li-ion deşarj

Celal

80+
Reaksiyon skoru
21
arkadaşlar her bir tanesi "3.7volt li-ion 40A" deşarj olan olan bataryalardan 3 tanesini seri veya paralel bağlarsam deşarj 120 A mi olur?Yoksa 40 A olarak kalır mı?

arkadaşlar her bir tanesi "3.7volt li-ion 40A" deşarj olan olan bataryalardan 3 tanesini seri veya paralel bağlarsam deşarj 120 A mi olur?Yoksa 40 A olarak kalır mı?
Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.

Son düzenleme:
Edit: Yanlış biliyormuşum biraz araştırdım mesela seri bağladığında 40A geçer ama paralel bağladığında bağladığım pil sayısı ile orantılı olarak azalır.
Düzeltme yaptım hatalı olmasın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkürler drone yapcam 50-100 A deşarj istiyor benim bulduğum modelde 40 A o yüzden sordum
Hocam benim ilk bahsettiğin volttu onu düzelttim. Tekrar okursanız onu.

şimdi 3s pil yapcam 3.7 v her biri ve 40 A deşarj olan pillerin 3 ünü seri bağlarsam 11.1 volt olur aynı zamanda da 120 A deşarj mı olur?

yoksa 3 tanesini seri bağlayıp 11.1 volt yapıp onlarıda(yani 3 lü yaptığım paketlerden 2 tane) paralel mi bağlamam gerek?

bana li ion olup deşarj arttırma gerkli

şimdi 3s pil yapcam 3.7 v her biri ve 40 A deşarj olan pillerin 3 ünü seri bağlarsam 11.1 volt olur aynı zamanda da 120 A deşarj mı olur?

yoksa 3 tanesini seri bağlayıp 11.1 volt yapıp onlarıda(yani 3 lü yaptığım paketlerden 2 tane) paralel mi bağlamam gerek?

bana li ion olup deşarj arttırma gerkli
Şimdi seri bağlarsan 11.1V olur ama 40A olarak kalır. Eğer 2 tanesini paralel bağlarsan 3.7V olur 20A'e düşer.
Buradan daha detaylı öğrenebilirsiniz.

Seri bağlarsanız voltaj artar amper aynı kalır paralel bağlarsanız voltaj aynı kalır amper artar

Geri