Neler Yeni

LGS abartıldığı kadar mı

Receb İvedik

80+ Bronze
Çoğu kişi işte yok LGS hayatınızın sınavı çok çalışmanız gerekiyor kendinizi derse kitleyin falan bu kadar abartıldığı gibimi

LGS 2023 adayıyım nasıl çalışacağımıda bilmiyorum hayatsız gibi çalışmak hiç bana göre de değil ne yapayım bilemedim

Sayısal’a kafam basmıyor sözel’de maşallahım var :D
abartıldığı kadar değil ama basit de değil

rech

80+ Bronze
Çoğu kişi işte yok LGS hayatınızın sınavı çok çalışmanız gerekiyor kendinizi derse kitleyin falan bu kadar abartıldığı gibimi

LGS 2023 adayıyım nasıl çalışacağımıda bilmiyorum hayatsız gibi çalışmak hiç bana göre de değil ne yapayım bilemedim

Hocam lisede düzgün bir arkadaş ortamı istiyorsanız çalışın derim. Hayatınızdan vereceğiniz 9 ay sizin kalan 40 senenizi değiştirebilir. Sonradan pişman olup keşke çalışsaydım diyince malesef zaman geri dönmüyor. Ek olarak sayısala biraz ağırlık vermenizi tavsiye ederim.

Sebastian Szymanski

80+ Silver

Şuan böyle düşünüyor olabilirsin ama ilerde pişman olursun evet LGS çok önemli değil ama eğer YKSde 1-0 önde başlamak istiyorsun LGS'ye çalışmalısın öyle hayatsız gibi çalışmak filanda gerekmiyor LGS için (2019 da girdim, günde 2 saat verimli çalışmısimdir ilişkim de vardı ki çok saçmaydı liseden mezun olana kadar ilişki savunmuyorum artık, yani diyeceğim LGS abartılacak kadar zor değil). Sisteme karşıyım diyip hiç çalışmamak aptallıktır.(sistemi kesinlikle savunmuyorum)

Ygtkrcaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
yiğit karaca

diploma notun iyiyse çokta takma lgs yi

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257

üniversiteye açılan kapı değil kötü liseden güzel yerlere gidenler var ama kötü sayılabilcek liselede öğretmenler pek güzel anlatamıyor sen çalışmana bak kardeşim hakkında hayırlısı olsun.
Bol paragraf çöz-kaydırma yapma.

.RBO.

80+ Silver
Yazar gelse al bu sorular dese ona he kardeş ayne de geç kimseye güvenme yok sınav böyle olacak zor olacak kolay olacak min süre max soru olarak çalış
Ben zor da ana dersleri 15-16-18 arası yapıyordum kolaydada 15 yaptım çözeceğin soru sayısı ortalama değişmiyor şunuda unutma zor sınav her zaman iyidir (sıralama önemli olan sınavlarda) zor a çalışırsan orta kolay çıksrsa patladın kolay a çalışırsan zor çıkarsa patladın sınav zordu önceden ben zora çalıştım patladım

Suwariba

80+ Silver
önemli olup olmaması sana bağlı istediğin okula ve kimlerle birlikte okumak istedigine göre değişir. kendi motivasyonunu belirle önce ona göre çalış. kendimden örnek vericek olursam bıçak taşıyan kekolarla aynı okulda olmak istemedim ve bu yüzden çalıştım. Ayrıca lgs çok kolay bir sınav çok fazla takma yani içini rahat edecek kadar çalış yeter. Tüm sene inek gibi çalışan arkadaşlarim benden çok daha düşük okullarda şuan çalışacaksanda verimli çalış

Mert

80+ Silver
Bence önemli. Çalışmaya başladım ama hangi liseden mezun olduğumu duyunca hala insanların düşünceleri değişiyor.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
iyi bir lise istiyorsan evet

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
11. sınıf 1. dönem yazılılarına lgsye çalıştığımdan daha fazla çalışmışımdır. LGS'ye çalışma baya boş. 1 tane matematik 1 tane türkçe test kitabi bitirirsen yetiyor.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,242
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
LGS 2022 sınavına giren birisi olarak şunu söyleyeyim:
2020'de fen, 2021'de matematik, 2022'de Türkçe zorlayıcı oldu. Eğer okulun yapmazsa tüm 8.sınıfı bitirince LGS 2018 ve sonrasını deneme sınavı yapar gibi çöz. Tüm LGSler birbirine benziyor zaten. Günlük ne kadar çalışayım dersen, açıkcası ben ilk 6 7 ay neredeyse çalışmadım ve son aylara doğru çalıştım ki o da yine abartı değil. Şimdi ben böyle dedim diye sen 6 7 ay yatma yine de çalış. Soru önerisi olarak paragraf ve matematiğe önem ver. Paragraf okuma ve anlamanı geliştirir. Bu sayede matematikte de ilerlesin. Çünkü anlaması olmayan birisi matematik, fen hatta hiçbir dersi yapamaz. Kitap okuma konusu sana kalmış, açıkcası ben okumadım. Okulun eğer iyi bir yerse zaten haftalık deneme yapıyordur diye tahmin ediyorum. Eğer yapmıyorsa da kendin yap. Orta seviye denemeler çözmeni tavsiye ederim. Eski hocalarım zor bir deneme sınavı yaptığımızda "Bu sınav LGS'den zor, LGS'de daha kolay sorarlar." falan derdi. Kaynak önerisi olarak matematikte karekök TEOG tarzı sorularıyla pratik yapabilir, sonrasında nartest kırmızıyı alıp yeni nesil çözebilirsin. Paragraf olarak yine nartest kırmızı öneririm. Sonrasında okyanus yayınları alabilirsin. Genel olarak önerim:
-Hız Yayınları
-Okyanus Yayınları
-Nartest Yayınları

LGS'de zorlanmamak için LGS aylık örnek soruları çözebilirsin. Her ay örnek soru yayınlanıyor. Hem onları çöz hem de önceki senelerdeki örnek soruları çöz. Bunları yapıp başarılı olmama imkanının olacağını sanmıyorum.

Deneme sınavlarında 440 falan zor yapardım ama LGS'de 442 %3.5 geldi. Tabi bazı arkadaşlarımda bu durumun tam tersi oldu fakat stres ve zaman kontrolü yaparsan başaramayacağın şey yoktur dostum.

Ernest Muçi

80+ Bronze

Fazla kendini zorlama
Orta düzey bir Anadolu lisesi üniversiteye hazırlık için gayet iyi bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,361
Üyeler
165,174
Son üye
Coskun6161