Mezuna Kalmak? [ANKET]

Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?

• Mezuna kalırdım.

• Üniversiteye giderdim.

• Kararsızım.

• Derslerle alakam yok.

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.
Katılıyorum dostum. B2+ İngilizce bilgim var. Biraz Almanca biraz da fransızca bilgim var.
Yazılım olarak Python, C#, C+++, Java, HTML bilgim var.

Hobi olarak da fizik, astronomi, elektronik, bilgisayar..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu siteyi kullanabilirsin dostum.
Dostum geçen sene için 1300 gösteriyo.Ama geçen sene sınavın en zor olduğu seneydi.O yüzden pek doğru bir sonuç olmuyo bence

Ben mezuna kalsam çalışmam ki

12. sınıfta toplasan 2 hafta anca çalışmışımdır. Bir de düzenli bir şekilde çalıştığımı düşün. Kendime inanıyorum ama ülkeme güvenemiyorum.
Çok rahat TYT'de 100 nete çıkabilirim. Aynı şekilde AYT'de 60'lı netlere çıkabilirim. Bunu yapmak maksimum 8 ayımı alır hatta. Yaklaşık 80 tane konu anlatımı, test kitabı karışık kitap ve 90 tane deneme sınavı almıştım. Denemelerin 60'dan fazlası duruyor. Kitapların hiçbiri bitmedi.. Yaparım sandım. Yapamadım. Çok sorunlar yaşadım bu sene. Kendime şans mı vermeliyim diye çok kararsızım.

Dediğim gibi ders çalışmayı gerçekten çok seviyorum. Mesela matematikte eğer bir konuda iyiysem o kitabı bir an önce bitirmek isterim.

Ülkemin ADALETİ rezalet durumda. Kapsamlı ve ciddiye alınan bir üniversiteden HUKUK mezunu olmak isterim. İktisatı da severim, sayarım ancak pek benlik değil gibi.

Bu arada ben sayısalcıyım. Nükleer fizik, elektromanyetizma, atom fiziği, plazma fiziği, astrofizik, kuantum fiziği en sevdiğim fizik dallarından.

Benim zamanımda senin de girmiş olduğun TEOG vardı. 240 sorudan 31 yanlış yaptım. Bu yanlışların 12'si kaydırmayla oluştu: 6'sı matematik, 3'ü türkçe, 2'si fen, 1'i ingilizce.
Normalde 480'lere yakın bir puan alıp fen lisesine gidebiliyordum..

Bunları neden anlattın şimdi diyebilirsin doğal olarak. Akademik bilgimi, neler atlattığımı bilmeni istedim sadece.
Sınava gir bakalım da duruma göre bakarsın artık. Belki beklediğinden iyi bir sıralama gelir fikrin değişir. Sen şu iki haftada salma dersleri, daha çok çalış, deneme üzerinden git. Eğer istediğin sıralama gelmezse ve kendinde daha iyi yapabileceğine inanıyorsan mezuna kalabilirsin. Ama adam gibi çalışacaksın bir daha mezuna kalma lüksün yok. O aldığın kitapları bitirirsin hep. Düzgün bi dershaneye gidersin mesela. Daha faydalı olur.

Hangi üniversite hangi bölüm?
Hacettepe Hukuk istiyorum.
Netlerime göre Hacettepe İktisat geliyor.

Sınava gir bakalım da duruma göre bakarsın artık. Belki beklediğinden iyi bir sıralama gelir fikrin değişir. Sen şu iki haftada salma dersleri, daha çok çalış, deneme üzerinden git. Eğer istediğin sıralama gelmezse ve kendinde daha iyi yapabileceğine inanıyorsan mezuna kalabilirsin. Ama adam gibi çalışacaksın bir daha mezuna kalma lüksün yok. O aldığın kitapları bitirirsin hep. Düzgün bi dershaneye gidersin mesela. Daha faydalı olur.
En mantıklısı böyle görünüyor zaten.

Dershaneye gittim. ilk dönem. İnan ki şeye anlatır gibi anlatıyorlar. Şöyle ki küçümsemek gibi olmasın ama ben o zamanlar 55 net yaparken TYT sınavından, en iyi sınıfta olmama rağmen benden sonraki şahıs 30 net yapıyordu. Bana hiçbir yararı olmadı. Daha sonra oradan çıkış yaptım.

Mezuna kalmak daha mantıklı. Üniversiteyi hayatında bir kere okuyorsun. Okumuşken adam gibi bir yerde okumak daha mantıklı.
Yüksek lisans vs eğitimine devam edebilir
yada Baska bir lisans okuyabilir?

Hacettepe Hukuk istiyorum.
Netlerime göre Hacettepe İktisat geliyor.

En mantıklısı böyle görünüyor zaten.

Dershaneye gittim. ilk dönem. İnan ki şeye anlatır gibi anlatıyorlar. Şöyle ki küçümsemek gibi olmasın ama ben o zamanlar 55 net yaparken TYT sınavından, en iyi sınıfta olmama rağmen benden sonraki şahıs 30 net yapıyordu. Bana hiçbir yararı olmadı. Daha sonra oradan çıkış yaptım.
Bu denemeleri dershaneden mi alıp çözüyorsunuz? Satın mı alıyorsunuz 20'li türkçe deneme gibi? Yoksa internetten mi çözüyorsunuz? Hangisi daha faydalı olur?

Normalin üstündeki bir üniversiteyi kazanacak puana sahipsiniz. Mezuna kalarak derece yapmayı düşünüyorsunuz. Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?
O stres o çile tekrar çekilir mi hiç 1 senende kaybolmuş oluyor eğer ki seni mutlu eden bir bölümü kazandıysan tekrar derece yapmak için değmez.

Bu denemeleri dershaneden mi alıp çözüyorsunuz? Satın mı alıyorsunuz 20'li türkçe deneme gibi? Yoksa internetten mi çözüyorsunuz? Hangisi daha faydalı olur?
Ünlüler Karması, Altın Karma ve bölüm denemeleri.

Hocam istediğiniz bölüm değilse . İstediğin yeri kazanana kadar mezuna kalabilirsin gayet nırmal.

Normalin üstündeki bir üniversiteyi kazanacak puana sahipsiniz. Mezuna kalarak derece yapmayı düşünüyorsunuz. Mezuna mı kalırdınız yoksa üniversiteye mi giderdiniz?
Mezuna kalıp yine aynı puanı almıştım :D.
Aynı derken yani birebir aynı. Sadece virgülü farklıydı.
Kızılayda dershaneye gitmeyin arkadaşlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,180
Üyeler
187,790
Son üye
Kojin
Geri