Çözüldü✓ Merhaba arkadaşlar 12400fmi 5600 mü

5600 stok fan ile Stock halde 75 derece oluyor kanka ne anlatıyorsun. İki işlemciye de hava soğutma lazım. Stok fanla undervolt yap diyor sanki normal bir işlenmiş gibi 😂 LGA1700 soket toplamak DDR5'e geçmek varken AM4 öneriyorsun?
Daha az maliyetli, Online oyunda daha yüksek FPS veriyor, AM4 platformunun son nesil işlemcisi, stabil, sorunsuz. Her türlü 12400F değil yani. Şahsen 5600 tercih ederim, iki işlemciyi de kullanıyorum.

Stok fanla "sıcak" çalışan 12400f (2023 Nisan)
firefox_dkcFW4BoID.png

Stok soğutucuyu düzgün takarsanız ve adam akıllı hava akımı olan bir kasa kullanırsanız böyle oluyor. Can sıkıntısıdan çift kule hava soğutmayla fansız pasif kullandığım zamanlar bile oldu. Korkmayın şu 65w tdp işlemcilerden yeter yahu 12. nesil çıkalı 3 sene olacak artık

Uygunsuz davranış
Bu fikrin sonucu bir yere çıkmıyor. O yüzden sıkıntı var. Cidden ne alaka? Neye dayanarak bu tavsiyede bulunuyosun?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Testislerime dayanarak öneriyorum uzun uzun açıklama yapmaya üşendim sıkıntın varsa engelle çünki ben öyle yapıcam

undervolt oc gibi zarar vermez ha tamam sen 0.1 v a 4.9ghz yaarsan bozula şeyler olur ama zararı yok uvnin bf1 de optimizasyon sorunu var hem gpuya hemde cpuya çok yük biniyor
zarar verir vermez demiyorum herkes bu işlerden anlamaz diyorum farkındaysan.

Kafa basmıyor bunun ciddiye almayın

Ciddiye alma boşver takılsın
AISJJWNSNQNMSKQKQK sadece gülüyorum vah halinize

Dostum bu ne sinir 1 tane yorum yaptım kuduz gibi cevap veriyorsun 😄 😄
Sinir değil senin tavsiyeni onaylıyorum tabii senin aklın bunu anlamayacak kadar kıtsa onu ben bilemem

Uygunsuz davranış
Ay götüm ya. Gerçekten bir nedeni olacağına inanmıştım. Yazık.

Daha az maliyetli, Online oyunda daha yüksek FPS veriyor, AM4 platformunun son nesil işlemcisi, stabil, sorunsuz. Her türlü 12400F değil yani. Şahsen 5600 tercih ederim, iki işlemciyi de kullanıyorum.
Ben öyle düşünmüyorum. Online oyunda "daha yüksek fps" geçerli değil. Çok geniş hocam. CS2 de 12400F daha çok fps veriyor mesela. Valo'da 5600 daha önde. Onun dışı tüm kulvarlarda 12400F önde. 5600 tercih etmek için sebep yok.

Ben öyle düşünmüyorum. Online oyunda "daha yüksek fps" geçerli değil. Çok geniş hocam. CS2 de 12400F daha çok fps veriyor mesela. Valo'da 5600 daha önde. Onun dışı tüm kulvarlarda 12400F önde. 5600 tercih etmek için sebep yok.
5600 zaten tekli core performansında 12400f i geçiyor

Performans açısından da ısınma vs. açısından da çok fark yok aralarında. İkisinin de yükseltme seçenekleri çok kısıtlı ileriye dönük falan değiller çünkü Intelin LGA 1700 soketi bitti artık 13 ve 14 nesil alınmamalı bu yüzden yükseltemezsin. Ryzen 5600 de AM4 soket ve 5600 AM4 soketteki en iyi işlemci. Tabii amdye hiç belli olmaz şuan AM5 soket işlemci çıkarıyorlar ama her an AM4 soket çıkarabilirler. Eğer hazır sistem de varsa en ucuzunu al. Değilse de kendin karar ver dediğim gibi fark az

12400f

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,271
Üyeler
184,611
Son üye
yattara
Geri