M2 ssd gerekli mi sizce?

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
967
Beyler 2018 yılında aldığım samsung 860 evo ve 2021 de aldığım 870 evo kullanıyorum hala. Sistemi upgradeleyerek gittiğim için böyle oldu aslında. Şuan sistemde m2 yok. Ha depolama olarak yetiyor bana. Ama yıl 2025 olmuş canavar gibi işlemcim ramim var ama m2 ssdim yok. Sırf m2 olsun diye almaya gerek varmı? Ne kadar hızlanır sistem. Almışken 980 veya 990 pro alırım veya gen5 bi m2 alırım direkt

Bu soruyu 3 sene önce görsem şart değil derdim ama;
Win11 için ve unreal engine 5 oyunlarında yükleme sürelerinde fark yaratıyor m2 baya. Ama tabi 3000 ve 5000 arasındaki okuma yazma hızlarında fark göremezsin.

250 GB düşük olduğu için onun yerine 1 TB M2 alabilirsin. Yanına 500 GB öbür ssd ile iyi olur.
Öyle yapacağım hocam 990 evo plus düşünüyorum bütçeme uygun pro ile farkı ne sadece hızı bir tıkd aha artıyor sanırsam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu soruyu 3 sene önce görsem şart değil derdim ama;
Win11 için ve unreal engine 5 oyunlarında yükleme sürelerinde fark yaratıyor m2 baya. Ama tabi 3000 ve 5000 arasındaki okuma yazma hızlarında fark göremezsin.
Bi tane 990 evo plus çekeyim ozaman

Elimdeki kule tipi yetiyor id cooling se224xts, 70-72 derece ortalama oyunlarda
güzel değerler hocam bu soğutucuya göre kimileri phantom spirit soğutmuyor vs diyor ondan sormak istedim

Yetiyorsa gerek yok. Bende Windows'u 250 GB 860 Evo ile kullanıyorum senin gibi. Açılışta veya başka durumlarda hiç bir fark yok. Depolama içinde 1TB HDD ve 1TB M2 SSD var. Büyük oyunları SSD'ye küçükleri de HDD'ye kuruyorum öyle gidiyoruz. 2 TB alıp oyun depolama düşüncesi var aklımda da çeliyor. :D

kardom eğer depolama olarak sata ssd yetiyorsa sadece işletim sisteminin daha verimli çalışması için 250 gb m2 alsan bile kafi gelir yani boş yere para harcama kardom ama 250 de yetmez bence ben olsam bunu alırdım peşin fiyatına taksitle hem m2 olurdu hemde aşırı ucuz yani f/p ürünü.
Bunu alacağına alma dha iyi

Bunu alacağına alma dha iyi
990 evo plus alırım

güzel değerler hocam bu soğutucuya göre kimileri phantom spirit soğutmuyor vs diyor ondan sormak istedim
Bilmem hocam herkesin slikon kalitesi kasa akışı vb farklı. Bana yetiyor zaten kasamda 240mm destekliyor ondan almadım. İlerde kasa değişince 360mm geçerim

990 evo plus alırım

Bilmem hocam herkesin slikon kalitesi kasa akışı vb farklı. Bana yetiyor zaten kasamda 240mm destekliyor ondan almadım. İlerde kasa değişince 360mm geçerim
Güle güle kullanın hocam twşekkürlwr bilgiler için

Ama hocam sonuçta harddisl işinde samsung damga vurmuş bir markadır
kardom bugüne kadar hiç bir markaya bakarak öneri yapmadım ben kullanılan teknoloji ve fiyatına göre yorum yapan biriyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,169
Üyeler
183,395
Son üye
Doğantnn
Geri