MacWix
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 639
- İsim
- HAYRETTİN KÖNEŞ
- Konu Sahibi Konu Sahibi
60 çıkmamız zor çünkü monitör ekipman da alınacak. Normalde 40'a çözeriz diyorduk ama mecbur 5-10bin daha arttırdık. 7500f için kararsız kaldık, işte kulanılacak. ram yükseltiriz ama işlemci 2-3 yıl işimizi görsün istiyoruz. 2d-3d uygulamalar kullanılacak sistemde.30klık pcler de çatır çatır çalıştırıyor 2d uygulamaları. 3dmax gelince bütçe 50 bin ise 4070 super ve 7600xden aşağısına bakmamalısınız. 60'a çıkarsanız mevcut durumda 9700x ve 4070ti da alabiliyorsunuz.
Bu arada 3dmax'in gpu tabanlı motorlarında:
Yani bu motorlarda çalışma yapılıyorsa 7500f ile 9700x arasında çok çok az fark olur. O nedenle gerçekten fiyat performansı yakalamak için kullandığınız programın motoruna göre işlemciyi yükseltip ekran kartını düşürebilirsiniz veya ekran kartını yükseltip işlemciyi düşürebilirsiniz.
- Arnold (Autodesk/Solid Angle)
- Iray (NVIDIA)
- Redshift (Redshift RenderingTechnologies)
- V-Ray RT (Chaos Group)
- Octane (Otoy)
Şahsen sadece mimari için kullansaydım hiç oyun oynamasaydım ve tekrar satmayı düşünmeseydim çekirdek sayısı sebebiyle sağlam bir intel alırdım. Ama tekrar satma, upgrade yapma, oyun oynama durumu olursa yani overall olarak amd en iyisi şu an için.