Monitör bugün geldi testlerini yaptım hiçbir sorunu yok, sadece sol altta rahatsız etmeyecek derecede ips glow var ama o artık ips ekranların problemi normal karşılıyorum.
Forumda bahsedilen YouTube videolarında bulanıklık sorununu da yaşamadım. Belki laptop ile bağlayan ve çözünürlüğü FHD'den yüksek veya düşük arkadaşlar ekranı yinele seçeneğinde kullanıyorsa o etki ediyor olabilir.
Abdullah abinin gösterdiği ayarları yaptım, oyun modunu FPS 1'e aldım kendimde sRGB seçtim renk modunu. Ekranları karşılaştırmak amacıyla elimde Legion laptop var, ekranı QHD ve renk doğruluk oranı da yüksek sayılır bir referans monitörü kadar olmasada. Onun ekranıyla karşılaştırdım yaptığım ayarlar sonrası renkler neredeyse aynı oldu.
QHD'den sonra büyük monitörde FHD çözünürlük tatmin etmez diye korkuyordum ama keskinliğnden, kontrastından aşırı memnun kaldım. Çok ufak bazı renklerde renk tonu farkı var oda ufak ayarlamayla halledilir panel farkına göre normal karşılıyorum ama memnunum şuanda.
Hoparlörler içinde monitör sesini 100 yapmama rağmen Legion laptopumun hoparlörü bana daha iyi geldi ses yüksekliği olarak ama bu monitördeki oldukça tatmin eder diye düşünüyorum birçok kullanıcıyı. Hiç olmamasından iyidir.
Omen 25i ile karşılaştıranlar için evet Omen'in renk profili fabrika çıkışı olarak daha iyi, Omen bu durumda hazır bir ürün ancak bu monitörle de aynı renkleri elde edemezsiniz diye bir şey yok aynı panel sonuçta. Zaten forumda da bu monitörün renk profilinin fabrika çıkışlı kötü olduğu bahsedildi. Biraz kurcalamak gerekiyor.
Belki bir Omen kullanıcısı monitörleri yan yana koyup kurcalamalar sonrası aynı renk profilini elde ederse bizle paylaşır hepimiz faydalanırız. Ki monitörde yeni zaten ileriki vakitte alacağı güncellemeler ile Lenovo'nun renk profilini düzeltmesi ihtimalide yüksek. Yine de şuanlık 2 ayar değiştirmem ile keşke dedirtmedi bana.
Ayrıca bu monitörün Pivot özelliğinden sonra iyiki de Lenovo alıp geçmişim diyorum, verdiği esneklik payı çok iyi. Masası küçük olanlar, masa üzerinde yer sıkıntısı çekenler veya monitör altı stand gibi şeylere başvurmak istemeyenler için bir nimet.
Alıp kullanmakta olan, alacak herkese hayırlı olsun.