Neler Yeni

Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı %25 oldu!!

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,763
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Maaş zaten yetmiyor diye bi de alsatla uğrasıyoruz. Bi de yüzde 25 zam veriyolar. Okulda araştırma görevlisi yetişmiyor artık. Tüm bilgisayar mühendisliği öğrencileri daha 2. 3. sınıftan iş bulup çalışıyor. Junior başlangıç ücretini neredeyse koca proflar alıyor. Bir sürdürülebilirliği yok bu işin. Üniversitedeki özellikle bilgisayardaki hocalar tek tek yurtdışına iş yapmaya gidiyorlar.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ahmet Hakan
Memura olan bu öfke neden çözemiyorum. 1 işi 5 kişi yapıyormuş da 4 kişi yatıyormuş. Alakası yok. Sizin o 1 iş dediğiniz bazen 5 kişinin zor altından kalkacağı iş yükü oluyor. Bazen de fazla fazla boş oluyoruz evet. Memur çalıştığında çalışacak tabi canım maaş alıyor deyip boş olduğunda yattığı yerden para kazanıyor zaten demek de güzel hikaye. Memur işi neyse onu yapıyor çünkü. Bir kere devlet işi başlı başına bir risk. Hata yapma toleransın yok. Yaptığın basit bir hata bile seni kamuya karşı suçlu duruma düşürebilir. Memur hangi koşullarda çalışıyor ona hiç bakmadan memura öfke kusan bir kitle var anlamıyorum.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,320
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bir yandan üzülüyorum bir yandan üzülmüyorum. Emeklilerin çoğu sabahtan akşama kadar kahvede oturuyor. Seçimlerde oy kullanıp gençlerin kaderini etkiliyor. Çoğunun malum partiye oy verdiğini düşünürsek başlarına gelenler hiç de şaşırılacak şeyler değil. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşüyolar.
Saçmalık da bu ya biz ülkede herkes için her şey için doğrusunu iyisini istiyoruz. Adamlar kendini düşünmüyor biz onları düşünüyoruz. Şuan malum partiye oy atan emekli zammı ayakta alkışlıyodur. Ben de her emeklinin insan gibi yaşamaya hakkı var zam az diyorum.

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
kardeşim öyle de düşünme o adam 30-40 senesini vermiş emeklilik için. bundan sonra oturması gerekiyor zaten. insan gibi geçinip oturabilmesi gerekiyor ama ülkemizde bu durum içler acısı. avrupadan emekli insanlar gelip ülkemize tatil yapıyorlar biz il değiştirirken zorlanıyoruz ne acı değil mi
Avrupadan türkiyeye tatile gelen emeklileri düşünmeden önce gençlere bakmamız lazım. Daha gençler yurtdışına kolay çıkamazken bırak yaşlısı çıkamasın zaten

thec2o

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Cemre Can Özdemir
şaka gibi gerçekten hayır anlamadığım bu zammı alkışlayanlar acaba kaç maaş alıyorlar ve nereden.. lozanın bitmesi pek işe yaramadı galiba

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
Saçmalık da bu ya biz ülkede herkes için her şey için doğrusunu iyisini istiyoruz. Adamlar kendini düşünmüyor biz onları düşünüyoruz. Şuan malum partiye oy atan emekli zammı ayakta alkışlıyodur. Ben de her emeklinin insan gibi yaşamaya hakkı var zam az diyorum.
İşte gençler yaşlıları düşünüyor ama yaşlılar kendini düşünmüyor bundan dolayı da onlara yeter de artar bile

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Abdullah
Zamanında erken emekli oldular diye eleştirenler erken emeklilik getirdi. 20 sene sonrasının sorunlarını şimdiden düşünmüyorlar tabi. Allah sonumuzu hayretsin. Bu Türkiye şartlarında evlat sahibi olup çocuğun hayatını mahvetmek istemiyorum.

Herkes zam az diyip duruyor doğru az ama devletin nasıl ödeyeceğini düşündünüz mü?kasada para mı var ki ödesin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkes zam az diyip duruyor doğru az ama devletin nasıl ödeyeceğini düşündünüz mü?kasada para mı var ki ödesin.
Eyt diye bir şey çıkardılar bunun devlete yıllık maliyetini düşündünüz mü?

NightRose

80+ Bronze
Memura olan bu öfke neden çözemiyorum. 1 işi 5 kişi yapıyormuş da 4 kişi yatıyormuş. Alakası yok. Sizin o 1 iş dediğiniz bazen 5 kişinin zor altından kalkacağı iş yükü oluyor. Bazen de fazla fazla boş oluyoruz evet. Memur çalıştığında çalışacak tabi canım maaş alıyor deyip boş olduğunda yattığı yerden para kazanıyor zaten demek de güzel hikaye. Memur işi neyse onu yapıyor çünkü. Bir kere devlet işi başlı başına bir risk. Hata yapma toleransın yok. Yaptığın basit bir hata bile seni kamuya karşı suçlu duruma düşürebilir. Memur hangi koşullarda çalışıyor ona hiç bakmadan memura öfke kusan bir kitle var anlamıyorum.
ben işim gereği çok fazla vergi dairelerine gidiyorum. o kadar boş kalabalık var ki orda anlatamam,

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,320
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Maaş zaten yetmiyor diye bi de alsatla uğrasıyoruz. Bi de yüzde 25 zam veriyolar. Okulda araştırma görevlisi yetişmiyor artık. Tüm bilgisayar mühendisliği öğrencileri daha 2. 3. sınıftan iş bulup çalışıyor. Junior başlangıç ücretini neredeyse koca proflar alıyor. Bir sürdürülebilirliği yok bu işin. Üniversitedeki özellikle bilgisayardaki hocalar tek tek yurtdışına iş yapmaya gidiyorlar.
Sen gel bir de tıp fakültesini gör. Her sen Türk hocalar gidiyor yerine Arap hocalar geliyor. Bu maaşlarla ümide akademisyenlik mi yapılır. Aynen dediğin gibi junior mühendis profla aynı maaşı alıyor.

Rabiotta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Mert Furkan Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,oyunlar,diziler
Babam memur emeklisi bu ay 6k maaş aldı 7.5k oldu yani asgarinin altında maaş mı alacak şimdi 🤓 nereden nereye geldi TÜRKİYE 🇹🇷🇹🇷

Zeth

80+ Bronze
Tamam

Top Bottom