Neler Yeni

Lian Li ST120 3X120 mm Kasa Fanı 1.299 TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Erkan
ARGB para vermek pek mantıklı değil pavyon gibi yanması sistem sıcaklığını etkilemiyor dik ekran kartı kullanırsanız ve kasanın üst kısmına 3 adet gerçekten iyi fan alırsanız 12 cm değil 14 cm olmalıdır çok faydası var eksoz fanı hiç bir işe yaramıyor üst fanlar çok işe yarıyor üst toz flitreside takmanın bir manası yok hava çıkışını kesiyor arc 750 ekran kartınız varsa tecrübe sahibi oluyorsunuz bu kart sayesinde kasa tarzımı ve fan tercihlerimi etkiledi kasa büyüdükçe rpm hızı artması lazım 1300 rpm hiçbir etkisi olmuyor mesela MSI 320R ile MSI M100R kasadaki fanlar aynı rpm aynı sonuç M100R daha iyi küçük ama üst kısma 2 adet 14 cm fan takarsanız çok iyi oluyor MSI 100R var oda iyi 3 adet MSI kasa var hepsinde aynı fan var kasa ve fan secimi cok önemli büyük olunca iyi olmuyor fan rpm iyi olması lazım kesinlikle dik ekran kartı destekleyen kasa alın farkı göreceksiniz

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,813
İsim
Selim

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Ferhat Bilgi
Anakartın ile aynı fiyatta mousepad kullanıyor olman senin enayi olduğun anlamına geliyor. Enayi.
Yok tamamen bütçe ve kişisel zevk meselesi kimse enayi değildir o zaman şöyle demeye benziyor senin dediğin insanlar lamborgini vs alıyor ne gerek var abi çok konforsuz bi ford focus veya bi Fiat egea daha konforlu hemde az yakıyor ne gerek var ikisi de işimi görecek sonuçta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lamboya binmedim arkadaşlar bu arada konforunu bilemem spor otomobil olduğu için öyle dedim

Süspansiyon vs yani

delPierro

80+
Yok tamamen bütçe ve kişisel zevk meselesi kimse enayi değildir o zaman şöyle demeye benziyor senin dediğin insanlar lamborgini vs alıyor ne gerek var abi çok konforsuz bi ford focus veya bi Fiat egea daha konforlu hemde az yakıyor ne gerek var ikisi de işimi görecek sonuçta

Lamboya binmedim arkadaşlar bu arada konforunu bilemem spor otomobil olduğu için öyle dedim

Süspansiyon vs yani
Örnek aynı örnek değil, orta seviye bile sayılmayacak bir anakart ve 4070li bir sistemin yanında 7000 liralık mousepad kullanıyorsan zengin değil enayi oluyorsun konu bu. Uzatmanın manası yok. Herkesin kendi tercihi/enayiliği.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Örnek aynı örnek değil, orta seviye bile sayılmayacak bir anakart ve 4070li bir sistemin yanında 7000 liralık mousepad kullanıyorsan zengin değil enayi oluyorsun konu bu. Uzatmanın manası yok. Herkesin kendi tercihi/enayiliği.
Yazık senin kafana çocuğum :) Umarım bir gün hayallerine ulaşabilirsin

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Ferhat Bilgi
Yazık senin kafana çocuğum :) Umarım bir gün hayallerine ulaşabilirsin
Sizce örnekte bi hata var mıydı ?

Farklı fikirler açısından

Bi mouse pade 7000 tl veren bi insanda sence 7 8 bin tl anakart mı vardır soruyorum sadece

Aynı örnekten yine vereceğim lambosu olan bi insan 1+1 evde mi oturur ?

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sizce örnekte bi hata var mıydı ?

Farklı fikirler açısından

Bi mouse pade 7000 tl veren bi insanda sence 7 8 bin tl anakart mı vardır soruyorum sadece

Aynı örnekten yine vereceğim lambosu olan bi insan 1+1 evde mi oturur ?
Örneğinizde bir hata yok arkadaş sadece dar görüşlü ve biraz bilgisiz, üslubu yanlış. Demesi gereken şey şuydu, 7.000 TL'lik mousepad kullanıyorsun ama Anakartın' da o fiyatlarda bu bana yanlış geldi diyebileceğine en basitçe, bu şekilde konuşması laf yiyeceği anlamına geliyor sadece. Ki kullandığım Anakart'ın düşük model olduğunu falan sanıyor :D 10+2+1 Mosfetli dual 8 pin CPU beslemeli her türlü OC'yi yapabildiğim VRM'lerinin ısınmadığı beyaz bebek gibi mATX bir model. Cebimde param varken gidip 20k'lık Anakartı seçmemiş olmamın ve kasamın kompakt boyutta olduğu için ATX anakart taktığımda alttaki kablo kanallarını kapatacağını açıklatmak zorunda bırakıyorlar :) Herhangi bir sebeple zaten bu düşünce yapısı yanlış. Benim sadece aksesuarlarım 20K+ para ediyor zaten. Bütün parçalarım en kalitelisi. Ramim en iyi çipe sahip, SSD en iyisi İşlemci Top Tier ekran kartı buz gibi 4070Super Kasam PSU'm hepsi aynı şekilde özenle seçip oluşturdum. Adam hiçbir şeye takılmıyor geliyor bana anakart mousepad ilişkisini anlatıyor ve sanki övünüyormuşum gibi de bu lafları söyletiyor :D Keşke biraz gidip araştırsa bu anakart kaç tane ATX boyutundaki anakartı deviriyor :D

Son düzenleme:

KeyN_N

80+
Örneğinizde bir hata yok arkadaş sadece dar görüşlü ve biraz bilgisiz, üslubu yanlış. Demesi gereken şey şuydu, 7.000 TL'lik mousepad kullanıyorsun ama Anakartın' da o fiyatlarda bu bana yanlış geldi diyebileceğine en basitçe, bu şekilde konuşması laf yiyeceği anlamına geliyor sadece. Ki kullandığım Anakart'ın düşük model olduğunu falan sanıyor :D 10+2+1 Mosfetli dual 8 pin CPU beslemeli her türlü OC'yi yapabildiğim VRM'lerinin ısınmadığı beyaz bebek gibi mATX bir model. Cebimde param varken gidip 20k'lık Anakartı seçmemiş olmamın ve kasamın kompakt boyutta olduğu için ATX anakart taktığımda alttaki kablo kanallarını kapatacağını açıklatmak zorunda bırakıyorlar :) Herhangi bir sebeple zaten bu düşünce yapısı yanlış. Benim sadece aksesuarlarım 20K+ para ediyor zaten. Bütün parçalarım en kalitelisi. Ramim en iyi çipe sahip, SSD en iyisi İşlemci Top Tier ekran kartı buz gibi 4070Super Kasam PSU'm hepsi aynı şekilde özenle seçip oluşturdum. Adam hiçbir şeye takılmıyor geliyor bana anakart mousepad ilişkisini anlatıyor ve sanki övünüyormuşum gibi de bu lafları söyletiyor :D Keşke biraz gidip araştırsa bu anakart kaç tane ATX boyutundaki anakartı deviriyor :D
Bunlar sadece işlemci, ekran kartına bakıp sisteme fiyat biçen kafalar, çok da bir şey beklememek lazım. Sistem kalitesi boş f/p hoş bunlara.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Ferhat Bilgi
İşte dediğim gibi 7000 tl mouse pad kullanan birinde kötü parçalar mı olur yine verdiğim örnekteki gibi çok parası olan bi insan gidip gecekonduda kalmaz yani

Bunlar sadece işlemci, ekran kartına bakıp sisteme fiyat biçen kafalar, çok da bir şey beklememek lazım. Sistem kalitesi boş f/p hoş bunlara.
Bu da bence biraz ülkenin durumundan kaynaklı kimsede para olmayınca kalite biraz daha 2. Planda oluyor parası olan insanlar zaten bu işi zevk için yapıyor gidiyor misler gibi beyaz kalitesi sistem diziyor kendimden örnek vereceğim bi mouse almak için site siste gezip en uygunu almaya çalışmıyor bebek gibi sistem dizebiliyor tam kafasındaki gibi sanırım arkadaş da herkes o şekilde düşünüyor zannediyor o yüzden böyle bir yorum attığını düşünmekteyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Erkan
Yurt dışına çıkın bir izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız zengin yada fakir aynı yerden yemek yer zengin olduğunuzu kimse bilmez hava atmak ayıptır toplumdan dışlanırsınız siz neyle mutlu oluyorsanız o dur önemli olan isteğen istediğini alır cünkü size sormamıştır burda bazı kişiler paraları olabilir ama insanları küçük görmemesi lazım mesela 7000 tl mouse pad bize ne ilgilendirir sen bunu söyleyerek amaçın nedir o sorgulanmalı insanlar tepki verebilir yada umrunda olmaz yanlış olan 7000 tl bir ürünü adamın gözüne sokarak söylemesidir çok para verdim diye bilirsin reklama gerek yok arkadaş enayi diyor oda ayrı konu öyle düşünsen bile sende kalması lazım cümleyi şöyle kursa 7000 tl alsam kendimi enayi gibi hissederim diye bilirdi bu hakaret olmaz sen enayisin demek de olmaz from yöneticileri aynı mantıktaki kimse engellemiyor uyarmıyor bilgi aktarın deneyim aktarın bu arada zengin insanlar araştırır sorar boşa para harcamazlar küçük düşünmez getirisi nedir ona bakar bunlar gerçek zenginler sonradan görmeler değil mis gibi sistem dize bilirsiniz ama zengin bunu asla söylemez zenginler bu fromda zaten işi olmaz malum ölücüler diyarı burası

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,236
İsim
Furkan Görür
arkadaşlar hazır konu açılmışken Lian Li 205m kasa kullanıyorum. Tahliye fanım yok, kasa ısınmıyor tahliye fanı önerisi?

Tahliye fansın kasa;

işlemci sıcaklığı 55-65 arası sıvı soğutma
ekran kartı yük altında 60-65

KeyN_N

80+
Bu da bence biraz ülkenin durumundan kaynaklı kimsede para olmayınca kalite biraz daha 2. Planda oluyor parası olan insanlar zaten bu işi zevk için yapıyor gidiyor misler gibi beyaz kalitesi sistem diziyor kendimden örnek vereceğim bi mouse almak için site siste gezip en uygunu almaya çalışmıyor bebek gibi sistem dizebiliyor tam kafasındaki gibi sanırım arkadaş da herkes o şekilde düşünüyor zannediyor o yüzden böyle bir yorum attığını düşünmekteyim
O şekilde sistem toplamalarında hiçbir sıkıntı yok ama işte değerlendirken öyle düşünmeleri sıkıntı dediğin gibi. Sen çalışsın yeter kafasındaysan ve görselliğe, kaliteye önem vermiyorsan ben veriyorum. Bu beni enayi mi yapıyor yani :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,768
Üyeler
164,904
Son üye
Yunax
Top Bottom