NightRose
80+ Bronze
gördüğünü okuyamıyorsan gözlük tak kardeş. ha okuyup anlayamıyorsan onun için terapi alman lazım.çoğu hak etmiyor benim gözümde.
gördüğünü okuyamıyorsan gözlük tak kardeş. ha okuyup anlayamıyorsan onun için terapi alman lazım.çoğu hak etmiyor benim gözümde.
3. satır, 4. kelime, 'çoğu'.Kanka ben memur değilim. Sadece bazı insanların verdiği emekleri görüyorum ve o insanlar çaresiz, işçisi de çaresiz memuru da çaresiz, özel sektör çalışanı da çaresiz. Sizin dediğiniz adamların zamla derdi yok zaten çoğunun tuzu kuru. "emekliye üzüldüm de kamu dairelerinde çalışan memurlar için üzülmüyorum çoğu hak etmiyor benim gözümde. 1 iş için 5 adam çalıştırıyorlar resmen kamu dairelerinde ama yine de sistem yoktur" ben bu mesajda çoğunu ifade eden bir ifade göremedim. Kamu dairelerinde çalışan memurların çoluğu çocuğu yok mu? Yapmayın ya. Konuşmak ne kadar kolay.
bırak hocam şuna laf anlatmaya niye çalışıyorsun okuduğunu anlamayan adam ders vermeye çalışıyor3. satır, 4. kelime, 'çoğu'.
Akraba eş dost ayağına kamu dairelerini memurla doldurursan olacağı bu. Açık ve net söylüyorum memurlar bu ülkenin sırtına yüktür. Gerçekten de 1 kişilik işi 5 kişi yapıyor devlet dairelerinde. Emekliye gelince senin benim babam 40 sene bu devlete hizmet etmiş emeklilik primi altında maaşından kesilmiş. Şimdi asgari ücretin yarısını alıyor. Her emekli hayatını idame ettirebileceği kadar maaşı hak ediyor. Ayrıca okumuş kalifiye insana hakkını vermezsen kimse okumaz diyeceğim de bizim ülkede ekmek aslanının ağzından olduğundan herkes okumak zorunda. Yoksa bugün devlette hekimlik mühendislik gibi kalifiye meslekler yapılacak durumda değil.Dostum adam hepsi dememiş zaten çoğu demiş ki katılıyorum devlet memurlarının çoğu iş yapmayan suratı beş karış ilgisiz alakasız sanki lütfedip de ilgileniyormuş gibi davranan insanlar öyle değilsen zaten üstüne alınmana gerek yok niye bu kadar kasmışsın çözemedim
Açık ve net söylüyorum memurlar bu ülkenin sırtına yüktür.
5 sene evvel asgari ücretin 2 katı emekli maaşı alıyordu babam şimdi asgari ücret ile denk seviyeye geldi.Bence zam oranı az.
Kamu dairlerinde çalışan memurların çoğu özel sektörde asgari ücretle bile iş bulamaz. Kimse sandalyede oturup klavyede 2 tuşa basan adama para vermez. Devlete sırtını yasla mantığıyla ülkeye hiçbir faydası olmayan insanlar kamu dairelerinde cirit atıyor. Olan kalifiye memura emekliye öğrenciye oluyor.Kanka ben memur değilim. Sadece bazı insanların verdiği emekleri görüyorum ve o insanlar çaresiz, işçisi de çaresiz memuru da çaresiz, özel sektör çalışanı da çaresiz. Sizin dediğiniz adamların zamla derdi yok zaten çoğunun tuzu kuru. "emekliye üzüldüm de kamu dairelerinde çalışan memurlar için üzülmüyorum çoğu hak etmiyor benim gözümde. 1 iş için 5 adam çalıştırıyorlar resmen kamu dairelerinde ama yine de sistem yoktur" ben bu mesajda çoğunu ifade eden bir ifade göremedim. Kamu dairelerinde çalışan memurların çoluğu çocuğu yok mu? Yapmayın ya. Konuşmak ne kadar kolay.
ülkede katma değer sağlamayana değer verilmiyor artık gördüğüm kadarıyla. bu seçim olayı olmasaydı eyt mevzusunu da onaylamıcaktı5 sene evvel asgari ücretin 2 katı emekli maaşı alıyordu babam şimdi asgari ücret ile denk seviyeye geldi.
kardeşim öyle de düşünme o adam 30-40 senesini vermiş emeklilik için. bundan sonra oturması gerekiyor zaten. insan gibi geçinip oturabilmesi gerekiyor ama ülkemizde bu durum içler acısı. avrupadan emekli insanlar gelip ülkemize tatil yapıyorlar biz il değiştirirken zorlanıyoruz ne acı değil miBir yandan üzülüyorum bir yandan üzülmüyorum. Emeklilerin çoğu sabahtan akşama kadar kahvede oturuyor. Seçimlerde oy kullanıp gençlerin kaderini etkiliyor. Çoğunun malum partiye oy verdiğini düşünürsek başlarına gelenler hiç de şaşırılacak şeyler değil. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşüyolar.
Siyaset yasak galiba forumda yorum yapmayacağım o yüzdenülkede katma değer sağlamayana değer verilmiyor artık gördüğüm kadarıyla. bu seçim olayı olmasaydı eyt mevzusunu da onaylamıcaktı