Neler Yeni

Çözüldü✓ Mavi Ekran Hatası Alıyorum. Sebebini Bilmiyorum.

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
Yaklaşık 1-2 ay öncesinde bi pc topladım sıfırdan ve kullanmaya başladım. Şu an bi işlem gereği arka arkaya bir sürü program açtım ve bana sizlerle paylaştığım, mavi ekran verdikten sonra bu hatayı verdi. Rica etsem bir yardımcı olur musunuz?

İşlemci
İntel i7-12700KF

Anakart
Asus Rog Strix Z690-F

Ekran Kartı
Asus Rog Strix 3070 OC V2

Ram
Corsair Dominator Platinyum DDR5 6200 16x2

Sıvı Soğutma
Asus Rog Lc II 360

Power Supply
Asus Thor 850W Platinyum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Evet XMP açık sanırsam
Bu başta dediğim adımları bir uygula tekrardan aynı sorun olacak mı? Olmazsa sildiğin bu iki sürücüyü tekrardan yükleriz. Eğer gene olursa biraz daha derine ineriz. (Bu konuda uzman olmadığım için kesin bir yanıt veremiyorum. size kusura bakmayın.)

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
Bu başta dediğim adımları bir uygula tekrardan aynı sorun olacak mı? Olmazsa sildiğin bu iki sürücüyü tekrardan yükleriz. Eğer gene olursa biraz daha derine ineriz. (Bu konuda uzman olmadığım için kesin bir yanıt veremiyorum. size kusura bakmayın.)
Sorunum çözülsün çözülmesin vakit ayırdığınız için saolun. Kusura bakmayın bu olay için biraz bekletmem gerekiyor çünkü bir kaç uygulamayı açtığımda bu sorunu yaşadım ve ilk mavi ekranı 5 saat sonra 2. mavi ekranı ise 1 saat içinde aldım. Yani bunun belli bir süresi yok sanırsam. Sizin içinde sakıncası yoksa bi süre beklemenizi rica edicem eğer bi sıkıntı olmazsa veyahut olursa size bildiririm. Rica edersem bi önceki yazdığım şey hakkında bir bilginiz varsa açıklayabilir misiniz?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Evet XMP açık sanırsam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramlerde anlamadığım bir şey var: oyuna giriyorum mesela ve afterburneri açıyorum, bakıyorum oyun 5 gb yiyor ama ramlerin 10 gbsi başka bir şey için kullanılıyor. Bu konuyla alakasız biraz farkındayım kusura bakmayın. Fakat bu konu hakkında da bilginiz var mıdır?
Görev yöneticisinin fotoğrafını atar mısın oyun açıkken?
Sorunum çözülsün çözülmesin vakit ayırdığınız için saolun. Kusura bakmayın bu olay için biraz bekletmem gerekiyor çünkü bir kaç uygulamayı açtığımda bu sorunu yaşadım ve ilk mavi ekranı 5 saat sonra 2. mavi ekranı ise 1 saat içinde aldım. Yani bunun belli bir süresi yok sanırsam. Sizin içinde sakıncası yoksa bi süre beklemenizi rica edicem eğer bi sıkıntı olmazsa veyahut olursa size bildiririm. Rica edersem bi önceki yazdığım şey hakkında bir bilginiz varsa açıklayabilir misiniz?
Önemli değil hocam. Eğer olursa sorun direk etiketle hocam.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Mehmet Yılmaz
Yaklaşık 1-2 ay öncesinde bi pc topladım sıfırdan ve kullanmaya başladım. Şu an bi işlem gereği arka arkaya bir sürü program açtım ve bana sizlerle paylaştığım, mavi ekran verdikten sonra bu hatayı verdi. Rica etsem bir yardımcı olur musunuz?

İşlemci
İntel i7-12700KF

Anakart
Asus Rog Strix Z690-F

Ekran Kartı
Asus Rog Strix 3070 OC V2

Ram
Corsair Dominator Platinyum DDR5 6200 16x2

Sıvı Soğutma
Asus Rog Lc II 360

Power Supply
Asus Thor 850W Platinyum
Ekran kartı güncellemesini yanlış bir şekilde yaptıysan o yüzden yiyor olabilirsin, birde armoury crate de yapay zeka aktifse kapat

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
Ekran kartı güncellemesini yanlış bir şekilde yaptıysan o yüzden yiyor olabilirsin, birde armoury crate de yapay zeka aktifse kapat
hangi yapay zekalar mesela ?

Görev yöneticisinin fotoğrafını atar mısın oyun açıkken?

Önemli değil hocam. Eğer olursa sorun direk etiketle hocam.
Hocam şimdi görev yöneticisinin tamamını mı istiyorsunuz anlayamadım?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Görev Yönetici İşlemler kısmı ve Performans sekmesinden Bellek kısmını atarsanız sevinirim.

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
1674154976364.png
1674155009109.png

Hocam geri kalan arkaplan uygulamaları sürekli değişiklik gösteriyor ve yaklaşık olarak 170 tane çalışıyor onları da atmamı ister misin?

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Mehmet Yılmaz

İşlemci ve fan yapay zekasını açınca saçma sapan overclock yapıyor sistem saçmalıyor

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
Yapay zekalardan söz ederken hız aşıtma, oto fan hızı veya aura hangisinden bahsediyorsunuz?

İşlemci ve fan yapay zekasını açınca saçma sapan overclock yapıyor sistem saçmalıyor
2 side kapalı durumda şu an sadece asus hydrone açık o da bana bilgi verme amacıyla devam ediyormuş

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Mehmet Yılmaz
Yapay zekalardan söz ederken hız aşıtma, oto fan hızı veya aura hangisinden bahsediyorsunuz?

2 side kapalı durumda şu an sadece asus hydrone açık o da bana bilgi verme amacıyla devam ediyormuş
Sen en iyisi minidump daki hatayı internette arat sorun neredeymiş anlarsın eğer ekran kartı ise yüzde yüz hatalı güncelleme yapmışsındır

Elon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Efe Çakıroğlu
Sen en iyisi minidump daki hatayı internette arat sorun neredeymiş anlarsın eğer ekran kartı ise yüzde yüz hatalı güncelleme yapmışsındır
hatalı güncelleme ile hatasızı nasıl ayırt edeceğim ki? driver yükseltilirken herhangi bir hata vermedi. Sorunsuz yükseldi.

Top Bottom