Lol FPS Stutter Sorunu

Reaksiyon skoru
14
arkadaşlar oyun 240 fpslerde ani 100e düşüyor fightlarda youn 4 5 saniye gidiyor gelmiyor rtx 5060 ryzen 5 5600

Anakartın ve ramin nedir?

işlemcin zayıf kalıyor lol için, 240 hareketsiz kitli kalarak oynamak istiyosan 7800x3d kullanmalısın. 15 senedir lol oynuyorum 5600x, 7500f 7800x3d ve şimdide 9800x3d kullanıyorum tek tek denedim herşeyi. minimum 7800x3d işlemci olmalı çünkü oyun bozuk, 10-15. dakikadan sonra yaşıyosundur büyük ihtimalle bu durumu çünkü optimizasyonu boklaşıyor ilerleyen dakikalarda kankam

b550 a pro xpg gammix 3600 x2
Anakartın 6 çekirdek işlemciyi çok rahat kaldırabilir olması lazım. Xmp açık kullanıyorsun büyük ihtimalle. Dram voltajını Ram etiketinde yazan değerden 0.02 fazla yazarak elle girip, soc voltajını da 1.1 yapabilir misin? Aynı zamanda fclk 1:1 olarak manuel seçersen belki bir faydası olur

Msi anakartların bazılarında 3600 MHz hızlarda stabilite bozuluyor, teknik bir açıklaması vardır muhtemelen ama ben bilmiyorum tam olarak.

işlemcin zayıf kalıyor lol için, 240 hareketsiz kitli kalarak oynamak istiyosan 7800x3d kullanmalısın. 15 senedir lol oynuyorum 5600x, 7500f 7800x3d ve şimdide 9800x3d kullanıyorum tek tek denedim herşeyi. minimum 7800x3d işlemci olmalı çünkü oyun bozuk, 10-15. dakikadan sonra yaşıyosundur büyük ihtimalle bu durumu çünkü optimizasyonu boklaşıyor ilerleyen dakikalarda kankam
tek işlemci ile mi oyun oynuyor insanlar kral fanboyluk olmuş sizinkisi 7500f ile alıyorum 450 fps drop yemiyorum. 5600 eski işlemcim onda da gayet akıcı fps alıyordum 250-300 arkadaşın dediği gibi.

5600 gayet yeterli ve güçlü bir işlemci dostum.
vrm sıcaklıkların artıyor ve throttle yiyor olabilirsin.
işlemci ısınıyor ve soğutma için voltaj kesiyor olabilir
ekran kartın kararsız halde olabilir dikey uygulama çakışmaları olabilir.

Tavsiyem işlemcini stok fan ile kullanıyor isen sırayla

Başlat/güç seçenekleri/güç planını düzenle/gelişmiş güç seçenekleri/işlemci güç yönetimi/

+en yüksek işlemci durumu %99
+en düşük işlemci durumu %99

Seçip kaydedin.

Bu işlemcinizin gereksiz boost atmasını önleyerek sabit bir frekansta işlemcinizi stabil çalıştırır ve 15-20 dereceye kadar ısı düşüşü sağlayabilir.

Öncelikle bu yöntemi deneyin.

''Bu yöntem denenirken biosta OC ya da işlemci ayarları auto bırakılmalıdır. Aksi halde biostaki ayarlara öncelik tanır ve yaptığınız güç ayarlarını görmeyebilir.

Ayarları yaptıktan sonra görev yöneticisini açarak işlemci sekmesinde sabit bir GHZ hızı görmelisiniz. 5600 işlemci sanırım 3.5Ghz stok hızda geliyor %99 ayarda 3.0veya 3.1 veya 3.2 hızlarda çalışması gerekir. Bunu gördüyseniz ve değişme yok sabit hız varsa güç planı etkili olmuştur. Fan sesleriniz düşmeye başlar. Oyuna girip test edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Stok fan kullanmasan da denemeni tavsiye ederim

Oyun DX9 galiba DX11 yükseltilmiş, temeli zaten eski. Böyle bir oyundan 240 FPS almak için garip yöntemlere veya X3D işlemci almaya hiç gerek yok. Dövüşlerde düşen FPS oranından 10-30 FPS üstüne sabitleyip öyle oynayın. Kısaca 130 FPS'den 100 düşünce göze batmaz. Ama 240'dan 100 düşerse batar.

Ayrıca LOL 1K Hz üstü farelerde sorun yaşıyordu. Fare Hz yüksekse düşürün.

Gerçi alakası yok (hem anakartınıza Wifi adaptörü yok hem de oyun farklı) ama Valorant'da anakart Wifi adaptörü açıkken stutter yaşanıyor. LOL'da Valorant'ın hile korumasını kullanıyorsa, bu tarz bir adaptör, çevre birimi veya bir uygulama çakışıyor olabilir. Oyun oynarken arkada çalışan uygulamaları kapatmayı, hizmetleri devredışı bırakmayı deneyin. Alıcı ile Wifi veya bluetooth kullanıyorsanız alıcıyı çıkarıp deneyin. Keza kablosuz fare, klavye, kulaklık eğer ürün kaynaklı bir sorun varsa, böyle sorunlara da yol açabilir deneyin.

Ek olarak bağlantıda önerdiklerimi de harfiyen uygulayın. Genel istikrarı artırır.

Geri