Marmaray, Yenikapı istasyonunda bir genç intihar etti

Hocam Hz. Ömerin adeletinden bahsedim o halifeyken geceleri yetimler için sırtında çuvalla yemek taşıyan kişi. Kendisine et ikram edildiğinde benim halkım bunu yiyebiliyor mu diye sorulunca hayır yanıtı alınca yemeği reddeder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 1400 yıl öncesinden bahsediyoruz günümüzle kıyaslamayın.
Allahü teala nın elçisi Muhammed Peygamber sadece yaşadığı dönem için mi bu dini yayıyor kendisinden 1400 yıl sonra bu insanlar gelişmiş olur bu insanlar şu an olduğu gibi kalmaz diye düşünmedi mi

Allahü teala nın elçisi Muhammed Peygamber sadece yaşadığı dönem için mi bu dini yayıyor kendisinden 1400 yıl sonra bu insanlar gelişmiş olur bu insanlar şu an olduğu gibi kalmaz diye düşünmedi mi
Hocam size basit bir örnek anlatayim siz 1400 yıl önce yaşıyan bir Arapsınız size anlatılan şey günümüzle alakası olmasa inanır mısınız?

Hocam attığınız tesfirdir yani bir din hocası yorum yapmıştır.

Hocam Hz. Ömer nasıl biriydi merak ediyorum ve ya bunu kanıtlıcak kanıtınız var mı?
O kadar hoca meal olarak paylaşıyor bir hoca tesfir diyince mi bu tesfir oluyor? Arkadaşım tefsir bu kadar kısa olmaz zaten nisa 34 tefsir diye arayınca bunu değil upuzun bir metin karşına çıkıyor.

Hocam attığınız tesfirdir yani bir din hocası yorum yapmıştır.

Hocam Hz. Ömer nasıl biriydi merak ediyorum ve ya bunu kanıtlıcak kanıtınız var mı?
Arif tekin hz muhammedin ölümü sayfa 160tan itibaren okumaya başlayın(ömer hakkında)

Bu sözlerinde İslam düşmanlığı görüyorum.Sana şu güzel sözleri söylüyorum;

Şarap haram yapıldıysa, Üzümün suçu ne?
Fasık bıraktıysa, Sakalın suçu ne?
Edepsiz giydiyse, Tesettürün suçun ne?
Kılan yalancıysa, Namazın suçu ne?
Giden zalimse, Haccın suçu ne?
Müslüman yaşamıyorsa, Dinin suçu ne?

1.Kardeşim İslama lanet olası diyorsun,sonra özgürlükten bahsediyorsun.İnançlara hakaret edilmez.Bırak ben istediğim gibi istediğime inanıyım.Ölümden sonra hayat varsa (ki var)Allah'ım sana inandım,emirlerine uymaya çalıştım diyebileyim.Ama Allah yok gibi yaşayıp ölürsem ve hesap sorgu sual varsa o zaman nasıl hesap vereceğim.
2.Halkın kendi kendine yönetmesine sadece Tanım olarak bildik sözü de yanlış.Bir robot vs ürettiğin zaman kullanma kılavuzu olur,ne işe yaradığını bilirsin.Bizide Allah yaratmış ve kılavuzumuz Kur'anı kerimdir.
3.İslamda kesinlikle intihar etmek yoktur.
4.Din ile yükselen bir toplum olmadı olamaz bunu canlı örneğinide yaşıyoruz sözüne karşılık Osmanlı kaç yüzyıl hüküm sürdü bilgin varmı?
5.2. turda Erdoğan kazanırsa annelerimizi,kadınlarımızı,kız kardeşlerimize çok üzüleceğim çünkü şeriat gelirse kadınları insan yerine koymayan bir yönetim ülkenin başına geçmiş olacak.şeriat verirsen bu ulkede ki sokakta tek başına gezen kadını tecavüz etmek için sabırsızlıkla beklerler çünkü bunlar öyle yetiştirildiler araplar bunlardır araplar öyle bir millettir ki azginliklarina terbiye etmek yerine kadınlarına kapatırlar, öyle bir millettir ki kadın sesine duyunca tahrik olurlar.
Acaba sen İslam'ın kadına verdiği değeri biliyormusun da böyle atıp tutuyorsun?
Senin özgürlük anlayışın lgbt mi?
6.Acaba sadece mülteciler mi tecavüz ediyor?Türk etmez değil mi?Müslümanlığı yanlış yaşıyorsa İslamın suçu ne?Müslümanlıkta yasak bir davranıştır bu olay.
Bay Bay kemale oy verilmesi için yapılan bu yorumlarını üzülerek okuyorum.
Selametle kardeşim.
Acaba sadece mülteciler mi tecavüz ediyor? ????? abi bunasıl bir kafa yapısıdır nasıl iğrençliktir ya bu ne demek ya

Hocam size basit bir örnek anlatayim siz 1400 yıl önce yaşıyan bir Arapsınız size anlatılan şey günümüzle alakası olmasa inanır mısınız?
Hah işte ortak noktaya geliyoruz şimdi evrensel bir din günün şartlarına göre mi değişir yoksa hakli olana mi göre ne yani o günün şartlarına uymuyor diye Allah bu yüzden mi köleliği yasaklamadı ee o zman şimdi güncellemesi lazım kölelik yasak demesi lazım. Şimdi güncellemesi gerekiyor çünkü biz 1400 yıl öncesinde yaşamıyoruz. O zaman hesap günü beni Allah hesabı çekemez çünkü ben 1400 yıl öncesinde yaşamıyorum.
Hocam doğruyu söyleyin beni banlattirmak mi istiyorsunuz.

Acaba sadece mülteciler mi tecavüz ediyor? ????? abi bunasıl bir kafa yapısıdır nasıl iğrençliktir ya bu ne demek ya
Hocam buna laf anlatılmaz böyle bir konuya bile getirdiği hale bak adama din ile yükselen toplum olmaz diyince bana osmanli devletinden bahsediyor toplum ile devlet arasında ki farkı bile anlamıyor size tavsiyem bununla uğraşmayıniz yoksa benim gibi uyarı alabilirsiniz.

Hah işte ortak noktaya geliyoruz şimdi evrensel bir din günün şartlarına göre mi değişir yoksa hakli olana mi göre ne yani o günün şartlarına uymuyor diye Allah bu yüzden mi köleliği yasaklamadı ee o zman şimdi güncellemesi lazım kölelik yasak demesi lazım. Şimdi güncellemesi gerekiyor çünkü biz 1400 yıl öncesinde yaşamıyoruz. O zaman hesap günü beni Allah hesabı çekemez çünkü ben 1400 yıl öncesinde yaşamıyorum.

Hocam buna laf anlatılmaz böyle bir konuya bile getirdiği hale bak adama din ile yükselen toplum olmaz diyince bana osmanli devletinden bahsediyor toplum ile devlet arasında ki farkı bile anlamıyor size tavsiyem bununla uğraşmayıniz yoksa benim gibi uyarı alabilirsiniz.
Hocam ülkeleri toplum değilde yöneticiler sayesinde güçlü oluyorlar. Osmanlının ilk 10 padışahı ülkeyi iyi yönettiği için Osmanlı o kadar büyüdü. Güney ve Kuzey Kore'yi baz alalım bir taraf açlıktan kırılırken bir taraf zengin bir hayat yaşıyor. Ülke aynı ülke sadece yöneticiler farklı.

Hocam bu konu çok uzayacak bence daha fazla uzatmayalım. Benim saygı çerçevesinde tartıştığınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam ülkeleri toplum değilde yöneticiler sayesinde güçlü oluyorlar. Osmanlının ilk 10 padışahı ülkeyi iyi yönettiği için Osmanlı o kadar büyüdü. Güney ve Kuzey Kore'yi baz alalım bir taraf açlıktan kırılırken bir taraf zengin bir hayat yaşıyor. Ülke aynı ülke sadece yöneticiler farklı
Hocam ben onu o anlamda söylemedim ki
Ama doğru söylüyorsunuz İyi yönetici olursa toplum iyi olur kötü yönetici olursa aynı bizim şuan Türkiyede yaşadığımız gibi olur.
Hocam onu ben halkın gelismişliğine göre söyledim osmanlı da halkın gelişmişlik seviyesi nedir osmanli bir yere gittiği zaman kendi kültürüne ne kadar götürebilmiştir?
roma gibi gittiği yerlere kültür götürememiştir roma aldığı yerlerde şehirlere düzenlendi yolları yaparlardı vb osmanlı sadece cami yapıyordu bu yüzden Roma gibi kültür taşıması yaşamamıştır. Osmanlı
dediğiniz devlete vezirler yönetiyordu(bu durum padişahın kendisi üst düzey olmazsa geçerli olur) yani bazı durumlarda padişahın tek işi sadece mührü basıyordu yani padişahın değerini sadece o mühür belirliyordu. Kısacası toplum sadece karşılıklı orduların savaşmasıyla kazanılan savaşlarla değil cahilliğe karşı yapılan savaşları kazandığı sürece toplum gelişir.

Hocam bu konu çok uzayacak bence daha fazla uzatmayalım. Benim saygı çerçevesinde tartıştığınız için teşekkürler
Asıl ben teşekkür ederim hocam iyi forumlar.

Geri