Mavi Ekran hatası alıyorum

YigitE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Neredeyse son iki hafta böyle rastgele bir zamanda mavi ekran yiyorum AMDden şüpheleniyorum neyden olabilir?

Ekler

• 1610702946502.png
    1610702946502.png
    1.6 MB · Hit: 61
Minidump dosyalarınızı paylaşın, bu şekilde anlamak mümkün değil.

Evet, onu internete yükleyip buraya link koyun.
Eğer indirme linki diyorsanız.

• RAM lerinizi çıkartın. Çift RAM kullanıyorsanız birini takın ve tekrar açmayı deneyin. Tek RAM kullanıyorsanız farklı RAM slotuna takarak tekrar açmayı deneyin.
  • Bilgisayarınızdaki diğer aygıtları çıkartın ve tekrar takın.
  • Sorun devam ederse ramlari memtest veya windows'un kendi ram test aracı ile test edin.

• RAM lerinizi çıkartın. Çift RAM kullanıyorsanız birini takın ve tekrar açmayı deneyin. Tek RAM kullanıyorsanız farklı RAM slotuna takarak tekrar açmayı deneyin.
  • Bilgisayarınızdaki diğer aygıtları çıkartın ve tekrar takın.
  • Sorun devam ederse ramlari memtest veya windows'un kendi ram test aracı ile test edin.
Eğer sorun vs. çıkarsa garanti kapsamına girer değil mi?

Benim laptopta aynı hatayı 1 ay önce almıştım ama bende olan hatanın windows güncelleştirmesinden dolayı olduğunu düşünüyoum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer bir güncelleme falan yaptıktan sonra hatayı aldıysan eski sürümü yüklemeyi deneyebilirsin

PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatası genelde bozuk veya yerine düzgün oturmamış RAM'lerden kaynaklanır. İlk olarak RAM'leri yuvasından çıkarın ve RAM'lerin bağlantı noktalarını silgi ile iyice temizleyin. Silginin kalıntılarını iyice temizleyip RAM'leri yuvalarına takın

Geri