Mesai ücretim eksik veya az buldum yardım

Abim ben yevmiye olarakdan olsa katılırım sana lakin ben aylıkçı olarakdan girdim bu işe yani sigortam gelmesem dahi işliyor

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizde muhasebe yokki bi şef var birde formen neyse bir sorayım abi ustam 90 100 bin aliyor yani benim de hiç yoktan bu mesailer ilen bi 60 almam lazım
İllaki şirketin merkezinde bir yerde muhasebesi vardır muhasebesiz olmaz sen şefe söyle o sana bikaç hikaye anlatır. Ona inanma biraz lafını diret ondan sonra o da merkezdeki muhasebeyi arar sorar öğrenirsin o şekilde işin aslını

İllaki şirketin merkezinde bir yerde muhasebesi vardır muhasebesiz olmaz sen şefe söyle o sana bikaç hikaye anlatır. Ona inanma biraz lafını diret ondan sonra o da merkezdeki muhasebeyi arar sorar öğrenirsin o şekilde işin aslını
Tamam abi teşşekür abi zaten paraya muhtaç değilim isterse çıkışımı versin banane hakkımı verisn de

Tamamdır şöyle hesaplayalım şuan gelir vergi ve damga vergisi istisnası 4.5k yapıyor ama sen yeni başladığın için %15 vergi dilimde bu 3.5 olması lazım senin net maaş 31.5 dan hesaplasak. Saatlik netin 140tl olur.
64 saat toplam mesai ise 4 de pazar mesai ile 68 saat yapar. (4 pazar günü mü çalıştın saat mi bu arada?) Buna %50 koyunca toplam 102 saat olur 14280 tl net mesaiden gelirin.

Günlük çalışma saati 7.5 saattir işveren yemek ve çay molaları ile seni 8.5 saat çalıştırabilir ve bu mola saatlerini senden keser.

Bazı işverenler şunu da yapıyor. Asgari ücret+yol+yemek net 35k mesela burda senin mesaileri asgari ücret üzerinden hesaplayıp vermiş olabilir
Abi bu arada asgari ücret üzerinden kesinti yap 35 den değil + pazar günleri tam gün çalıştım 14 bin olması çok saçma o zaman harbi çalışmam aptalıkdan başka bir şey değil

Son düzenleme:
Yapılan mesailer vergi kesintisi olarak geri dönüyor . Siz muhasebeci ile görüşün ayrıntılı anlatsın size

Geri