Kardeşim bu arkadaş s*lağa yatarak zaten, dediğim gibi saldırı yapıyor.Bunun kaç defa konusu kapandı,bazı konularda müslümanlara yönelik aşağılayıcı söylemlerde bulundu.Cevabı donanımarşivi forumdamı arıyor kardeşim?Biraz mantıklı düşün,kafanı çalıştır.
Peygamber niye böyle bir şey yapmış diyorum. ''Umarım ergenlikten çıkabilirsin'' diyorsun.Burda kimin mantıklı cevap verip vermediği ortada .Ayrıca konular ben hakaret veya saldırı yaptığım için değil ,sizin gibiler yüzünden konunun ana amacından çıkıp boş boş tartışmalara dönmesi yüzünden kapandı.Eğer dediğin gibi islama hakaret ve aşağılıyıcı içerik olsaydı şuana kadar çoktan banlanırdım.Azıcık saksıyı çalıştır lütfen
Kardeşim bu arkadaş s*lağa yatarak zaten, dediğim gibi saldırı yapıyor.Bunun kaç defa konusu kapandı,bazı konularda müslümanlara yönelik aşağılayıcı söylemlerde bulundu.Cevabı donanımarşivi forumdamı arıyor kardeşim?Biraz mantıklı düşün,kafanı çalıştır.
daha önceden de bu konu hakkında konuştuğumu belirttim ayrıca ben bu arkadaşı haklı bulmuyorum sizi yanlış buluyorum zaten arkadaşı kimse gerçekler ile susturmaya çalışmıyor sadece konuya başka yerlerden vurmaya çalışıyor banane bu adam ateist ise neye inanırsa inansın ya da geçmişte ne yaptıysa yapsın bunu yargılayacak olan modlar ama şu anda ben sadece insanların tartışmak yerine saldırmasını görüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bilimsel bir tartışma olunca insanlar mantıklı bir şekilde tartışabiliyor ama konu din olunca nedense cevap vermek yerine her şeyi yapıyorlar gerçekten anlamıyorum
daha önceden de bu konu hakkında konuştuğumu belirttim ayrıca ben bu arkadaşı haklı bulmuyorum sizi yanlış buluyorum zaten arkadaşı kimse gerçekler ile susturmaya çalışmıyor sadece konuya başka yerlerden vurmaya çalışıyor banane bu adam ateist ise neye inanırsa inansın ya da geçmişte ne yaptıysa yapsın bunu yargılayacak olan modlar ama şu anda ben sadece insanların tartışmak yerine saldırmasını görüyorum
bilimsel bir tartışma olunca insanlar mantıklı bir şekilde tartışabiliyor ama konu din olunca nedense cevap vermek yerine her şeyi yapıyorlar gerçekten anlamıyorum
Kafanı çalıştır dedikçe daha kötü yönde kullanıyorsun.Ateizmi marjinallik,saygınlık,bilgelik sanmaya ama hiç kitap ve makale okumadan devam etmeye devam mı çocuklar?
Peygamber niye böyle bir şey yapmış diyorum. ''Umarım ergenlikten çıkabilirsin'' diyorsun.Burda kimin mantıklı cevap verip vermediği ortada .Ayrıca konular ben hakaret veya saldırı yaptığım için değil ,sizin gibiler yüzünden konunun ana amacından çıkıp boş boş tartışmalara dönmesi yüzünden kapandı.Eğer dediğin gibi islama hakaret ve aşağılıyıcı içerik olsaydı şuana kadar çoktan banlanırdım.Azıcık saksıyı çalıştır lütfen
2-3 kitap okumaktan bile acizsin kardeşim.Sıradakı hangi ayet ile saldırı yapıcan beklemedeyiz.Niyetin belli olsa zaten konuna yönelik bir tartışma döner.Matrix usulü,Ateist olunca Bilge ve saygın birisi olmuyorsun.Umarım şu cahillikten çıkarsında adamakıllı araştırıp, adamakıllı bir şekilde bu konunun benzerini tekrardan açarsın.
Kafanı çalıştır dedikçe daha kötü yönde kullanıyorsun.Ateizmi marjinallik,saygınlık,bilgelik sanmaya ama hiç kitap ve makale okumadan devam etmeye devam mı çocuklar?
2-3 kitap okumaktan bile acizsin kardeşim.Sıradakı hangi ayet ile saldırı yapıcan beklemedeyiz.Niyetin belli olsa zaten konuna yönelik bir tartışma döner.Matrix usulü,Ateist olunca Bilge ve saygın birisi olmuyorsun.Umarım şu cahillikten çıkarsında adamakıllı araştırıp, adamakıllı bir şekilde bu konunun benzerini tekrardan açarsın.
Kuranı kerimin arapçasını okudum,türkçesini okudum,ingilizcesini okudum.Yetmedi tek tek ayetlerin bağlamını, hangi kelimelerin neden kullanıldığını araştırdım.Farklı bakış açılarını görmek için saatlerce sayfa sayfa tefsir okudum,diğer alim ve hocaların açıklamalarına baktım gerektiği yerde tek 1 ayetin 17 farklı alimden türkçe ingilizce çevirisine baktım.Asıl sen kuranı bikere açıpta türkçe baştan sona okudun mu.Birine bir ithamda bulunacaksan iki defa düşün öyle ahmetin mehmetin yazdığı sayfalardan değil Kuranı Kerimden bahsediyoruz.Ama senin niyetin zaten baştan belli kendi kendini ele verdin.Daha gelecekteki paylasımıma bakmadan ona bile islama saldırı diyorsun.Yazık
@hazarcoban@Shadow™
İkinizi de etiketlemek zorundayım maalesef çünkü bu kavgaya artık bir son verseniz çok sevinirim. İkiniz de benim gözümde haksızsınız kimi bir gönderi paylaşarak kavga başlatıyor kimi de cevap veremiyor evet burası konu dışı olabilir,ateist olsun Müslüman olsun burada birşeyleri sorgulamamız lazım ama nazik ve kibarca yapmamız lazım. İkiniz de bana kızacaksınız ama kavgayı sonlandırmanızı öneririm.
@hazarcoban@Shadow™
İkinizi de etiketlemek zorundayım maalesef çünkü bu kavgaya artık bir son verseniz çok sevinirim. İkiniz de benim gözümde haksızsınız kimi bir gönderi paylaşarak kavga başlatıyor kimi de cevap veremiyor evet burası konu dışı olabilir,ateist olsun Müslüman olsun burada birşeyleri sorgulamamız lazım ama nazik ve kibarca yapmamız lazım. İkiniz de bana kızacaksınız ama kavgayı sonlandırmanızı öneririm.
Kardeşim ben sana "o çocuğumusun" desem "hayır ben değilim" diyip cevap verme zorundalığımı hissedersin.Bu konu cevap verilemeyecek bir konu değil.Üslup doğru olsa, burada zaten iyi bir tartışma döner.Bunu "Bu ayete Müslümanlar cevap veremiyor" diye affetmek büyük a*mal*lık oluyor.
Kardeşim ben sana "o çocuğumusun" desem "hayır ben değilim" diyip cevap verme zorundalığımı hissedersin.Bu konu cevap verilemeyecek bir konu değil.Üslup doğru olsa, burada zaten iyi bir tartışma döner.Bunu "Bu ayete Müslümanlar cevap veremiyor" diye affetmek büyük a*mail*ki oluyor.
Ben size vermeyin demedim, her ne kadar konuyu açan arkadaşa pek katılmasam da sizden cevap istemiş ama siz cevap vermeyip konuyu başka yerlere getirmişsiniz. Bak bir Müslüman olarak söylüyorum kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Oku" diye bir ayet var,Allah bizden sorgulamamızı istemiş, araştırmadan yorum yapmamak lazım.
Ben size vermeyin demedim, her ne kadar konuyu açan arkadaşa pek katılmasam da sizden cevap istemiş ama siz cevap vermeyip konuyu başka yerlere getirmişsiniz. Bak bir Müslüman olarak söylüyorum kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Oku" diye bir ayet var,Allah bizden sorgulamamızı istemiş, araştırmadan yorum yapmamak lazım.
O kadar haklısınız ki hocam bunu sizden özellikle bir müslümandan duymak cok güzel.Fakat bunu arkadaşa anlatamıyorum.Peygamber niye böyle yapmış o çocuk niye yaratıldı diye soru sormamı sanki islama savaş açmışım gibi algılıyor.
Size zaten "cevap vermeyin" lafını dediğinizi diyip soran olmadı.Bu forumda ne kadar aklı geride insan olduğunu verilen yanıtlardan, açılan konulardan belli tekrar hatırlamış oldum. Kardeşim konunun Kur'an-ı Kerim'in oku demesiyle ne alakası var?Bunları ne içerek yazıyorsunuz?Bu yazıları yazan kimsenin mantıklı bir şekilde münazara yapmasını beklerimHadi ikiniz bu ayeti tartışın da medeniyet,bilgelik görelim.(!)Bu forumda anlama kapasitesi düşük çok insan varmış.
Ben 81.ayete de baktım ve şahsen bunun aileye bir imtihan olduğu ve yeni gelecek çocuğun belki de önceki ölen çocuk olacak ama daha hayırlı olacak şeklinde yorumladım
Allah'ın emir vermesi ile peygamber çocuğu öldürdü çocuğun yaratılma sebebi ise yine normal bir yaşam olacaktı ama ilk önce aileye bir sınav olacaktı , o sınav ise ailenin çekeceği evlat acısıydı , sonraki 81.ayette Allah'ın onlara daha hayırlı bir çocuk vereceği yazıyor , Allah ölmüş/şehit olmuş kişileri tekrardan yaratma gücüne sahip olduğuna göre muhtemelen ölen çocuk yine doğacaktı aynı aileye ama daha hayırlı olacaktı ve belki de ailenin acısını yok edecekti
İlk 2-3 sayfaya bakarak şunu farkettim (kullanıcıların bu konu haricindeki mesajları ve konuları yok sayaraktan): Burada bilgiye açık sadece hazarcoban ve GANDALF var, geri kalan neredeyse herkes ergenliğe, saldırıya, yaşa, "PTT kağıdı" na bağlamış.
Ne hikmetse ki, bu kişilerden -tatmin edici olmayan- bir link dışında hiçbir şey elde edemiyoruz. Düşünce belirtmek hiçbir yerde saldırganlık olmadı, aşağılamak, linçlemek olmadı, küçümsemek olmadı ve olmamalı da.
(İstisna olduğu tabii kide oluyor, ama burada ben göremedim. Konu sahibine "s*lağa yatma" denilmesine rağmen bu seviyede bir tepki göstermediğini görüyoruz.)
Çok fazla kişi konu sahibinin İslam'a -sorgulama yolu ile- saldırdığını söylemiş. O halde, siz de İslam'ınızı koruyun. Siz de sorgulama ve tartışma gücünüz ile konu sahibini rezil edin. Düşüncelerinizi, kaynaklarıyla beraber yaşa-ergenliğe bağlamadan dile getirin. Tamamen düşüncesinden vazgeçirememiş olsanız bile "ulan bu herif düşüncesini mantıklı bir şekilde dile getiriyor" dedirttirin.
Ayrıca konu sahibinin bu konuda çok fazla konu açtığı öne sürülmüş -ki, hala bu konu ile hiçbir bağlantısı yok-, ben bu kısımda şunu düşünüyorum. Dinini (Bu konu gereğince dinden örnek veriyorum, ancak bence bu tanım din ile de sınırlı kalmamalıdır) tam anlamıyla kendisine benimsemiş birisi, herhangi bir insanın çoğu sorusuna tatmin edici, geçerli cevaplar üretebilmelidir.
"Allah'tan önce ne vardı" gibi ezber sorulara "kimse bilemez" gibi bir ezbere dayalı cevap vermeniz, sizi bu dine karşı olan bilgi birikiminizi geliştirmez.
Sizin düşüncenize zıt bir insan ile tartışırken karşı tarafa bir etki bırakmanız deneyiminizi, bilgi birikiminizi geliştirir. Tartıştığınız kişi ergen olsun, 60 yaşındaki dedeniz olsun, yaşıtınız olsun. -Belirtmeme gerek yok, ama kendi düşüncesi olmayan bir çocukla ve ya sizle aynı düşünceye sahil biriyle tartışmanız buna dahil değildir, hatırlatma olsun.-
Eğer hala diğerleri bu -asıl konuyu umursuyor ise- konuyu tekrar başa sarmak istiyorum. Sizin DÜŞÜNCENİZ nedir?
Güzel kardeşim, bu arkadaşın kaçıncı paylaşımı sen farkında mısın? Aynı paylaşımları X'de yazsa, ertesi gün ofadeye çağırırlar, ben burada olacakları söyleyince tehdit ediyor oluyorum. Az bilgisayardan kafanızı kaldırın, dışarı çıkın. O² ihtiyacınız var.
Yav ne paylaşımı yapmış dine küfür mü etmiş ne var paylaşımda? Günde 10 tane "kızlardan korkuyorum" "kızlarla konuşamıyorum" "sevgilim yok" gibi boş saçma sapan konudan daha tartışmaya değer bir konuda fikrini belirtmiş. Sizin gibi yaşlılara göre tüm gençlik sabahtan akşama kadar oyun oynuyor. Emin ol günde 2 saat X de zaman kaybetmekten iyidir.
Yav ne paylaşımı yapmış dine küfür mü etmiş ne var paylaşımda? Günde 10 tane "kızlardan korkuyorum" "kızlarla konuşamıyorum" "sevgilim yok" gibi boş saçma sapan konudan daha tartışmaya değer bir konuda fikrini belirtmiş. Sizin gibi yaşlılara göre tüm gençlik sabahtan akşama kadar oyun oynuyor. Emin ol günde 2 saat X de zaman kaybetmekten iyidir.
Ben elhamdulillah müslümanım ama müslüman kendi dinine karşı görüş sunulduğu zaman o görüşün doğrusunu hem kendi imanını daha da sağlamlaştırmak hem de görüşü çürütmek adına kanıt arar hakaret veya argo kullanmaz