Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.arkadaşlar her bir tanesi "3.7volt li-ion 40A" deşarj olan olan bataryalardan 3 tanesini seri veya paralel bağlarsam deşarj 120 A mi olur?Yoksa 40 A olarak kalır mı?
teşekkürler drone yapcam 50-100 A deşarj istiyor benim bulduğum modelde 40 A o yüzden sordumBildiğim kadarıyla seri bağlarsan 120A olur.
Paralel bağlarsan 40A olur. Bu sayede daha uzun dayanır.
Düzeltme yaptım hatalı olmasın.Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.
Hocam benim ilk bahsettiğin volttu onu düzelttim. Tekrar okursanız onu.teşekkürler drone yapcam 50-100 A deşarj istiyor benim bulduğum modelde 40 A o yüzden sordum
Şimdi seri bağlarsan 11.1V olur ama 40A olarak kalır. Eğer 2 tanesini paralel bağlarsan 3.7V olur 20A'e düşer.şimdi 3s pil yapcam 3.7 v her biri ve 40 A deşarj olan pillerin 3 ünü seri bağlarsam 11.1 volt olur aynı zamanda da 120 A deşarj mı olur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yoksa 3 tanesini seri bağlayıp 11.1 volt yapıp onlarıda(yani 3 lü yaptığım paketlerden 2 tane) paralel mi bağlamam gerek?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bana li ion olup deşarj arttırma gerkli
teşekkürlerŞimdi seri bağlarsan 11.1V olur ama 40A olarak kalır. Eğer 2 tanesini paralel bağlarsan 3.7V olur 20A'e düşer.
Buradan daha detaylı öğrenebilirsiniz.
![]()
Üreteç nedir? Üreteçlerin seri ve paralel bağlanması - Fizik Dersi
Üreteç pil, batarya ve akü gibi devreye gerilim sağlayan devre elemanıdır. Üreteçlerin (pillerin) seri bağlanması ve paralel bağlanması gösteriliyor.fizikdersi.gen.tr