Çözüldü✓ Mavi Ekran, Tamamen Donması v.b sorunlar.

sanırım sorunu anladım, psu yetersiz kalıp gücü kesiyor. dün gece en son güç planında güç tasarrufunu seçerek çalıştırdım ve sorun çıkartmadı. muhtemelen cpu kendi kendine hız aşırttığında otomatik gücü kesiyor sistemi besleyemediği için bilmiyorum tam nedenini ama denemediğim hiçbir şey kalmadı tek geri kalan bu gibi görünüyor.

yeni bir psu almam gerekecek gibi görünüyor.
PSU kaynaklı olduğunu sanmıyorum. GTX 1080 ve AMD Ryzen 5 2600X sistem kullanıyorum sizin ekran kartınızdan daha fazla güç tüketiyor. 500W PSU ile kullanmama rağmen oynayabildiğim en ağır oyunda bile mavi ekran yaşamadım. Başka ihtimallere göz gezdirin. İlla PSU kaynaklı olduğunu düşünürseniz ekran kartına Undervolt yapın harcadığı güç düşsün. Hatta benim ekran kartım için önerilen en az PSU 450W. Sizinki daha az güç tüketen bir kart yani siz düşünün.

PSU kaynaklı olduğunu sanmıyorum. GTX 1080 ve AMD Ryzen 5 2600X sistem kullanıyorum sizin ekran kartınızdan daha fazla güç tüketiyor. 500W PSU ile kullanmama rağmen oynayabildiğim en ağır oyunda bile mavi ekran yaşamadım. Başka ihtimallere göz gezdirin. İlla PSU kaynaklı olduğunu düşünürseniz ekran kartına Undervolt yapın harcadığı güç düşsün. Hatta benim ekran kartım için önerilen en az PSU 450W. Sizinki daha az güç tüketen bir kart yani siz düşünün.
konunun tepesinde denediğim ve işe yaramayan herşeyi yazdım denenmedik bir şey bile yok şuanda ram kontrol ettim gpu driveri tamamen yeniden kurdum silip
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

OCCT adlı programı indirip Stability test yazan kısma girip Power testi yapar mısın?
şuan işteyim, eve geçtiğimde deneyeceğim sabrın ve azmin için teşekkürler

sanırım sorunu anladım, psu yetersiz kalıp gücü kesiyor. dün gece en son güç planında güç tasarrufunu seçerek çalıştırdım ve sorun çıkartmadı. muhtemelen cpu kendi kendine hız aşırttığında otomatik gücü kesiyor sistemi besleyemediği için bilmiyorum tam nedenini ama denemediğim hiçbir şey kalmadı tek geri kalan bu gibi görünüyor.

yeni bir psu almam gerekecek gibi görünüyor.
Psu 500w mı?

Arkadaşlar sorun çözülmüştür psu lik bu sistemin istediği en psu düşük 550w ama bu direk 500w

650w psu al düzelir

Son düzenleme:
Psu 500w mı?

Arkadaşlar sorun çözülmüştür psu lik bu sistemin istediği en psu düşük 550w ama bu direk 500w

650w psu al düzelir
Hocam GTX 1080 bile 450W PSU önerilirken nasıl bu sistemin 550W şaka mısınız😀 kendi kafanızdan çözüm kuruyorsunuz.

SSD lerden geldi. SSD lerinde kronik sorunlu modeller mi? Windos hangisine kurulu
kingston'a kurulu sistemim dostum.

Psu 500w mı?

650w psu al düzelir
düzelmez ise kapına dayanıyım mı :D

arkadaslar pcyi guc tasarrufundayken sorunsuz calıstırabiliyorum ya

modeli ne ? ne kadarı dolu
SSD ürün bu 15-20 gb boş

OCCT adlı programı indirip Stability test yazan kısma girip Power testi yapar mısın?
1693299563093.png

ve bum, test sırasında mavi ekran

Ekler

• IMG_20230829_120609.jpg
    IMG_20230829_120609.jpg
    3.8 MB · Hit: 50
Son düzenleme:
arkadaslar pcyi guc tasarrufundayken sorunsuz calıstırabiliyorum ya

SSD ürün bu 15-20 gb boş

Alıntıyı görüntüle

ve bum, test sırasında mavi ekran
PSU da sorun olabilir, SSD deki alanı biraz arttır bakalım bir de.

format attım belki düzelir başka bir şey gelmiyordu aklıma bu da olmazsa bir psu satın alıp konuyu kapatacağım.

yup düzelmedi, zaten düzelmesini de beklemiyordum. psu satın alacağım o şekilde de olmaz ise satarım artık pcyi de salarım bıktırdı bu saçma hatalar beni

1693507619921.png

disk değerlerim bunlar, bir sorun gören varmı ben pek anlamıyorum belki bu yüzdendir ama ssd 6-7 aylık falan

Son düzenleme:
Ssd yi söküp fotoğrafını çekip atar mısın
yup düzelmedi, zaten düzelmesini de beklemiyordum. psu satın alacağım o şekilde de olmaz ise satarım artık pcyi de salarım bıktırdı bu saçma hatalar beni

Alıntıyı görüntüle

disk değerlerim bunlar, bir sorun gören varmı ben pek anlamıyorum belki bu yüzdendir ama ssd 6-7 aylık falan

Geri