Marksizm komünizmin çıkmasına sebep olmuyor muydu, sosyalizm ve komünizmin çıkmasına?Antikomünizm ya da komünizm karşıtlığı, kapitalist görüşlere karşı olan ve aksinin gerçekleşebileceğini öneren komünizm düşüncesine karşı olarak komünist sistem ve görüşlerin yayılımını engelleme çalışmalarıdır.
Silindi.Marksizm komünizmin çıkmasına sebep olmuyor muydu, sosyalizm ve komünizmin çıkmasına?
bende öyle biliyorumMarksizm komünizmin çıkmasına sebep olmuyor muydu, sosyalizm ve komünizmin çıkmasına?
Marksizm, sosyalizm ve komünizmin temelini oluşturmuyor mu? Liberalizme karşılık sosyalizm, kapitalizme karşılık komünizm değil mi?Tam tersi. Kapitalist görüşlere karşı.
Marksizm bir öğreti olarak siyasal, ekonomik ve felsefi bir bütünlük içerir. Marksizm, ideolojik alanda esas olarak sınıflar savaşımı teorisini ortaya atan ve bu savaşımın zorunlu sonucu olarak proletarya diktatörlüğüne ve oradan da toplumsal eşitlik ve özgürlük dünyası komünizme varılacağını öngören bir öğreti olarak tanımlanır. Benim kafam karışmış, pardon.Marksizm, sosyalizm ve komünizmin temelini oluşturmuyor mu? Liberalizme karşılık sosyalizm, kapitalizme karşılık komünizm değil mi?
Karl marx ve engels in 17.yüzyılda ortaya attıkları fikir kapitlalist sistemin çözümlenmesi iki işinin düşüncesidir sınıf ayrımını ortadan kaldırmak+ olarak özel mülkiyet özgürlük dünyasıOkudum ancak pek anlamadım bu marksizm'i
Bir cahile anlatır gibi anlatabilicek var mı?
proletarya filan dersek adam kafası karışır mala anlatır gibi dediği için o kadar girmeye gerek yok aslındaMarksizm bir öğreti olarak siyasal, ekonomik ve felsefi bir bütünlük içerir. Marksizm, ideolojik alanda esas olarak sınıflar savaşımı teorisini ortaya atan ve bu savaşımın zorunlu sonucu olarak proletarya diktatörlüğüne ve oradan da toplumsal eşitlik ve özgürlük dünyası komünizme varılacağını öngören bir öğreti olarak tanımlanır. Benim kafam karışmış, pardon.
mantıklı gelebilir ama günümüz şartları altında uygulanamaz kitaplarını okudum bir ara kafaya takmıştım 6 tane kitap almıştım lenin ile karl marx ın ama günümüzde olmazistanbul üniversitesinde bunları görüyorum ben bunları öğrendikten sonra komünist daha mantıklı gelmeye başladı.
https://cdn2-acikogretim.istanbul.edu.tr/auzefcontent/21_22_Bahar/calisma_sosyolojisi/1/index.html .d bitermi bu ünitelermantıklı gelebilir ama günümüz şartları altında uygulanamaz kitaplarını okudum bir ara kafaya takmıştım 6 tane kitap almıştım lenin ile karl marx ın ama günümüzde olmaz
Sınıf ayrımını ortadan kaldırmak bir amaç evet ama Marx'ın sürekli sınıflardan bahsettiğini biliyorum. Çelişmiyor mu bunlar? Özellikle de proletaryanın çıkarlarını gözetmesi sınıf ayrımını engellemeye çalışmadığını göstermez mi?Karl marx ve engels in 17.yüzyılda ortaya attıkları fikir kapitlalist sistemin çözümlenmesi iki işinin düşüncesidir sınıf ayrımını ortadan kaldırmak+ olarak özel mülkiyet özgürlük dünyası