Neler Yeni

Mekatronik mühendisliği nasıldır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Onur Altunay
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar aranızda mekatronik okuyan ya da okumayı düşünen bilgili birileri varsa yardım edebilir mi ?
geleceği olan bir meslek ve iş imkanları çok olan bir meslek olduğunu duydum, bunlar doğru mudur aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar aranızda mekatronik okuyan ya da okumayı düşünen bilgili birileri varsa yardım edebilir mi ?
geleceği olan bir meslek ve iş imkanları çok olan bir meslek olduğunu duydum, bunlar doğru mudur aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
biraz da senin bilgi birikimin o işi yapabilmen öenmlimi mühendislik ilgini çekermi

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
@HmzaY size bilgi verecektir bu konu ile ilgili

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
YTU de okumayacaksan herhangi bir mühendislikten ekstra bir iş potansiyeli olmadığı kanaatindeyim.Belki bilgisayar...

Ysuflix

80+ Gold
ben mekatronik okuyorum, hedefim metro istanbulda makinist olmak. mühendisliğinin kapsamı çok daha geniş tabi. makine mühendisliğini düşün makine yapıyorsun ama mekatronikte makinenin tasarımı kodu yazılımı hepsini kapsıyor. 1 senede autocad öğrendim yazılım öğrendim makine parçaları öğrendim alternatif-doğru akım elektrik öğrendim. üstüne üstlük 2 tane proje yaptık birini yapmaya devam ediyoruz. 1 adet drone yaptık bir adet asistan robot yapıyoruz okulun içinde evrak dosya taşıyan arduino ve raspberry ile yapıyorum. okulumdan da çok memnunum ataşehir adıgüzel üniversitesinde okuyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Onur Altunay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biraz da senin bilgi birikimin o işi yapabilmen öenmlimi mühendislik ilgini çekermi
çocukluğumdan beri yazılım bilgisayar istiyordum ve bilgisayarlarla da çok iç içeyim senerlerdir hocam yani bence bana uyan bir meslek olacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

YTU de okumayacaksan herhangi bir mühendislikten ekstra bir iş potansiyeli olmadığı kanaatindeyim.Belki bilgisayar...
sağolun hocam fikriniz için

@HmzaY size bilgi verecektir bu konu ile ilgili
teşekkürler hocam etiketlediğiniz için, görünce bana yardımcı olacaktır :)

donanimci98

80+ Bronze
Önermem ne düzgün makine mühendisi olursun ne de elektrik elektronik düzgün öğrenirsin. Arada kalmış bölüm. Şirket neden alsın ki seni. Elektronik mühendisini ve makine mühendisini ayrı alır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Onur Altunay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önermem ne düzgün makine mühendisi olursun ne de elektrik elektronik düzgün öğrenirsin. Arada kalmış bölüm. Şirket neden alsın ki seni. Elektronik mühendisini ve makine mühendisini ayrı alır.
bu arkadaşın görüşüne karşı çıkamam çünkü çok bir bilgim yok, aksi düşünen varsa nedeniyle beraber söylerse çok memnun olurum.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
çocukluğumdan beri yazılım bilgisayar istiyordum ve bilgisayarlarla da çok iç içeyim senerlerdir hocam yani bence bana uyan bir meslek olacaktır

sağolun hocam fikriniz için

teşekkürler hocam etiketlediğiniz için, görünce bana yardımcı olacaktır :)
Günümüzde dünya genelinde üniversitelerin etkisi azalıyor, ülkemizde zaten eğitim diplerde. Yazılım ilginiz varsa bunun üzerine düşün. Üniversite şart değil. Kurslar, eğitimler ile giriş yapın.

Az bir temel oluşturduktan sonra çevrenizdeki firmalara mesaj atın, iş öğrenmek istiyorum, çok bir ücret beklentim vs.'de yok diye. Gidip doğrudan bir firma ile işe başlamak, iş akışını görmek insanı fazlasıyla daha etkili geliştirir. 4 yıllık bir okulda zaten size çok ekstra bir şey sunmmuyorlar, sadece çevre kazanma açısından daha iyi fakat o çevreyi firmada da kazanabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Onur Altunay
Günümüzde dünya genelinde üniversitelerin etkisi azalıyor, ülkemizde zaten eğitim diplerde. Yazılım ilginiz varsa bunun üzerine düşün. Üniversite şart değil. Kurslar, eğitimler ile giriş yapın.

Az bir temel oluşturduktan sonra çevrenizdeki firmalara mesaj atın, iş öğrenmek istiyorum, çok bir ücret beklentim vs.'de yok diye. Gidip doğrudan bir firma ile işe başlamak, iş akışını görmek insanı fazlasıyla daha etkili geliştirir. 4 yıllık bir okulda zaten size çok ekstra bir şey sunmmuyorlar, sadece çevre kazanma açısından daha iyi fakat o çevreyi firmada da kazanabilirsiniz.
haklısınız hocam ama ailem tarfından hoş karşılanmaz bu durum en azından bir diplomam olsun , eğer yazılıma karar verirsem bu yaz python bitireceğim başlangıç seviyesi olarak var ardından okulda java öğretecekler, üstüne okul ingilizce ve benim de ingilizcem var ekstra bir dil daha öğrensem bana çok yararı olabilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?

donanimci98

80+ Bronze

O iş öyle olmuyor. Yazılım sektöründe daralma var. Mühendisim. Eskisi gibi alaylı almıyorlar. Zaten çok mühendis var. Okul okumak şart. Okulsuz yazılımcı olunur geyiği nereden çıkıyor bilmiyorum ama başarı oranı düşük ona emin ol.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
haklısınız hocam ama ailem tarfından hoş karşılanmaz bu durum en azından bir diplomam olsun , eğer yazılıma karar verirsem bu yaz python bitireceğim başlangıç seviyesi olarak var ardından okulda java öğretecekler, üstüne okul ingilizce ve benim de ingilizcem var ekstra bir dil daha öğrensem bana çok yararı olabilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?
Çok daha iyi bir yol.Bu yolda devam edersen kendini kesinlikle kurtarırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Onur Altunay
O iş öyle olmuyor. Yazılım sektöründe daralma var. Mühendisim. Eskisi gibi alaylı almıyorlar. Zaten çok mühendis var. Okul okumak şart. Okulsuz yazılımcı olunur geyiği nereden çıkıyor bilmiyorum ama başarı oranı düşük ona emin ol.
çok sağolun hocam fikriniz için ben de öyle düşünüyorum

Çok daha iyi bir yol.Bu yolda devam edersen kendini kesinlikle kurtarırsın.
içimi rahatlattınız hocam gerçekten çok sağolun

Top Bottom