MESLEK LİSESİNE GEÇMEK

alkolikpanda

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
425
9 da imamhatipdeydim pandemi vardı hiç bir şey bilmediğim halde geçtim sınıfı 10. sınıfın ilk bir kaç haftası da yine aynı okuldaydım ve pandemi kalkmıştı okula gidiyorduk normal ortaokulda okuyan birisi olarak imamhatip hiç çekilecek bir yer değildi söz meclisten dışarı iğrençti , dayanamayıp düz liseye nakilimi aldırdım farklı okula geçme fikrinide aileme imamhatipteki arapça derslerden ve gereksiz kasıntılardan yakınarak yedirdim halbuki okulun ortamını sevmemiştim , söz ders çalışıcam diyip geçtim düz liseye ancak hiç bir şey düşündüğüm gibi olmadı , itlikle serserilikle geçti koca bir dönem ve bundan zevk te alıyordum derslerden atılıp bazen hoca olduğu halde bile sınıftan kaçıp dışarda sigara içiyorduk , anlıcanız eğleniyoduk işte efendime söylim 2. dönem geldi çattı aradan 1 ay geçti beden dersinde diz çat gitti detaya girmicem 2 ay evde yattım işimede gelmedi değil sonra babam hala iyileştirip beni okula yollama derdinde sınıfı geçceksin diye diretiyor hemen bir şey bulmam lazımdı çünkü evde yatıp akşama kadar lol atrmak mükemmeldi , zaten bir şey bilmiyorum babacım ee devamsızlık sınırıda doldu zaten , e heyet raporuda almadık seneye çalışacağım hem üniversite sınavına 10. sınıftan hiç bir şey bilmeden girmek istemiyorum dedim ve gerçekten de böyle düşünüyordum sonra koca bir dönem üstüne yaz tatili göz açıp kapayıncaya kadar geçti 10. sınıfa tekrar hoşgeldin Emrecim , diğer arkadaşlarının sevdiğin kızın 11 geçmesi ve senin 10 da kalman iğrenç bi şeydi anlıyordum şimdi ahh eşşek kafam ama iş işten geçti bi kere , ilk bir hafta özveriyle çalıştım sonrasında koyverdim bu senede agaları saldım kızlara sardım , lanet olsun ne bu benim çektiğim derslerde konuşma yavrum ders çalış yavrum üff dur peder bi yandan lol atıp bi yandan instagramda kızla konuşuyorum ne dersi , anlıcanız benden bi halt olmıcanı ben biliyodum da bu sene çift dikişle iyice kesinleştirmiş oldum , hiç milleti ailemi ve kendimi kandırmamın anlamı yok , bana şimdi e bunların farkındaysan madem çalışsana dersine bu kadar temiz düşünebilen parlak bir zeka derslerin üstünden de gelir diye budala tavsiyeleri vermeyin , bana şunu diyin hele , meslek lisesine nakilimi aldırsam nelerle karşılaşıcam , yok kuaförlük yok kunduracılık yok tesisatçılık böyle dikim dokum mesleklere bulaşmak istemiyorum direkt sanayi spor ama sanayide hangi alanda işe girceğimi yada girmem gerektiğini bilmiyorum otomativ sektörü olur ama bi yandan da tofaş tamir eden bi yerde çalışmak geleceğimi karartmak istemiyorum yapmışken iyi bi şey yapalım , ne kadar maaş alırım okula ne zamanları giderim bunun gibi şeylerden bahsederseniz memnuniyet duyarım , ayrıca tavsiyelerinizi de yazmayı unutmayın okuluna devam et dışında :)

meslek lisesine nakilimi aldırsam nelerle karşılaşıcam , yok kuaförlük yok kunduracılık yok tesisatçılık böyle dikim dokum mesleklere bulaşmak istemiyorum direkt sanayi spor ama sanayide hangi alanda işe girceğimi yada girmem gerektiğini bilmiyorum otomativ sektörü olur ama bi yandan da tofaş tamir eden bi yerde çalışmak geleceğimi karartmak istemiyorum yapmışken iyi bi şey yapalım , ne kadar maaş alırım okula ne zamanları giderim bunun gibi şeylerden bahsederseniz memnuniyet duyarım , ayrıca tavsiyelerinizi de yazmayı unutmayın
çıraklık okursan direkt Sanayiden çalışmaya başlarsin aylik makul bir maaş alirsin ve haftada 1 gün okul 4 gün iş yaparsın. Çıraklık yerine direkt Mesleki geçecek isen 1 gün tamamen atölye dersin oluyor. Normalde 10. Sınıf için dal seçimleri yapılır yani 9'da bölüm, 10'da dal seçilir. Elektrik, makine ve otomotiv alanlarında muazzam para var. Elektrikçi ve tesisatci olarak serbest calisirsan aylik 15.000'in üstünde para kazanırsın. Norm gibi ünlü fabrikalarda çalışırsan Meslek lisesi mezunu acemi birisini minumum 9.000 maaş + yemek + servis/yol + kış kömür desteği + market alışveriş çeki falan veriyor. Yani imkanları bayağı iyi ama 10. Sınıf çok geç. 9'da geçmen lazımdı. Şimdi geçmenizi önermem ve meslek lisesinden mezun olunca işyeri açma belgesi, ustalık belgesi falab veriyor. Son olarak dersleri kolay değil zor oluyor. Tabi bu ATP için geçerli. ATP-AMP olaral 2 grup var. ATP grubu daha gözde, çalışkan ve iyi not alan grup oluyor. 30 sınıf varsa 1'i ATP olur. AMP ise normal rastgele yerlestirilenler oluyor. ATP girmen için iyi bir puanin olmasi gerek ve dersleri bir tik daha ağır ve zor geçiyor.
Ha söylemeyi unutmuşum, dal seçtikten sonra o 1 günlük atölye dersi 2'ye çıkıyor.

Geri