Neler Yeni

Memur ve Emekli Maaşı Zam Oranı %25 oldu!!

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,752
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Sen gel bir de tıp fakültesini gör. Her sen Türk hocalar gidiyor yerine Arap hocalar geliyor. Bu maaşlarla ümide akademisyenlik mi yapılır. Aynen dediğin gibi junior mühendis profla aynı maaşı alıyor.
2 sene önce istanbula geldim o zaman kira + eve aldığım eşyaları ödeyebiliyordum maaşla. Ama şimdi kira olacak 7K falan bi de tuzladayım yani. Yurtdışına çalışan arkadaşım 30K maaş alıyor bazen gerçekten boşuna uğraşıyoruz diye düşünüyorum.

Bu böyle giderse kalifiyeli hocaların hiçbiri kalmayacak. Şu anda bu proflarin motivasyonu ülkesine hizmet etmek. Ama geçinemezse napsın mecburen ya piyasaya geçecek ya da yurtdışına gidecek.

Yurtdışında o kadar kaliteli hocalar var ki aynı olmasa bile yakın şartlar olsa TRye dönecek.

Pikaachu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yunus
Memura olan bu öfke neden çözemiyorum. 1 işi 5 kişi yapıyormuş da 4 kişi yatıyormuş. Alakası yok. Sizin o 1 iş dediğiniz bazen 5 kişinin zor altından kalkacağı iş yükü oluyor. Bazen de fazla fazla boş oluyoruz evet. Memur çalıştığında çalışacak tabi canım maaş alıyor deyip boş olduğunda yattığı yerden para kazanıyor zaten demek de güzel hikaye. Memur işi neyse onu yapıyor çünkü. Bir kere devlet işi başlı başına bir risk. Hata yapma toleransın yok. Yaptığın basit bir hata bile seni kamuya karşı suçlu duruma düşürebilir. Memur hangi koşullarda çalışıyor ona hiç bakmadan memura öfke kusan bir kitle var anlamıyorum.
Sen işini düzgün yapıyor olabilirsin herkes senin gibi değil maalesef ben doğuda yaşıyorum vergi dairesine mecburi bir kez işim düştü yeni youtube vergi kanunundan dolayı bi allahın kulu bile ne yapacağını bilmiyordu adam sadece oraya oturmak için gidiyor başka bişi bildiği yoktur adam söylüyorsun böyle böyle kanun çıktı biz artık influencer olarak sadece %15 stopaj ödeyeceğiz yok öyle bişi diyip beni dövüp yollamadığı kalmıştı allahtan internetten artık bir çok şey hall oluyorda onların eline düşmüyoruz

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,636
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Allah bunları bildiği gibi yapsın emekliyi yük olarak gören bir hükümet bilmiyorlar ki en büyük oyu emekli veriyor inşallah göndereceğiz bunları az kaldı az sabır

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin

Bu Ne Diyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
emre can
O kadar memura para mı yeter.%50-%60 zam yapınca ne olacak yine bizim cebimizden çıkacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hala durumu anlamadınız zam yapınca birşeylerin düzeleceğini sanıyorsunuz. @sameenshaw ne gülüyon
ozaman asgari ücrete zam yapmıyacaktı, herkese hakkıyla vermesi gerekiyor yüzde 25 çok az
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akraba eş dost ayağına kamu dairelerini memurla doldurursan olacağı bu. Açık ve net söylüyorum memurlar bu ülkenin sırtına yüktür. Gerçekten de 1 kişilik işi 5 kişi yapıyor devlet dairelerinde. Emekliye gelince senin benim babam 40 sene bu devlete hizmet etmiş emeklilik primi altında maaşından kesilmiş. Şimdi asgari ücretin yarısını alıyor. Her emekli hayatını idame ettirebileceği kadar maaşı hak ediyor. Ayrıca okumuş kalifiye insana hakkını vermezsen kimse okumaz diyeceğim de bizim ülkede ekmek aslanının ağzından olduğundan herkes okumak zorunda. Yoksa bugün devlette hekimlik mühendislik gibi kalifiye meslekler yapılacak durumda değil.
memura değil sisteme sitem et ozaman millet çalışsın çabalasın kpss ile girsin onuda geçtim zaten çoğunlukla engelliler memur oluyor onların ne suçu var, asgari ücrete yaptı yüzde 50 fiyatlar uçacak, memura yaptı yüzde 25 nasıl geçinecek bu insanlar, hadi herşeyi geçtim sizin böyle yapmanız herşeyi kabullenmeniz susmanız bizi bu hale getiriyor, kabullenmeyin artık birbirinizin arkasında durun ozaman bi ihtimal düzelebiliriz

En düşük emekli maaşı asgari ücrete denk olmalı bu emekli nasıl geçinecek

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
891
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Ekmek 10tl diye okudum .d

Darkdawn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Serdar
emekliye üzüldüm de kamu dairelerinde çalışan memurlar için üzülmüyorum çoğu hak etmiyor benim gözümde. 1 iş için 5 adam çalıştırıyorlar resmen kamu dairelerinde ama yine de sistem yoktur
Haklı olduğun yerler var ama bazi kurumlar çok çalışıyor bunun ayrımını yapmak lazim.

Silinsin

80+ Silver
Size bir espri anlatayım ülkesi için işçi konumun da yıllarca çalışıp emekli olanlar ve asgari ücret kadar emekli maaşı alanlar bu adamlar ülke için yıllarca işçilik yapmadı mı? Yaptı. Sonuç emeklinin maaşı yeri geldiğinde asgari ücret bile değil :D veya benzer seviye de şaka gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,777
Üyeler
164,905
Son üye
bugito
Top Bottom