Çözüldü✓ MHZ leri farklı RAM alırsam çalışırmı

Yusuf B.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
115
şuanda takılı olan 8gb 2133 veya 2333mhz ram var corsair vegeance. buna 2. el temiz ram alıcam, ama o 3000 veya 3200MHZ, bazıları o 3 binlikte 2 bin mhz de çalışır diyor. fakat sonuç olarak çalışır değilmi ?
birde 2. el de olsa alınır demi yani ramler eskimez kolay kolay diye biliyorum

şuanda takılı olan 8gb 2133 veya 2333mhz ram var corsair vegeance. buna 2. el temiz ram alıcam, ama o 3000 veya 3200MHZ, bazıları o 3 binlikte 2 bin mhz de çalışır diyor. fakat sonuç olarak çalışır değilmi ?
ramlerin bozulma ihtimali çok düşük o yüzden çalışıyorsa problem olmaz birbiriyle uyumlu olmayabilir aynı marka model olmadığı için ama oda çok bi performans kaybı olmaz, düşük mhz olanın performansını alırsın diğer ramden de misal 3000 mhz ve 3600 mhz ram takarsan ikiside 3000 mhz olur

mhz cl çakışması kaynaklı görüntü gelmemesi görüntü gelsede arada sistemde tekleme olabilir 3 5 kere reset atmadıkça görüntü gelmeyebilir ve ramler kolay kolay bozulan bileşenler değil fakat memtest86 görüntüsü isteyip konu açabilirsiniz forumda yardımcı oluruz yine sonuçlarına göre

mhzsi düşük olanın hızında çalışırlar

ramlerin bozulma ihtimali çok düşük o yüzden çalışıyorsa problem olmaz birbiriyle uyumlu olmayabilir aynı marka model olmadığı için ama oda çok bi performans kaybı olmaz, düşük mhz olanın performansını alırsın diğer ramden de misal 3000 mhz ve 3600 mhz ram takarsan ikiside 3000 mhz olur
aynı model marka sadece mhz değişik
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mhzsi düşük olanın hızında çalışırlar
o zaman bi 2333 lüğüm var 3200mhz lik alıp taksam dümdüz çalışır yani teşekkürler

evet çalışır ama yine xmp açmak gerekebilir

Geri