***** tr şirketleri dışında, senin diploman emin ol kimsenin umurunda değil. Bir firmada işe girerken ne yapabiliyorsun, geçmişte ne yaptın, sorun çözme becerin nasıl, hedeflerin nedir bunlar önemli. Binlerce vasıfsız diplomalı ***** var etrafta. Okumak yetseydi hepsi şu an en iyi yerdeydi. Diploma seni öne çıkartmaz, seni öne çıkartacak şey, projelerdir, sertifikalardır. Şu proje'de şunu üstledim, şu projede komple bu rolde bunu yaptım daha etkilidir.haklısınız hocam ama ailem tarfından hoş karşılanmaz bu durum en azından bir diplomam olsun , eğer yazılıma karar verirsem bu yaz python bitireceğim başlangıç seviyesi olarak var ardından okulda java öğretecekler, üstüne okul ingilizce ve benim de ingilizcem var ekstra bir dil daha öğrensem bana çok yararı olabilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?
İngilizce zaten bu konuda olmazsa olmazın, bunun yanında Almanca veya Çince olabilir. Ek olarak ingilizce'ni bilmenin yanında dünya genelinde geçerliliğini göstermen artı olacaktır. Vize işlemlerinde veya yurtdışı firmalarına girmeni kolaylaştırır.
Aile ve diploma konusu sadece senin değil bu ülkedeki %99.9 her gencin yaşadığı bir durum. Ailen eğer bunun farkında değilse zaten işin burada çok zorlaşacak. Onlara kendini ve çağın artık bunu getirdiğini anlatamayacaksın. Çöpten de olsa bir üni. oku diploma al diyecekler fakat o arada büyük bir ihtimal çöpe atacağın bir zaman olacak. Neden böyle söyledim biliyor musun, çünkü akademik bir planlaman yokmuş bu konuyu açarak bunu aslında gösterin. Olsaydı şu an her şeyin bir düzende sistematik bir şekilde akıyordu.
Sadece yazılım sektöründe daralma mı var? Tüm meslek kollarında var o olay. Pandemi'de şişen kadrolar boşalıyor hala. Burada bu işi yapacak kişi kendini ona göre geliştirip adapte edecek ve öne çıkacak. Hatta tavsiye vereyim mi Cloud öğrenecek, Blockchain yazılımcılığı üzerine düşecek ve gelecekte neyin öne çıkacağını tahmin edip kendini o alanda geliştirecek. Dümdüz javascript, c++, python öğrendim şimdi her yerde işe girerim kafasıyla hareket eden zaten yerinde kalır.O iş öyle olmuyor. Yazılım sektöründe daralma var. Mühendisim. Eskisi gibi alaylı almıyorlar. Zaten çok mühendis var. Okul okumak şart. Okulsuz yazılımcı olunur geyiği nereden çıkıyor bilmiyorum ama başarı oranı düşük ona emin ol.
Son olarak sevmediğin okul veya iş için sakın zaman öldürme çünkü ilerde ya o işi bırakırsın ya da o okulu. Bunun sonucu çöpe attığın kurtaramayacağın zaman olur.
Son düzenleme: