LGS 2022 sınavına giren birisi olarak şunu söyleyeyim:
2020'de fen, 2021'de matematik, 2022'de Türkçe zorlayıcı oldu. Eğer okulun yapmazsa tüm 8.sınıfı bitirince LGS 2018 ve sonrasını deneme sınavı yapar gibi çöz. Tüm LGSler birbirine benziyor zaten. Günlük ne kadar çalışayım dersen, açıkcası ben ilk 6 7 ay neredeyse çalışmadım ve son aylara doğru çalıştım ki o da yine abartı değil. Şimdi ben böyle dedim diye sen 6 7 ay yatma yine de çalış. Soru önerisi olarak paragraf ve matematiğe önem ver. Paragraf okuma ve anlamanı geliştirir. Bu sayede matematikte de ilerlesin. Çünkü anlaması olmayan birisi matematik, fen hatta hiçbir dersi yapamaz. Kitap okuma konusu sana kalmış, açıkcası ben okumadım. Okulun eğer iyi bir yerse zaten haftalık deneme yapıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer yapmıyorsa da kendin yap. Orta seviye denemeler çözmeni tavsiye ederim. Eski hocalarım zor bir deneme sınavı yaptığımızda "Bu sınav LGS'den zor, LGS'de daha kolay sorarlar." falan derdi. Kaynak önerisi olarak matematikte karekök TEOG tarzı sorularıyla pratik yapabilir, sonrasında nartest kırmızıyı alıp yeni nesil çözebilirsin. Paragraf olarak yine nartest kırmızı öneririm. Sonrasında okyanus yayınları alabilirsin. Genel olarak önerim:
-Hız Yayınları
-Okyanus Yayınları
-Nartest Yayınları
LGS'de zorlanmamak için LGS aylık örnek soruları çözebilirsin. Her ay örnek soru yayınlanıyor. Hem onları çöz hem de önceki senelerdeki örnek soruları çöz. Bunları yapıp başarılı olmama imkanının olacağını sanmıyorum.
Deneme sınavlarında 440 falan zor yapardım ama LGS'de 442 %3.5 geldi. Tabi bazı arkadaşlarımda bu durumun tam tersi oldu fakat stres ve zaman kontrolü yaparsan başaramayacağın şey yoktur dostum.