Neler Yeni

Milli Savunma Bakanlığından "Sefer Görev Emri Tebliği" belgesi evime geldi

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Sinan
Muhtemelen seferberlik kağıdını onaylamak içindir.
Askerlik bitince tekrar uğramak gerekiyordu eğer gitmediysen onun için çağırıyor olabilirler yada olası seferberlik durumu için gerekli bilgilerini almak içindir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,066
İsim
Oğuz
Aşırı mantıksız hocam, savaşta değiliz seferber değiliz. Bu işte bi durum var ama hayırlısı.
Sadece savaş değil gerektiğinde personel açığı olursa da çağırılıyorsunuz. İşlerine yarayacak bir işiniz vardır vs. fakat detaylı sormam gerekiyor. Bir çözüm bulamazsanız babama sorayım emekli asker kendisi.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,370
İsim
Arda Gezer
Merhaba,

Gelen kağıtta, sefer görev emriniz tebliğ edilecektir. En yakın askerlik şubesine gidiniz diyor. Yoksa yasal işlem yapılacaktır diyor.

Bu nedir? Askerliğim 2023 mayıs ayında yani 5 ay önce bitti.

Askere mi çağırılıyorum zorla ne oluyor?
Bağlı olduğunuz askerlik şubesine gidip sorun
Forumda aramayın cevabınızı boşuna burda sadece tahmin yürütülebilir

Tokuchi77

80+ Bronze
Selam arkadaşlar, kağıda sonunda evimde bulabildim.
Dün öğlen saatlerinde gelen kağıt bu:

@Matt Murdock Hocam sordunuz mu? Kağıdın resmini de paylaştım. Nedir bu neyin nesidir anlamadım. Bir anda evime geldi.

Ekler

• 1ön.jpeg
    1ön.jpeg
    270.8 KB · Hit: 512

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,066
İsim
Oğuz
Selam arkadaşlar, kağıda sonunda evimde bulabildim.
Dün öğlen saatlerinde gelen kağıt bu:

@Matt Murdock Hocam sordunuz mu? Kağıdın resmini de paylaştım. Nedir bu neyin nesidir anlamadım. Bir anda evime geldi.
Sordum hocam şöyle diyor. Olası savaş durumunda gitmeniz gereken birliğiniz ve görevinizin yazdığı belgeleri imzalamak için şubeye gitmen gerekiyormuş. Daha sonra dönüyorsunuz eve. Sonraki yıllarda eğer savaş çıkarsa da çağırılıyorsunuz. Dediğim gibi savaş çıkacakta gideceksiniz de falan biraz uzun iş. 5-10 yıl sonra çıkar orasını bilemem
Herkese verilen bir şey değil. Normal savaşlar zaten her zaman var Suriye gibi falan onları da personel karşılıyor. 3.Dünya savaşı çıkarsa falan gidersin galiba. :D

Tokuchi77

80+ Bronze
Sordum hocam şöyle diyor. Olası savaş durumunda gitmeniz gereken birliğiniz ve görevinizin yazdığı belgeleri imzalamak için şubeye gitmen gerekiyormuş. Daha sonra dönüyorsunuz eve. Sonraki yıllarda eğer savaş çıkarsa da çağırılıyorsunuz. Dediğim gibi savaş çıkacakta gideceksiniz de falan biraz uzun iş. 5-10 yıl sonra çıkar orasını bilemem
Herkese verilen bir şey değil. Normal savaşlar zaten her zaman var Suriye gibi falan onları da personel karşılıyor. 3.Dünya savaşı çıkarsa falan gidersin galiba. :D
Anladım hocam.
Aklımda tek bir soru işareti kaldı.
Mesela biz üç erkek kardeşiz. En büyükleri benim. Sadece bana mı verilecek bu aileden mesela?
Yoksa mantıken seferberlik durumunda her erkek için mi geçerli? Çocuk olmayan herkes için yani. Örneğin 18 yaş ve üstü ya da 21 yaş ve üstü.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,066
İsim
Oğuz
Anladım hocam.
Aklımda tek bir soru işareti kaldı.
Mesela biz üç erkek kardeşiz. En büyükleri benim. Sadece bana mı verilecek bu aileden mesela?
Yoksa mantıken seferberlik durumunda her erkek için mi geçerli? Çocuk olmayan herkes için yani. Örneğin 18 yaş ve üstü ya da 21 yaş ve üstü.
Yüksek ihtimal öyle fakat şans bazen daha fazla kişiye gelebiliyor.

Top Bottom