Neler Yeni

Mastürbasyonun yararları ve zararları (part 2)

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

isikt11

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
7,406
En İyi Cevap
11
Mehmet Abi tetikte. Dikkatli olun.
1611688797582.png
 

alperenn01

80+ Silver
Katılım
9 Haziran 2020
Mesajlar
2,985
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln

haktanugur3

80+ Gold
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
7,500
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3

alperenn01

80+ Silver
Katılım
9 Haziran 2020
Mesajlar
2,985
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Alperen Ceylan
Instagram
Alperen.cyln

Vesemir Dayı

80+ Platinum
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
12,496
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,566
Yaş
24
Konum
Eskişehir
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

-CrawL

80+ Gold
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
5,335
BU KONU İLK AÇTIĞIM KONUYA GÖRE FARKLI AYNI KONU MEVCUT DİYİP KUNUYU LÜTFEN SİLMEYİN

İLK KONUDA YAZANLAR
Mastürbasyonun Zararları Nelerdir?

1.
Mastürbasyon erken boşalmaya neden olabiliyor.

2. Aşırı mastürbasyon hafızayı zayıflatır ve dikkat bozukluğuna, unutkanlığa neden olur.

3. Mastürbasyonda hayal edilen fanteziler kişinin gerçek hayatındaki ilişkisinde aynı olmadığında kişinin mutsuz olmasına ve ilişkinin bozulmasına sebep olabilir.

4. Sık yapılan mastürbasyonlar kişide aşağılık kompleksi, dalgınlık ve üzüntüye sebep olabilir.

5. Mastürbasyonla boşalmaya alışmış kişiler evliliklerinde de cinsel birliktelik yerine mastürbasyonu tercih edebilirler. Bu durumdan evlilikleri olumsuz etkilenir ve çatışmalar meydana gelir.
  • Günde 2 defadan fazla olduğu takdirde, erkeklerde erken iktidarsızlık ve ereksiyon problemlerine yol açtığı söylenmektedir. Bunun yanı sıra aşırıya kaçan mastürbasyon yüzünden, erkeklerin penisinden orgazm dışında meni akıntısı oluşabilmektedir.
  • Aşırı derecede yapılan mastürbasyonun karaciğeri yorduğu öne sürülmektedir.
  • Erkeklerde erken boşalmaya yol açabilmektedir.
  • Mastürbasyonun aşırı yapılması durumunda kişilerde saç dökülmesi, yorgunluk, halsizlik ve sinirlilik durumu görülebilmektedir.
  • Özellikle evli çiftlerin seks yapmaktan ziyade, mastürbasyona yönelmesi, çiftlerin birbirine karşı olan arzusunu kaybetmesine yol açabilmektedir. Yani eşiyle cinsel ilişkiye girmektense mastürbasyon yapmak kişiye daha cazip gelebilmektedir. Buda evliliği olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
  • Mastürbasyon yaptıktan sonra oluşan suçluluk duygusu kişileri olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
  • Aşırı derecede yapılan mastürbasyon genital organların tahriş olmasına yol açmaktadır.
  • Mastürbasyonun aşırıya kaçması durumunda kişilerin sosyal yaşantıdan uzaklaştıkları söylenmektedir.
  • Mastürbasyon kişilerde doyumsuzluk yaratabilmektedir. Mastürbasyon orgazm olmayı sağlayabilir fakat cinsel ilişkiden alınan haz kadar kişilerde etki yaratmaz. Bu yüzden sürekli mastürbasyon yapma isteği artabilmektedir.
Mastürbasyonun Faydaları Nelerdir?

1.
Mastürbasyon stres seviyenizi düşürür ve gevşemenizi sağlar.

2. Ağrılarınızı yatıştırır. Özellikle baş ağrılarında ve adet dönemlerinde rahatlama sağladığı ve kramplara, kas gerginliklerine iyi geldiği belirtiliyor.

3. Mastürbasyon pelvik kaslarınızı güçlendiriyor. Bir nevi kegel egzersiziyle aynı görevi görü

4. Kadınlarda enfeksiyonların önlenmesine yardımcı oluyor.

5. Erkeklerde erektil disfonksiyona yardımcı oluyor. Yani kişi penetratif ilişkide daha uzun kalabiliyor.

6. Orgazm sayesinde salgılananArkeoloji endorfin sayesinde uyku kaliteniz artıyor.

7. Bedeninizi tanımanıza ve nelerden hoşlandığınıza yardımcı oluyor. Bu sayede partnerinizle yaşayacağınız ilişkinin kalitesini arttırıyor.
yor. Hapşırdığınızda ve öksürdüğünüzde idrar kaçırmanızı önlüyor

8-Mastürbasyon yapan kişiler, çoğunlukla orgazm sonrasında oldukça rahatlar ve gevşer.

9-Kişilere haz vererek, doyuma ulaştırır.

10-Cinsellik üzerine hayal dünyasını geliştirir.

11-Çiftlerin seks esnasında mastürbasyon yapmaları, daha fazla şehvet duymalarını sağlayabilir. Kısacası çiftlerin seks hayatına renk katabilir.

12-Evli çiftlerin seks yapamadıkları hamilelik gibi özel durumlarda, seks ihtiyaçlarına oldukça iyi bir alternatiftir.

13-Gece problemi yaşayan kişiler mastürbasyon yaptıkları takdirde rahat bir şekilde uykuya dalabilirler.


PART 2

FAYDASI

1- Kadınların adet sancılarıyla başa çıkmasına yardımcı oluyor​


Uzmanlar mastürbasyonun özellikle adet dönemindeki ağrılarını önleyebildiğini ve adet dönemindeki genel rahatsızlık hissini azaltabildiğini söylüyor.

2- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor​


Cinsel Terapi ve İlişki Terapisi dergisindeki bir yazıya göre mastürbasyon yapan erkekler daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor.
Yazıda "Erkeklerde spermlerin dışaı atılması fırsatçı bakterilerin yol açabileceği enfeksiyonları önlüyor. Çalışmalar daha çok orgazm olan erkeklerin daha çok Imminoglobulin A (IgA) antikoru ürettiğini gösteriyor." deniyor.
Ayrıca Avustralya'nın Melbourne kentindeki Kanser Epidemiyoloji Merkezi haftada beş defadan fazla mastürbasyon yapan 20 ila 50 yaşındaki erkeklerin kanser olma riskinin azaldığını vurguluyor.
Bazı çalışmalarsa mastürbasyonun kadınlarda kısırlığa yol açabilecek endometriyozisi ve idrar yolları hastalıklarını önlediğine işaret ediyor.
Mastürbasyonun kadınlarda rahim ağzını açıp, mukus ve rahim ağzı sıvılarının salgılanmasıyla enfeksiyonları önlediği kaydediliyor.
Dr. Cenk Kiper ise mastürbasyonun bağışıklık sisteminin güçlenmesine doğrudan bir etkisi olmadığı görüşünde. Kiper'e göre mastürbasyon düzenli cinsel rahatlamayla insan psikolojisini düzeltip, stres düzeylerini azaltmasıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

3-Uykuyu iyileştiriyor​

Uykusuzluk sorununa önerilen pekçok çözüm var. Ancak özellikle erkekler için önerilen en güvenli ve doğal yöntem mastürbasyon.
Uzmanlara göre "cinsel tatminle birlikte bir dizi endorfin, katekolamin ve sitokin gibi uyku getiren hormonlar salgılanıyor. Ayrıca boşalma prolaktin hormonunun artışı ve dopamine hormonunun azalmasıyla uyku getirebiliyor. Bu durum da erkeklerde orgazmın ardından yaşanan uyku halini açıklıyor.
Dr. Cenk Kiper de "İnsan bir enerji harcadıktan sonra yorgunluk hisseder. Kişi mastürbasyon yapmışsa daha rahat ve kolay uykuya geçecektir" diye konuşuyor.

4- Genel olarak iyi hissettiriyor​

Dr Gaya "Mastürbasyon hem biyolojik hem de psikolojik anlamda sağlık açısından genel olarak iyidir. Endorfin ve katekolamin hormonları stres düzeylerini artırır ve moralimizi düzeltir" diyor.
Dr. Cenk Kiper de "Enerji birikiminiz varsa, onu salmanıza neden olarak iyi hissetirebilir" diyor.

5- Çiftlerin cinsel yaşamını geliştiriyor​

Mastürbasyonun partnerinizle iletişiminize katkı yaparak cinsel yaşamı iyileştirdiği söyleniyor. Bu teze göre mastürbasyon vücudunuzu, tepkilerinizi, sizi nelerin uyardığını keşfetmenize katkı sağlıyor ve böylece cinsel birleşmeyi daha da keyifli hale getiriyor.
Ancak Dr. Cenk Kiper bu teze karşı. Kiper cinsel partneriniz varken, özellikle de partnerinizle cinsel sorun yaşıyorsanız, mastürbasyon yapmanın çiftlerin cinsel yaşamına, zarar vereceği görüşünde.

ZARARLARI
  • Gün içerisinde 1 defa yapılan mastürbasyon normal olarak karşılanabilir. Lakin günde 2.defa yapılan ve bunu alışkanlık haline getiren bir erkek bireyin ise sorunları ortaya çıkar. Bu sorunlardan biri ise iktidarsızlık olarak karşımıza çıkıyor. 2.bir rahatsızlık ise ereksiyon problemidir.
  • Gün içerisinde 2 defa gerçekleştirilen bir mastürbasyon da ise erkek penisinden orgazm dışı bir akıntı gerçekleşebilir.
  • Günde 1’den çok yapılan mastürbasyon olayında ise karaciğerin yorulduğu belirtilir. Karaciğer hastalıklarına yol açacağı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.
  • Artık çağımızın bir hastalığı olarak görülen erken boşalma sorunu da ortaya çıkar. Çağımızda her bilginin rahat bir şekilde bulunması, porno sektörünün de gelişmesi ile erkeklerin kendini tatmin etmesi artık çok basit bir olay oldu. Böyle bir durumda erkekler günde birden fazla mastürbasyon gerçekleştiriyor ve bu durum erken boşalma olarak kendini gösteriyor.
  • Mastürbasyon çok sıklıkla yapılırsa kişinin halsizlik sorunu ve yorgunluk sorunun ortaya çıkıyor.
  • Evli iseniz mastürbasyondan uzak durmalısınız. Eşinize karşı şehvetiniz ve istediğiniz azalır. Böyle durumlar genellikle boşanmaya kadar gidiyor.
  • Her mastürbasyon yaptıktan sonra insanda pişmanlık duygusu artar. Bu duygu gün içerisinde artan mastürbasyon sayısı ile zirveye çıkar. Kişide karakter bozukluğu ya da depresif durumlar daha fazla olmaya başlar.
  • Mastürbasyonu gün içerisinde artıran bir insan doyumsuz bir hale gelir. Evli çiftler de grup ilişkiye yönelme durumu ortaya çıkar. Tek eşlilik yetmemeye başlar.
  • Mastürbasyon genellikle lise yıllarında tercih edilir. Böyle bir yaş aralığı genellikle özgüvensiz bir ortamı ortaya çıkarır. Mastürbasyonun fazla bir şekilde gerçekleştirilmesi özgüven eksikliğine sebebiyet verir.
  • Kadın ve erkek arasında bir bağın oluşmasını engeller. Genellikle duygusal bir yapıya sahip bir kadın, erkek tarafından cinsel ilişkiye zorlanmak durumunda kaldığında ters bir durum ortaya çıkar. Duygusallık ve romantiklik durumlarını ortadan kaldıran bir şekle sizi büründürür.
  • Genellikle sonuç odaklı gerçekleştirilen bir mastürbasyonun, kadın erkek ilişkilerinde sorunun temeli görünmektedir. Sorunu tam açmak istersek; erkek çok sık mastürbasyon yaptığı takdirde sonuç odaklı hareket eder. Sonuç odaklı hareket eden bir erkek romantik bekleyen bir kadın ile ters kalacaktır. Kadına karşı gecenin sonunda istekte bulunması gibi bir durum ortaya çıkar.
Bu durumların genel olarak bir algı oluşturması yetmez ancak her şeyin fazlası her zaman zararlıdır. Ayrıca yapılan araştırmalar ile belirtilen oranlar çok dikkat çekicidir. Ergenlik çağını yaşayan her 17 yaşını doldurmuş erkeklerin %80’i, kadınların ise %58’i mastürbasyon yaptığını belirtmiştir. Mastürbasyonun genel algısı her zaman hızlı bir şekilde kendini tatmin etmek duygusundan geçer.

Ayrıca mastürbasyon yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Daha fazla haz almak adına kadınlarda kendisini boğma durumu ortaya çıkar. Bu durumu gerçekleştirmemeniz sizin için iyi olacaktır. Kötü sonuçlar ile baş başa kalabilirsiniz.
  • Erkeklerin mastürbasyon sırasında elektrikli süpürge kullandıkları bilinir. Bu durum daha fazla haz verirken sonuçları kötü bir noktaya da gelebilir.
  • Erkekler genellikle sabun ve kayganlaştırıcı ile bu işlemleri yapar. Erkek cinsel organına bu tür şeylerin fazla ve uzun sürmesi nedeniyle zarar verdiği belirtilmektedir. Her şeyin azı her zaman iyidir.
  • Kadınlar duş alırken, duş başlığı ile kendilerini tatmin ederler. Suyun hızının artırılması elbette çoğu kez daha fazla haz vermektedir. Ancak cinsel organınıza fazla yüklenmemeniz sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.
Sizlere mastürbasyonun zararlarını tam detaylı bir şekilde anlattık. Yukarda da belirtiğimiz üzere her zaman her şeyin fazlası zararlardır. Dikkat edilmesi gereken hususların başında kendinizi tatmin etmek için aldığınız oyuncakların dikkatli bir şekilde kullanılmasından geçer.



LÜTFEN MESAJ YAZARKEN DİKKATLİ OLUN GEÇEN KONUDA 3 UYARI ALDIM
sabah ne yediğimi hatırlamayan Bne
 
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
915,148
Mesajlar
8,372,899
Üyeler
141,946
Son üye
Frosmx
Top Bottom