Deneyim olması için bir m2 ssd alıp macOs kurulumu yapmayı düşünüyorum.
Özellikler şöyle;
Anakart: MSI MPG B550 GAMING PLUS Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400(OC) M.2
İşlemci: AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm
Ekran kartı: MSI Geforce GTX 1660 Ti GAMING 6GB 192 Bit
Ram: Kingston Hyperx Fury RGB 16GB (2x8GB )DDR4 3200 MHz CL16
Bazı konularda ekran kartı desteğinin olmadığını gördüm, 1500-2000 lira aralığında uyumlu bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra windows işletim sistemi için nvidia, macos için ise anakarttaki diğer slotu amd ekran kartı ile kullanırsam her iki işletim sistemini stabil şekilde kullanabilir miyim acaba? En kötü ihtimal hackintosh için daha uygun ancak yükseltilebilir bir kasa toplamayı düşünürüm ama şuan mümkünse tek kasada yapmaya çalışacağım.
Mac için istedikleri ücretler çok fazla, yükseltilebilir bir kasa toplamak daha cazip geliyor özellikle m1 işlemcileri henüz tam çözememişken.
Özellikler şöyle;
Anakart: MSI MPG B550 GAMING PLUS Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400(OC) M.2
İşlemci: AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm
Ekran kartı: MSI Geforce GTX 1660 Ti GAMING 6GB 192 Bit
Ram: Kingston Hyperx Fury RGB 16GB (2x8GB )DDR4 3200 MHz CL16
Bazı konularda ekran kartı desteğinin olmadığını gördüm, 1500-2000 lira aralığında uyumlu bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Aldıktan sonra windows işletim sistemi için nvidia, macos için ise anakarttaki diğer slotu amd ekran kartı ile kullanırsam her iki işletim sistemini stabil şekilde kullanabilir miyim acaba? En kötü ihtimal hackintosh için daha uygun ancak yükseltilebilir bir kasa toplamayı düşünürüm ama şuan mümkünse tek kasada yapmaya çalışacağım.
Mac için istedikleri ücretler çok fazla, yükseltilebilir bir kasa toplamak daha cazip geliyor özellikle m1 işlemcileri henüz tam çözememişken.