Brn 15 yaşında bile değilim insanların yaşını küçültecek kadar saygıya sahipsin demek ki, bana yaptığın bu hakaretten dolayı diğerlerinin saygısını yeniden kazanman ciddi süre alır. Forumda herhangi birisinin yaşına olduğundan daha küçük değer vermek büyük saygısı AMD'nin ne dediği değil sonuç önemli. Kim bedavaya performans artışı istemez ki sonuçta ? Hem OC ciddi manada işlemciye zarar verse AMD işlemcilerine OC desteği koyar mı zannediyorsun ? Al bakalım sana TH'den çok daha temiz kaynak olam TPU. Bu adamlar islemciyi sonuna kadar zorlar ki gerçek test de böyle yapılır.
Alıntıyı görüntüle
NH-D15S ile aralarındaki farkı kendin gör SE207'nin, ayrıca senin önermediğin Galahad 240 ise yargı dağıtmış burada.
OC işlemciye ciddi manada zarar veriyor veya vermiyor demedim, riske atıyorsun dedim. Adamlar senelerce çalışıp bir işlemci geliştiriyor, bunu stok halde en iyi şekilde çalışması için ayarlıyor. Sen kafana göre voltaj ve frekans giriyorsun. Hangisi mantıklı? Overclock zaten düzgün yapıldığında kötü bir şey değil, ben kötü de demedim. AMD önermiyor.
En iyi hava soğutmalardan dediğiniz SE-207-XT yine NH-D15'in gerisinde.
En iyi AIO dediğiniz Galahad 240 da H150i Elite Capellix'in gerisinde ancak bu radyatör büyüklüğüne bağlanabilir tabi.
Zaten hava soğutmaların sıvı soğutmalardan daha iyi soğuttuğunu idda etmedim. 90 derecede 7 derece fark önemli ancak büyük bir problem değil bence, 50 MHz düşürürüm işlemciyi %1 daha az performans alırım sıcaklık 85 olur.
Ayrıca ben PF240 kullanıcısıyım ve boşta çıkardığı sesten çok rahatsızım. Çoğu sıvı soğutmada da pompa sesi duyuyorsun. Bunun yerine hava soğutma alırım, zaten oc yapmıyorum ve Ryzen 5 kullanıyorum, oyunda bile çok az ses duyarım kafam rahat olur. Ben bundan bahsediyorum. Siz inatla sıvı soğutmanın daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsunuz.
Ekstra: Bilgisayarın içinde sıvı bulunması bile hoşuma gitmiyor benim şu anda. Sabah uyandığımda fişe takmadan önce sızdırdı mı diye kontrol ediyorum. Binlerce lira para verip pompa sesi + böyle bir korku yaşamam ne kadar mantıklı? Fuma 2 aldım yakın zamanda gelecek. Uzun bir süre sıvı soğutma da almam.