Manuel ehliyet alacam önerileriniz.

10 ders için bi kurs 11 bin bi kurs 12 bin dedi 14 ders için bi kurs 14 bin dedi sizce kaç ders yeterlidir arabalar hyundai i20 ve reno clio
Hiç sıfır değilseniz az buçuk biliyorsanız 8 ders gayet yeterli bence. Tabi 1-2 defa kendin kurs dışında aynı rotayı dolaş.

Valla kursta hocan kim olursa olsun. Sana sınavı geçecek kadar öğretirler. Benim hocam zamanında arkana oturup emniyet kemerini çekicem. Her çektiğimde sinyalini hatırla diyip işin hilesini öğretmişti. Direksiyon sınavında seni çok konuştururlar hata yapman için. Kavşağa gelince konu açar. Yavaşlayacağın yerde konu açar. Yani en dikkatli olman gereken yerde dikkatini dağıtmaya çalışır. Ben sus araba kullanırken rahatsız etme diyip susturdum. Yol boyu konuşturmadım. Telefonum inatla çalarken elimi cebime atmadım hiç. Çaldı sürekli. Ayrıca bas gaza acelemiz var gibisinden şeyler söylerse de basma. Benim acelem yok de.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Senr
Yazili sinav icin hic surucu kursina gitme sadece yotube dan sinav sorulari na bak cevaplara bak anlicaksin hepsi ayni sorular ztn guzel arabalari olan bir kurs sec direksiyon derslw4ine kesin git hic kacirma bu kadar

Yazili sinav icin hic surucu kursina gitme sadece yotube dan sinav sorulari na bak cevaplara bak anlicaksin hepsi ayni sorular ztn guzel arabalari olan bir kurs sec direksiyon derslw4ine kesin git hic kacirma bu kadar
reno Clio vardı gittiğim yerde başka bi yerde ise Hyundai i20 sizce çok farkları var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç sıfır değilseniz az buçuk biliyorsanız 8 ders gayet yeterli bence. Tabi 1-2 defa kendin kurs dışında aynı rotayı dolaş.
yani babam 14 derse kaydol garanti olsun diyor sizce?

Valla kursta hocan kim olursa olsun. Sana sınavı geçecek kadar öğretirler. Benim hocam zamanında arkana oturup emniyet kemerini çekicem. Her çektiğimde sinyalini hatırla diyip işin hilesini öğretmişti. Direksiyon sınavında seni çok konuştururlar hata yapman için. Kavşağa gelince konu açar. Yavaşlayacağın yerde konu açar. Yani en dikkatli olman gereken yerde dikkatini dağıtmaya çalışır. Ben sus araba kullanırken rahatsız etme diyip susturdum. Yol boyu konuşturmadım. Telefonum inatla çalarken elimi cebime atmadım hiç. Çaldı sürekli. Ayrıca bas gaza acelemiz var gibisinden şeyler söylerse de basma. Benim acelem yok de.
öyle yani peki 10 derste de 12 derste de 14 ders te aynı seviyede mi öğrenecem dediğiniz sinyal muhabbetti çok iyiymiş.

manuel ehliyet için kursa başvurucam bu ay kurs seçerken dikkat etmem gereken şeyler var mı ve direksiyon ve yazılı sınav için dikkat etmem gereken şeyler var mı.
Sürücü kursu sahibiyim.
Nerde yaşadığına göre fiyatlar değişir
fakat zorunlu olarak sana toplamda 8 saat
Sağlık ve ilk yardım
Trafik kuralları ve sürüş adabı
Motor bilgisi
Dersi vermek zorunda.
+14 gün direksiyon dersi vermeside makuldür.
Fiyatlar dediğim gibi çok değişken
ama genel olarak fiyatlar hakkında ana değişmeyen kalemleri söyleyeyim
Direksiyon sınavı 4000tl (1600tl bir kdv ücreti var onu biz öderiz)
yazılı sınav 1500TL (900TL KDV aynı şekil)
B sınıfı için ehliyet harcı yanı vergisi 7438TL
Kağıt bedeli falan genelde kursa ait olur
24-26 civarı normaldir
30 a kadar ilden ile değişir.
ama her şey dahil 12-13 falan diyosa atıyorum kilis gibi alakasız biryerde yaşamıyorsan bir bit yeniği vardır

reno Clio vardı gittiğim yerde başka bi yerde ise Hyundai i20 sizce çok farkları var mı?

yani babam 14 derse kaydol garanti olsun diyor sizce?

öyle yani peki 10 derste de 12 derste de 14 ders te aynı seviyede mi öğrenecem dediğiniz sinyal muhabbetti çok iyiymiş.
Clio yu bilmiyorum ben i20 le aldim i20 yokus kalkis destegi var ve istop ettirmek istop ettirmeemktrn daha zor

• Beğen
Kursta düzgün öğrenemediğini sonradan da öğrenemezsin. Hayatın akışında kaynar gider. Ummadığın an kazaya ve masrafa sebep olur. Seneler sonra bile en zayıf yönün kalır.

Okulda çarpım tablosunu veya Ay'ları ezberlememek gibi. Tansu Çiller'in başbakan olmuş ama bayramları karıştırıyor olması gibi.

Ne kadar çok şey öğrenirsen, verdiğin parayı o kadar iyi değerlendirmiş olursun.

• Muhteşem
Sürücü kursu sahibiyim.
Nerde yaşadığına göre fiyatlar değişir
fakat zorunlu olarak sana toplamda 8 saat
Sağlık ve ilk yardım
Trafik kuralları ve sürüş adabı
Motor bilgisi
Dersi vermek zorunda.
+14 gün direksiyon dersi vermeside makuldür.
Fiyatlar dediğim gibi çok değişken
ama genel olarak fiyatlar hakkında ana değişmeyen kalemleri söyleyeyim
Direksiyon sınavı 4000tl (1600tl bir kdv ücreti var onu biz öderiz)
yazılı sınav 1500TL (900TL KDV aynı şekil)
B sınıfı için ehliyet harcı yanı vergisi 7438TL
Kağıt bedeli falan genelde kursa ait olur
24-26 civarı normaldir
30 a kadar ilden ile değişir.
ama her şey dahil 12-13 falan diyosa atıyorum kilis gibi alakasız biryerde yaşamıyorsan bir bit yeniği vardır
her şey dahil değil 14 sadece direksiyon ve yazılı ders ücreti 9700 civari devlete verecekmişiz sınav ücreti falan biseyler hocam sizce peki reno clio mu iyi yoksa Hyundai i20 mi sınav için hangisi sizce daha iyi oluyor sınava girecegim yerde çok bi yokuş yok hatta hiç yok yaşadığım memleket biraz düz sayılır genel itibariyle
Clio yu bilmiyorum ben i20 le aldim i20 yokus kalkis destegi var ve istop ettirmek istop ettirmeemktrn daha zor
yokuş kalkış desteği sanırım lazım değil sınav yerimiz dümdüz.
Kursta düzgün öğrenemediğini sonradan da öğrenemezsin. Hayatın akışında kaynar gider. Ummadığın an kazaya ve masrafa sebep olur. Seneler sonra bile en zayıf yönün kalır.

Okulda çarpım tablosunu veya Ay'ları ezberlememek gibi. Tansu Çiller'in başbakan olmuş ama bayramları karıştırıyor olması gibi.

Ne kadar çok şey öğrenirsen, verdiğin parayı o kadar iyi değerlendirmiş olursun.
zaten tam öğrenmek için 14 ders olan daha mantıklı geldi umarım hocalar ve komisyon iyi denk gelir.
Son olarak sizce bu aralığın sonuna kadar ehliyetim çıkar dimi herşeyi başarıyla tamamlarsam kadın dedi ki Kasım sonu yazılı sınava gireceksin muhtemelen Aralık ta sürüş dersine başlayıp Aralık sonu sürüş sınavına girersin gibi birşeyler dediler.

her şey dahil değil 14 sadece direksiyon ve yazılı ders ücreti 9700 civari devlete verecekmişiz sınav ücreti falan biseyler hocam sizce peki reno clio mu iyi yoksa Hyundai i20 mi sınav için hangisi sizce daha iyi oluyor sınava girecegim yerde çok bi yokuş yok hatta hiç yok yaşadığım memleket biraz düz sayılır genel itibariyle

zaten tam öğrenmek için 14 ders olan daha mantıklı geldi umarım hocalar ve komisyon iyi denk gelir.
Son olarak sizce bu aralığın sonuna kadar ehliyetim çıkar dimi herşeyi başarıyla tamamlarsam kadın dedi ki Kasım sonu yazılı sınava gireceksin muhtemelen Aralık ta sürüş dersine başlayıp Aralık sonu sürüş sınavına girersin gibi birşeyler dediler.
Toplam 23 e geliyorsa normaldir
Biz i20 ile veriyoruz
Ama ana hedefin dizel araç olsun
Hangisinin modeli daha yüksekse ona bin
İkiside aynı model ve dizelse i20

2026 ya bırakma +6-7k fark ödersin

Toplam 23 e geliyorsa normaldir
Biz i20 ile veriyoruz
Ama ana hedefin dizel araç olsun
Hangisinin modeli daha yüksekse ona bin
İkiside aynı model ve dizelse i20

2026 ya bırakma +6-7k fark ödersin
Kaydı ayın 10'una kadar alıyormuşsunuz sanırım, öyle bir şey dedi hoca. Bir de sanırım bizim tanıdık olan kursta sadece Clio vardı. Diğer kurslarda i20 görmüştüm. Sizce çok farkı var mı? Renault'ların dizel olup olmadığını bilmiyorum maalesef, bir de i20'ler yeni ve dizeldi. Sizce tanıdık yerinden vazgeçip diğerlerine mi yönelsem? Tanıdık yeri olan, 'Sen kardeşimsin artık bu saatten sonra,' falan diye bir sürü konuşuyordu. Bir de ders saati ne kadar veriyorsunuz? Örneğin, 1 saat 45 dakika ne kadardır?"

Kaydı ayın 10'una kadar alıyormuşsunuz sanırım, öyle bir şey dedi hoca. Bir de sanırım bizim tanıdık olan kursta sadece Clio vardı. Diğer kurslarda i20 görmüştüm. Sizce çok farkı var mı? Renault'ların dizel olup olmadığını bilmiyorum maalesef, bir de i20'ler yeni ve dizeldi. Sizce tanıdık yerinden vazgeçip diğerlerine mi yönelsem? Tanıdık yeri olan, 'Sen kardeşimsin artık bu saatten sonra,' falan diye bir sürü konuşuyordu. Bir de ders saati ne kadar veriyorsunuz? Örneğin, 1 saat 45 dakika ne kadardır?"
Ayın 10 u tüm Türkiye için dönem kapatma günüdür
Direksiyon dersi ortalama 40dk sürer yaşadığın yerin güzergahına bağlı olarak
Tanıdık işi size kalmış bir şey diyemem
Renault da genelde dizel kullanırlar
Yazılı için teorik derslerde
3 saat trafik
2 Saat motor
3 saat ilkyardım olur genelde

Ayın 10 u tüm Türkiye için dönem kapatma günüdür
Direksiyon dersi ortalama 40dk sürer yaşadığın yerin güzergahına bağlı olarak
Tanıdık işi size kalmış bir şey diyemem
Renault da genelde dizel kullanırlar
Yazılı için teorik derslerde
3 saat trafik
2 Saat motor
3 saat ilkyardım olur genelde
sizce hocam teşekkür ederim bu arada dikkat etmem gereken şeyler var mı mesela bunlara kesin dikkat edin gibi dediğiniz şeyler. bide yazılı sınavı geçerim diye düşünüyorum aynı zamanda yks de çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla öğrenirim.

Sürücü kursu sahibi bir arkadaş güzel bilgi vermiş, ben işin maddi kısmına değinmeden görece yeni zamanda ehliyet almış birisi olarak kendi deneyimlerimi ve gözlemlerimi aktarayım hocam, belki bi yardımım dokunur.

Öncelikle sinyal konusu çok çok basit, bazı arkadaşlar kemer çekme vs demiş ama hiç öyle şeylere ihtiyaç duymayacaksın, duymamalısın da. Parka girerken/çıkarken, şerit değiştirirken ve dönüş alırken sinyal vereceksin. Bu kadar basit. Kısaca şeridinde dümdüz gitmek dışında herhangi bir manevran = sinyal. Bunu yapmaktan aciz insanlar her gün trafikte çok rahat kaçınılabilecek irili ufaklı tonla kazaya sebebiyet veriyor. Bunu yapmak çok çok kolay, kaldı ki yapamayacak adamın açıkça trafikte yer almaması gerekir.

Araç konusuna hiç takılma, hatta mümkünse en ilkel araçta öğren. Ben clio ile girdim, yokuş kalkış falan geç arabada park sensörü dahi yoktu. Destekler olmadan öğren, bu işin en temizi budur. Zaten ileride aracın olunca inşallah panoramik kamerası da otonom sürüşü de her türlü zımbırtısı olacak ama bunları bir gereklilik değil rahatlatıcı araç olarak gör.

Park konusunda (özellikle paralel parkta) "Ben şöyle biliyorum, böyle yapayım" tarzı düşünceleri en başından kafadan sil. Hocan ne anlatıyorsa aynen uygula, takır takır parklarını yapar ehliyetini alırsın. Bu emniyet kemerine benzer bir sistemi benim hoca arabada yer almadığı için dışardan kaş göz ederek yapardı. Yine buna güvenmeden yol yordamını kavra, başka bir aday paralel parktayken girer/girmez muhabbetinden hocayla girdiğim bahsi 2-1 kazanmıştım :D Hocanın dışardan müdahalesine değil öğrettiği bilgilere güven.

Bizim parkurda sınavı çok kolaylaştıran işaretler vardı, L parkta omzun şuraya gelince kır, şu çukuru hissedince yeterince gitmişsin dur gibisinden. Bunlar birçok şehirde birçok parkurda mevcut. Bunları tabii ki ilk günden dikkate al, sınavını rahatlıkla ver.

Kurallar değişmediyse 1 kere istop etme hakkın var, çok üstüne düşme.

Hocaların konuşmasından dikkat dağıtmasından vs bahsedenler olmuş. Bu o an sınava giren hocana çok bağlı bir şey. Benim kurs eğitmenim hocaları lafa tutmuştu :D Paralel parkıma çok enteresan bir şekilde girdiğim için hamle hakkımı kullanarak ucu ucuna bir şekilde girmiştim. Parkım onaylandıktan sonra devam ederken hocalar "hepimiz kalacaksın sandık, nasıl oturttun" vs bir şeyler söylemişti. Aracı kullanırken dikkatimi dağıtmadan ufaktan laflamıştım. Bu tarz şeylerde dikkatin dağılan biriysen hocayı tersleme, geçiştir. Gereksiz yere adamları gerip kendini zora sokma. Ayrıca tabii parka ilk girişinde ölçülerine dikkat et, benim gibi macera yaratma :)

Derslerin işleyişi esnasında hoca çok önemli, her kursta hoca seçemezsin, rastgele kafana göre hoca değiştiremezsin ama hoca çok fark yaratan bir unsur. Benim hocam ilk hareketten sonra aracı sürebildiğimi (daha doğrusu panik yapmadan idame ettirebildiğimi) görünce koltuğunu en arkaya verip sıkıntı yok mesajı vermişti. Pedallara ayağı yetişmiyordu ama "sen kaza yapmayı başar, arabayı üstüne yapayım" gibi sözlerle kendisine duyduğu güveni bana da yansıtmıştı. Park sırasında beklerken araçtan inip köşede sigarasını içerdi. Panik bir hoca gelip seni de tribe sokabilir, mümkün mertebe hocanla aranı iyi tut ve sen de ona güven vermeye çalış. Hele hocan benimki gibi kafa dengiyse bi arkadaşınla 3-5 tur atıp kafa dağıtıyorsun gibi geçer dersler. Benimki ben direksiyondayken tiktok kaydırıyordu, yetmemiş ki bi ara bana da uzatıp zorla izletmişti :D

Kabaca dediğim gibi rahat ol, sorun yaşamazsın. Mümkünse hocandan 1-2 defa seni parkurdan çıkarıp gerçek trafiğe sokmasını iste, son derslerde bunu yapabilirsen ilerisi için güzel bir tecrübe olur. Kendi gözlemimle günümüzdeki sorun ehliyet kursunda araba kullanmayı ve trafiği değil ehliyet sınavını geçmeyi öğretiyorlar çünkü ehliyet sınavı da pek bunları sınamıyor, kendi içinde mantıksız bir kazanım ölçümü var.

Umarım bunlar yardımcı olur, ayrıca merak ettiğin şeyler varsa bilgim dahilinde yardımcı olurum çekinmeden sorabilirsin, başarılar.

Geri