li-ion deşarj

Celal

80+
Reaksiyon skoru
21
arkadaşlar her bir tanesi "3.7volt li-ion 40A" deşarj olan olan bataryalardan 3 tanesini seri veya paralel bağlarsam deşarj 120 A mi olur?Yoksa 40 A olarak kalır mı?

arkadaşlar her bir tanesi "3.7volt li-ion 40A" deşarj olan olan bataryalardan 3 tanesini seri veya paralel bağlarsam deşarj 120 A mi olur?Yoksa 40 A olarak kalır mı?
Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.

Son düzenleme:
Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.
Düzeltme yaptım hatalı olmasın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler drone yapcam 50-100 A deşarj istiyor benim bulduğum modelde 40 A o yüzden sordum
Hocam benim ilk bahsettiğin volttu onu düzelttim. Tekrar okursanız onu.

şimdi 3s pil yapcam 3.7 v her biri ve 40 A deşarj olan pillerin 3 ünü seri bağlarsam 11.1 volt olur aynı zamanda da 120 A deşarj mı olur?

yoksa 3 tanesini seri bağlayıp 11.1 volt yapıp onlarıda(yani 3 lü yaptığım paketlerden 2 tane) paralel mi bağlamam gerek?

bana li ion olup deşarj arttırma gerkli

şimdi 3s pil yapcam 3.7 v her biri ve 40 A deşarj olan pillerin 3 ünü seri bağlarsam 11.1 volt olur aynı zamanda da 120 A deşarj mı olur?

yoksa 3 tanesini seri bağlayıp 11.1 volt yapıp onlarıda(yani 3 lü yaptığım paketlerden 2 tane) paralel mi bağlamam gerek?

bana li ion olup deşarj arttırma gerkli
Şimdi seri bağlarsan 11.1V olur ama 40A olarak kalır. Eğer 2 tanesini paralel bağlarsan 3.7V olur 20A'e düşer.
Buradan daha detaylı öğrenebilirsiniz.

Seri bağlarsanız voltaj artar amper aynı kalır paralel bağlarsanız voltaj aynı kalır amper artar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,612
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri