Neler Yeni

Mekatronik mühendisliği nasıldır?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
haklısınız hocam ama ailem tarfından hoş karşılanmaz bu durum en azından bir diplomam olsun , eğer yazılıma karar verirsem bu yaz python bitireceğim başlangıç seviyesi olarak var ardından okulda java öğretecekler, üstüne okul ingilizce ve benim de ingilizcem var ekstra bir dil daha öğrensem bana çok yararı olabilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?
***** tr şirketleri dışında, senin diploman emin ol kimsenin umurunda değil. Bir firmada işe girerken ne yapabiliyorsun, geçmişte ne yaptın, sorun çözme becerin nasıl, hedeflerin nedir bunlar önemli. Binlerce vasıfsız diplomalı ***** var etrafta. Okumak yetseydi hepsi şu an en iyi yerdeydi. Diploma seni öne çıkartmaz, seni öne çıkartacak şey, projelerdir, sertifikalardır. Şu proje'de şunu üstledim, şu projede komple bu rolde bunu yaptım daha etkilidir.

İngilizce zaten bu konuda olmazsa olmazın, bunun yanında Almanca veya Çince olabilir. Ek olarak ingilizce'ni bilmenin yanında dünya genelinde geçerliliğini göstermen artı olacaktır. Vize işlemlerinde veya yurtdışı firmalarına girmeni kolaylaştırır.

Aile ve diploma konusu sadece senin değil bu ülkedeki %99.9 her gencin yaşadığı bir durum. Ailen eğer bunun farkında değilse zaten işin burada çok zorlaşacak. Onlara kendini ve çağın artık bunu getirdiğini anlatamayacaksın. Çöpten de olsa bir üni. oku diploma al diyecekler fakat o arada büyük bir ihtimal çöpe atacağın bir zaman olacak. Neden böyle söyledim biliyor musun, çünkü akademik bir planlaman yokmuş bu konuyu açarak bunu aslında gösterin. Olsaydı şu an her şeyin bir düzende sistematik bir şekilde akıyordu.

O iş öyle olmuyor. Yazılım sektöründe daralma var. Mühendisim. Eskisi gibi alaylı almıyorlar. Zaten çok mühendis var. Okul okumak şart. Okulsuz yazılımcı olunur geyiği nereden çıkıyor bilmiyorum ama başarı oranı düşük ona emin ol.
Sadece yazılım sektöründe daralma mı var? Tüm meslek kollarında var o olay. Pandemi'de şişen kadrolar boşalıyor hala. Burada bu işi yapacak kişi kendini ona göre geliştirip adapte edecek ve öne çıkacak. Hatta tavsiye vereyim mi Cloud öğrenecek, Blockchain yazılımcılığı üzerine düşecek ve gelecekte neyin öne çıkacağını tahmin edip kendini o alanda geliştirecek. Dümdüz javascript, c++, python öğrendim şimdi her yerde işe girerim kafasıyla hareket eden zaten yerinde kalır.

Son olarak sevmediğin okul veya iş için sakın zaman öldürme çünkü ilerde ya o işi bırakırsın ya da o okulu. Bunun sonucu çöpe attığın kurtaramayacağın zaman olur.

Son düzenleme:

donanimci98

80+ Bronze
***** tr şirketleri dışında, senin diploman emin ol kimsenin umurunda değil. Bir firmada işe girerken ne yapabiliyorsun, geçmişte ne yaptın, sorun çözme becerin nasıl, hedeflerin nedir bunlar önemli. Binlerce vasıfsız diplomalı ***** var etrafta. Diploma seni öne çıkartmaz, seni öne çıkartacak şey, projelerdir, sertifikalardır. Şu proje'de şunu üstledim, şu projede komple bu rolde bunu yaptım daha etkilidir.

İngilizce zaten bu konuda olmazsa olmazın, bunun yanında Almanca veya Çince olabilir. Ek olarak ingilizce'ni bilmenin yanında dünya genelinde geçerliliğini göstermen artı olacaktır. Vize işlemlerinde veya yurtdışı firmalarına girmeni kolaylaştırır.

Aile ve diploma konusu sadece senin değil bu ülkedeki %99.9 her gencin yaşadığı bir durum. Ailen eğer bunun farkında değilse zaten işin burada çok zorlaşacak. Onlara kendini ve çağın artık bunu getirdiğini anlatamayacaksın. Çöpten de olsa bir üni. oku diploma al diyecekler fakat o arada büyük bir ihtimal çöpe atacağın bir zaman olacak. Neden böyle söyledim biliyor musun, çünkü akademik bir planlaman yokmuş bu konuyu açarak bunu aslında gösterin. Olsaydı şu an her şeyin bir düzende sistematik bir şekilde akıyordu.

Sadece yazılım sektöründe daralma mı var? Tüm meslek kollarında var o olay. Pandemi'de şişen kadrolar boşalıyor hala. Burada bu işi yapacak kişi kendini ona göre geliştirip adapte edecek ve öne çıkacak. Hatta tavsiye vereyim mi Cloud öğrenecek, Blockchain yazılımcılığı üzerine düşecek ve gelecekte neyin öne çıkacağını tahmin edip kendini o alanda geliştirecek. Dümdüz javascript, c++, python öğrendim şimdi her yerde işe girerim kafasıyla hareket eden zaten yerinde kalır.

Son olarak sevmediğin okul veya iş için sakın zaman öldürme çünkü ilerde ya o işi bırakırsın ya da o okulu. Bunun sonucu çöpe attığın kurtaramayacağın zaman olur.
Ne anlatıyorsun. Diplomasız yurtdışında iş bulacağını mı sanıyorsun? Çalışma vizesini geç, turist vizesini alabilecek misin? Yurtdışına çıkan arkadaşlarımın hepsi yüksek lisans ile kapak atıp iş buluyorlar. Siz de tik tokçuların üni boş kafasında gezinin. Yazılım sektöründe ciddi şişme vardı. 4 sene önce yeni mezundan beklenenle şuanki arasında ciddi fark var. Alaylı birinin işe girmesi çok zor. Başlayacağı yerler de dandik yerler olacak. İşin içindeyim yazılım mühendisiyim. Çalıştığımız şirkette 100+ mühendis var. Hiç üni okumamış kimse yok. İktisatçı vs var. Onlar projeleriyle girmiş. Ama başarı oran düşük. Meslek nedir ayrıca?

Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Onur Altunay
***** tr şirketleri dışında, senin diploman emin ol kimsenin umurunda değil. Bir firmada işe girerken ne yapabiliyorsun, geçmişte ne yaptın, sorun çözme becerin nasıl, hedeflerin nedir bunlar önemli. Binlerce vasıfsız diplomalı ***** var etrafta. Okumak yetseydi hepsi şu an en iyi yerdeydi. Diploma seni öne çıkartmaz, seni öne çıkartacak şey, projelerdir, sertifikalardır. Şu proje'de şunu üstledim, şu projede komple bu rolde bunu yaptım daha etkilidir.

hocam sadece mekatronik mühendisliğini bilmediğim ve öğrenmek istediğim için açmıştım konuyu ama değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne anlatıyorsun. Diplomasız yurtdışında iş bulacağını mı sanıyorsun? Çalışma vizesini geç, turist vizesini alabilecek misin? Yurtdışına çıkan arkadaşlarımın hepsi yüksek lisans ile kapak atıp iş buluyorlar. Siz de tik tokçuların üni boş kafasında gezinin. Yazılım sektöründe ciddi şişme vardı. 4 sene önce yeni mezundan beklenenle şuanki arasında ciddi fark var. Alaylı birinin işe girmesi çok zor. Başlayacağı yerler de dandik yerler olacak. İşin içindeyim yazılım mühendisiyim. Çalıştığımız şirkette 100+ mühendis var. Hiç üni okumamış kimse yok. İktisatçı vs var. Onlar projeleriyle girmiş. Ama başarı oran düşük. Meslek nedir ayrıca?
ben bu taraftan devam hocam ya diploma ve kendini ekstradan geliştirip öne geçmek şart bence de bu devirde ,malum yüz binlerce işsiz geziyor

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,096
İsim
Kgn
Mekatronik : diğer temel mühendisliklerin birleşimi denilebilir hocam.

Hem makineden
Hem elektrik - elektronikten
yanlış bilmiyorsam biraz da bilgisayardan oluşuyor.

Hepsinin karışımı gibi düşünün.Biraz daha zorlayıcı gelebilir belki

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,322
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
geleceği olan bir meslek ve iş imkanları çok olan bir meslek olduğunu duydum, bunlar doğru mudur aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Öncelikle mekatronik okumak çok zor. Onu bir mental olarak kafanda yerleştir.
2. si üniversitede ne olursan oku kendini geliştirip bir şeyler yapmadığın sürece ilerleyemezsin.
Mekatronik mühendisi olursan
-elektrik
-mekanik
-yazılım
alanlarında çalışabilirsin. o konuda avantajlı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Onur Altunay
Mekatronik : diğer temel mühendisliklerin birleşimi denilebilir hocam.

Hem makineden
Hem elektrik - elektronikten
yanlış bilmiyorsam biraz da bilgisayardan oluşuyor.

Hepsinin karışımı gibi düşünün.Biraz daha zorlayıcı gelebilir belki
Öncelikle mekatronik okumak çok zor. Onu bir mental olarak kafanda yerleştir.
2. si üniversitede ne olursan oku kendini geliştirip bir şeyler yapmadığın sürece ilerleyemezsin.
Mekatronik mühendisi olursan
-elektrik
-mekanik
-yazılım
alanlarında çalışabilirsin. o konuda avantajlı.
teşekkür ederim beyler fikirleriniz için

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hocam sadece mekatronik mühendisliğini bilmediğim ve öğrenmek istediğim için açmıştım konuyu ama değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben bu taraftan devam hocam ya diploma ve kendini ekstradan geliştirip öne geçmek şart bence de bu devirde ,malum yüz binlerce işsiz geziyor
Ben mekatronik için genel anlamda bir şey söylemedim. "çocukluğumdan beri yazılım bilgisayar istiyordum ve bilgisayarlarla da çok iç içeyim senerlerdir hocam yani bence bana uyan bir meslek olacaktır" şeklinde aklında başka bir şey olduğunu gördüğüm için konuya dahil olmak istedim :)

Lise'de endüstriyel otomasyon - mekatronik dalıyla okudum. 2012-13'dü galiba mezun yılım, bu bölümü istedim mi hayır. Bilişim istiyordum, kayıt yaptırdığım için kalan boş kontenjana geçemedim, random öğrenciler ile doldu :). İnan o 4 yıl zülüm gibi geçti, başarılı olduğum dersler yine benim ilgi alanıma yatkın olan temel programlama, mikrodenetleyici, bilgisayar destekli çizim gibi derslerdi. Eğer yaşadığım bölgede yazılım şirketleri olsaydı onlara gidip bu işe başlamayı çok daha isterdim. Lise'yide vs. dışardan kolayca çözerdim ve boş beleş zaman kaybetmezdim.

Benim söylediğimi gerçekten bu işe ilgisi olan, bunu yapmaktan keyif alan ve yapacağına inanan kişiler yapar. İşte ben de burada aile terörüne yenik düşüp, zorla yine istenmediğim bir üni'ye gönderildim ve 2.'sede bıraktım :)

Türkiye'de maalesef bu dayatmadan kurtulmak çok zor. Bir 20 yıl sonra belki bu dayatma yeni nesil ile kırılır. Bunları yazdığım için gaza gelipde okumayacağım diyemezsin çünkü oku-oku diyen bir aile yapısında okumaman imkansız, kaldırım müh. bile olsa seni oraya gönderecekler :)

Yazılım istiyorsan mek. müh. üzerinden de gidebilirsin ama nasıl gidersin orası ayrı. Ülkemizde okumanın gitgide değerinin düşmesinin yanında, ekonomik olarak da özellikle şehir dışlarında ailelerin işi çok zorlaşıyor ve bu yüzden okulu bırakan çok kişi oluyor, ailenin durumu ne bilmiyorum bunun içinde zaten ona göre planlama yaparsınız. Yaşadığın bir şehirdeki bir okula gideceksen bu hangi bölümse fark etmez bir okula git sınıfları gör, ordakilerden bilgi almanı tavsiye ederim. Görerek anlık olarak o konuya değinmek senin fikirlerin için daha etkili olacaktır.

Okumak eskiden değerliydi, galiba son değerini biz ile komple kaybetmiş olabilir şimdi de en son baraj kalkmıştı hala devam ediyor mu bilmiyorum, ama yoldan geçene üni. diploması verildiği, 1 hocanın alakası olmadığı bölümlerde derslere girdiği, çoğu okulun kendini güncellemediği, milattan kalma bilgilerin verildiği gerçekleri ortadayken bu eğitim sistemini öven kişiler ile çok zaman öldürmem.

Umarım doğru kararları verip iyi yerlere gelirsin.

Son olarak, geçen gün müh. konusunda failledin, parası en iyi meslek müh. diyerek dünyanın en boş söylemini attın, amazon konusunda saçma saçma hırsız diye büyük harfler ile yazdın, 4 gün üst üste spora gidilmez gibi yine bir söylem, her zıt düşünene senin mesleği ne gibi ***** ***** sorular, ne yapcan nufüsuna mı alacan? Veya insanların görüşlerini değerlendirmen için yaptığı işimi öğrenmen gerekiyor. Sayınca fazlasıyla muteni es geçmişim de bugün artık saçmalamana katlanamayıp seni muteledim. En son 20 yıl önce forumlara kayıt olurken okul numarımı vs. koyuyordum, böyle bir tiple muhattap olmaya daha fazla gerek yok.

Son düzenleme:
Top Bottom