Neler Yeni

lise de ders süresinin 1 saat olması

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Sen yarın bir git ve dikkatlice bak derslere.Eğer bu durum bu şekilde olursa git durumu bildir.Eğer ciddiye almazlarsa Müdür veya Yardımcısına Ortaöğretim Yönetmeliği MADDE 9'u okumalarını ve düzenlemelerini söyle.Öğrenciseniz bile hakkınızı savunun.

Ders süresi ve günlük çalışma saatleri
MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme
süreleri okul yönetimlerince belirlenir. Derslerin başlama, bitiş ve öğle arası dinlenme süreleri il çalışma takvimine uygun olarak okul müdürünün
başkanlığında (Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879) okul zümre başkanlarından oluşan komisyon tarafından ortaöğretim kurumunun özellikleri,
uygulanan programlar ile çevre ve ulaşım şartları dikkate alınarak belirlenir. Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme
süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir.
(2) Dersler, zümre öğretmenler kurulunun önerisi ve okul müdürünün onayı ile blok olarak da yapılabilir. Ancak her blok ders, iki ders saati
süresiyle sınırlıdır.
(3) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında bir ders saati, meslekialan uygulamalarına ilişkin derslerin
eğitiminin okul/kurumun atölye ve laboratuvarlarında yapılması hâlinde 40 dakika, işletmelerde yapılması durumunda ise 60 dakikadır. Okulda veya
işletmede yapılan staj süresi 60 dakika üzerinden değerlendirilir.
ve öğle aramızda 40 dk hocam müdüre gidip söylesek derslere girmek istemiyor musunuz dersler çalışkan değil misiniz falan diyip yollarlar

Rulep

80+ Gold
Şey gibi mi hocam cuma hariç normal saatinde bitiyor, cuma günü 10-20 dk geç çıkıyorsunuz. Bizde öğle arasına 10dk eklendi cuma günleri için 10dk geç çıkıyoruz. Sıkıntı olmuyor.
ders programını attı bildiğin 1 saat ders işliyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Şey gibi mi hocam cuma hariç normal saatinde bitiyor, cuma günü 10-20 dk geç çıkıyorsunuz. Bizde öğle arasına 10dk eklendi cuma günleri için 10dk geç çıkıyoruz. Sıkıntı olmuyor.
yok hocam aynı saatlerde bitiyor.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Şu koronavirüs önlemleri kapsamında blok ders falan yapmak yasak diye biliyorum. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama bizi de bilgilendirirsen seviniriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Şu koronavirüs önlemleri kapsamında blok ders falan yapmak yasak diye biliyorum. Sonuç ne oldu bilemiyorum ama bizi de bilgilendirirsen seviniriz.
Sonuç hala aynı 40 dk ders işleyip gerisini hocalara bırakıyorlar ister ders işler ister serbest bırakır

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
benim ders sürem full 80DK kardeşim. 1.dönemde öğle arası bile yoktu bende.

Top Bottom