Neler Yeni

Mahalle Bilgisayarcısının Verdiği Tavsiye ile Toplanan Bilgisayar

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Direkt her yerden kısa kısa özet geçeyim.
Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den
Seçilen parçalardan hiçbiri güzel değil. Hadi RAM'lere güzel dedik ve geçtik anlarım orasını.
7500₺'ye HDD seçmek nedir yahu?
SSD'den bahsetmiyeceğim.
PSU desen Allah'a emanet.

20210614_183702.jpg
Yapılan Cable Management zaten bir bilgisayarcıya sistem toplatılmaması gerektiğinin en bariz örneği.
Kabloları arkaya bile vermemiş. Alt taraf desen insanın gözüne küfür gibi, yan taraftan bahsetmiyorum.

Bütün olay ise burada bitiyor. Ya sen nasıl bir köpeksin? Bir insanın hakkına, parasına, rızkına çalmaya girer bu. Adamın kutularını dahi vermemiş.
M2 SSD'nin nasıl montajlanacağına baksaydın bari... M2 SSD bildiğin yamuk duruyor arkadaş.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Niye müdahale etmedin ki zorla da olsa müdahale etseydin onlar almadan önce keşke :D

Ariseks

80+ Gold
Selamlar dostlar
Bugün çok hayret edeceğiniz bir konu ile karşı karşıyayız.

Bir dostumun bilgisayarını daha düzgün bir kablo düzeni yapmak için evlerine ziyarette bulundum ve karşılaştığım durumu sizlerle inceleyeceğiz aynı zamanda mahalle bilgisayarcısının verdiği tavsiye ve topladığı sistem bileşenlerine bakacağız.

Ürünün ilk 3 parçasını bizzat ben seçtim lakin diğer parçaları sistemi topladığım kişi, mahalle bilgisayarcısına bırakmak zorunda kaldı .

Benim seçtiğim parçalar:
  1. Ryzen 5 3600
  2. ASUS TUF GTX 1660 Super
  3. ASUS TUF B450M-PRO

Buraya kadar her şey çok güzel zaten baya randımanlı çalışan parçalar bildiğimiz üzere lakin işin patlak verdiği kısım burada başlıyor.
Bu kısmı seçtiğimiz için geri kalanını bilgisayarın sahibi babasına bırakmak zorunda kalıyor ve babası da tanıdık bir mahalle bilgisayarcısına veriyor sistemin geri kalanını montajlama ve ürünleri tedarik etme amacıyla.

Ürünlerin mahalle bilgisayarcısına kalan kısmında ise o da şu parçaları seçiyor :
  1. Frisby FC-9235G 650W PSU'lu kasa kombinasyonu
  2. Toshiba 1TB HDD
  3. Hİ-Level 512 GB 3300MB/3100MB/S M.2 SSD Disk
  4. GSKİLL 8GB Sniper X 3000mhz DDR4 Orman Kamuflaj RAM'den

2x8 olacak şekilde koyuyor (Normalde 8 koyacaktı da üstünkörü sorulduğunda minimum 16 olması gerektiğini söylemiştim sistemi toplayan da belirtmiş bunu)

ve bu sisteme 7500TL civarında bir ücret alıyor ve bu olay Temmuz 2020'de gerçekleşiyor.(O zamanlar o fiyata minimum RTX sistem toplanıyordu )​

Sistemin kutularını da çaldığını belirtelim bu mahalle bilgisayarcısının. Hiçbir kutuyu da vermiyor bilgisayarın sahibine .

Bugün de başta belirttiğim üzere sistemi düzgün bir kablolama yapmak amacı ile sistem sahibinin evine misafir oldum lakin sistemi açınca hayretler içerisinde kaldım ve gördüklerimi sizlerle de paylaşayım :

Alıntıyı görüntüle

Burada zaten çok anlatmaya gerek bir şey yok bir insan kendi çabası ile bu kadar berbat kablolama yapmaya çalışsa bile bu kadar berbat bir şeyi beceremez çünkü bu sanatsal bir berbatlık tarifi olmayan bir şey :D
Kablolama biraz da yetenek ile ilgili tabi buna yine kabul edilebilir diyip geçiyorum ama zoruma gittiğini de söyleyebilirim .
Kasa ve PSU konusuna gelecek olursak PSU'dan bahsetmeye gerek bile yok zaten ne kadar düşük seviye olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur ama beni asıl dumura uğratan ürün kasa oldu.
Bir kasada CPU güç girişleri için nasıl boşluk olmaz?Bildiğiniz anakartın üst tarafı tamamen kapalı bir panel.Yapan arkadaşa buradan tebriklerimi tersten iletiyorum.Tasarım hatası ödülü olsaydı sanırım kasayı tasarlayan kişi alabilirdi bu ödülü.

Asıl bomba ise ekran kartını temizlemek için sökünce ortaya çıkıyor :

Alıntıyı görüntüle

Şaka gibi değil mi dostlar ? :D
Adam anakartın üzerinde takılı gelen yükseltme vidasını söküp montajlamış SSD'yi ve bildiğiniz bu şekilde duruyordu görünce bi 20 saniye SSD ile birbirimize bakıştık.
SSD'nin bu vaziyette hala çalışır olmasına mı şaşırayım 10 kuruşluk yükseltme apartını çalan ve buna tahammül edebilecek kadar düşük seviye bir insanın varlığına mı bilemedim...

SSD'nin hız testini şuraya bırakayım:

Alıntıyı görüntüle

Kısacası adam hem tanıdık ayağına verilen parayı rezil ediyor ,kutuları çalıyor buna ek olarak daha bir de hatalı montaj yapıp sistemin bileşenlerine zarar veriyor.
Garantisini sorunca da garantisi de Allah'a emanet ...Kim bilir belki de parçaların bazıları 2.el bile olabilir .

Ben demiyorum ki bütün mahalle bilgisayarcıları böyle ama geneli bu şekilde elbette iyi olan istisnalar mevcuttur.
Siz siz olun sistem toplarken veya toplatırken hem önceden araştırın hem de toplatırken başında durun yoksa başınıza buna benzer olaylar gelebilir.

Bu durumu sizinle paylaşıp hem bilgilendirmek hem de istişare etmek istedim dostlar.

Saygılar
Dicek bir şey bulamıyorum o kablolama,ssd montajı , parçalar
Allah bilir o 3 parçayı sen seçmesen neler koyacaktı ve fiyatı ne yapacaktı

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
O psu'nun güvenilir olmadığını biz de biliyoruz. Fakat Bomba tarzı kelimeler sarf etmek yasak. Kuralları tekrardan okuyun. Dediğimi göreceksiniz. İyi forumlar
@Banxtre Geçmiş olsun hocam. Mahalle bilgisayarcılarına bu yüzden hiçbirşey yaptırtmıyorum ben. Bilgisayarcıdan bir sarj makinesi bile almam. Güvenmiyorum adamlara. İşleri güçleri Milleti kazıklayıp para kazanmak.
Çoğunun cidden bilgili olduğunu bile düşünmüyorum.
Bir tanesi bana A400 en iyi ssd diyordu

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Benzer olay da benim başıma gelmişti eski bilgisayarımı uykuya vs almıştım ondan sonra hiç açılmıyor siyah ekranda kalıyordu neyse hiç kullanmadan duruyordu pc biz Ordu'ya gidince babam bi bilgisayarcıya götürmüş ve 350 lira para istemişler ekran kartı 512 mblik ekran kartı işlemci İntel core duo 2 psu 220w lık psu o Allaha emanet zaten her gece zırr diye ses çıkarıyordu.Anakart da çöp bi anakarttı.Hatırladığım kadarıyla 4 gblık bi ekran kartım ve sağlam bi işlemcim ve gigabyte anakartım vardı.
Kısacası mahalle bilgisayarcısına gidilmez. Anlattığım olay 3 4 sene var yok.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Niye müdahale etmedin ki zorla da olsa müdahale etseydin onlar almadan önce keşke :D
Sistem Allah'a emanet duruyor PSU kabloları vs çok kötü durumda elde kalabilir seviyede gevşekti ben de kendilerine yeni PSU ve kasa almalarını önerdim.
Yeni parçalar gelince hepsini toptan düzelteceğim.

Sistemin gerisine karışma ihtimalim yoktu bu arada bize de şok oldu haberimiz parçalar geldikten sonra oldu.
Normalde farklı parça önerileri yapmıştım.

Squex

80+ Silver
Benim de aklıma şey geldi şimdi ananemin telefonuna bir şey olmuştu yazılımsal bir sorundu herhalde telefoncuya götürmüşler adamın yaptığı tek şey ses kısma tuşu ve powera basılıp tutup telefonu sıfırlamaktı ve buna 100 tl almış. Buluyorlar bilgisiz insanı dolandırıyorlar bildiğin. Mahalleci elektronik mağazalara asla güvenmemek lazım aslında.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Bir tanesi bana A400 en iyi ssd diyordu
Kötü bir SSD değil fakat Bol bol ondan daha iyi SSD bulmak mümkün.
Bilgisayarcılar genelde ürün satmak için yapıyor bunu.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Kötü bir SSD değil fakat Bol bol ondan daha iyi SSD bulmak mümkün.
Bilgisayarcılar genelde ürün satmak için yapıyor bunu.
Anlayan birine benzemiyordu zaten.
Letgodaki ilanlarına bakmıştım da bilgisiz olduğu çok rahat anlaşılıyordu

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Bu arada dostlar bu sistemden 2 tane var .İkiz arkadaşlarım aynısını aldılar ...

KAZIK 2X yani anlayacağınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,054
Üyeler
164,606
Son üye