi çözeltiden erken çıkartmışsınız hala bakır yollar haricinde erimemiş bakırlar duruyor. bu da en ufak bir lehim çapağının bile kısa devre yapmasına sebebiyet verebilir (y)

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayir
Cok ufak elemanlar değil belliki birsey olmaz
Ama antrenman yapip lehim yapimini geliştirebilirsin
Tabi bu işte devam ediceksen
hocam devam edeceğim inşallah sağolun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıkıntı gözükmüyor ama gözle anlamak mümkün değil. Elinde multimetre varsa kısadevre moduna alıp yolların uçlarından ölçün. Bağlı olup olmadığını anlarsınız. Biraz zorlasanız yanmaya başlayacakmış. 😅
havya prizde 1 saat kadar kaldı ve sapından tutamayacak hale gelmişti biraz aceleye geldi diyebilirim. Üstteki 3 nokta havyayı ilk çalıştırdığım zamana ait.

çok büyük bir sorun gözükmüyor hocam ama plaketi çözeltiden erken çıkartmışsınız hala bakır yollar haricinde erimemiş bakırlar duruyor. bu da en ufak bir lehim çapağının bile kısa devre yapmasına sebebiyet verebilir (y)
hocam elimde olsa tutardım fakat ben kontrol etmiyorum asit işlerini

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Metin Kandemir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Elektrik,Elektronik-Tıbbi Cihaz Teknikeri- Kısacası elektronik olan her şey
hocam devam edeceğim inşallah sağolun

havya prizde 1 saat kadar kaldı ve sapından tutamayacak hale gelmişti biraz aceleye geldi diyebilirim. Üstteki 3 nokta havyayı ilk çalıştırdığım zamana ait.

hocam elimde olsa tutardım fakat ben kontrol etmiyorum asit işlerini
Eğer severek yapıyorsan bu işi çok zevklidir. İleride kafana takılan soru, yardım isteyebileceğin herhangi bi durumda özelden ulaşabilirsin ya da konuya etiketleyebilirsin sağlıcakla ✌️

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
Eğer severek yapıyorsan bu işi çok zevklidir. İleride kafana takılan soru, yardım isteyebileceğin herhangi bi durumda özelden ulaşabilirsin ya da konuya etiketleyebilirsin sağlıcakla ✌️
teşekkürler hocam okul sınavı içindi bu devre. Gelecekte bu iş ile içli dışlı olacağım gibi duruyor inşallah haberleşiriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,544
Üyeler
164,692
Son üye
silentyavrum
Top Bottom