Neler Yeni

Minimum bütçe ile ikinci el sistem toplama

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Herkese selam. Şimdi güncel de bilgisayarım var r5 5600 rtx3060 fazlasıyla işimi görüyor. Macbook da var ofiste onu kullanıyorum fakat şöyle bir durum var. Silkroad oynuyorum, çarları bottan kontrol ediyorum ve 7/24 açık çarlar. Evdeki bilgisayarı açık bırakıp uzaktan bağlanıyorum ama arada bir İnternet kesilmesi veya elektrik kesintisi olduğunda sıkıntı oluyor. O yüzden bu toplamak istediğim bilgisayarı ofise koyup sürekli açık bırakıcam ve sadece silkroad oynayacağım. Yüksek oyunlarla çok işim yok en fazla belki league of legends oynarım ekstra olarak.

Bir aralar intel xeon işlemcilerle çok ucuza böyle bilgisayarlar toplanıyordu bunlarla ilgilenen hangi parçalar nelerle uyumlu bilen arkadaşlar bana yardım edebilir mi?

Sarı siteden normalde ikinci el bir kasa alıcaktım ama baktım ki 1050ti lı sistemlere 13-14 yazıyorlar. O yüzden dediğim şekilde bir şey yapmak daha mantıklı geliyor. Çünkü çok Bi kullanım amacı yok sadece silkroad ve lol oynatsın yeter benim için.

Hangi xeon işlemci daha iyi olur, xeon yerine başka bir şey mi kullanılmalı, hangi anakart, hangi ekran kartı vs vs. bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Belli bir bütçem yok minimum ne olursa bütçe o olur kafi. Bahsettiğim bu sistemler eskiden 1500 liraya toplanıyordu. Şu an tahminimce 5-6 tutar gibi geliyor tavsiyelerinizi bekliyorum.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fikri olan yok mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdullah Akman
sarı siteden asla hiçbirsey alınmaz bende bu sekılde bir laptop baktım knight ıcın apu bir laptop cozdu işimi

• Beğen
Reaksiyonlar: AK47

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
sarı siteden asla hiçbirsey alınmaz bende bu sekılde bir laptop baktım knight ıcın apu bir laptop cozdu işimi
Laptop mantıklı gibi ama sürekli açık bırakacağım günlerce açık bırakmaya dayanmıyor laptoplar denedim birkaç kere o yüzden masaüstü düşünüyorum

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Eren n
Baktım da hocam pek istediğim gibi bir şey bulamadım teşekkürler
ben tam 4950 liraya sistem topladım işine yarar belki sahibinden param güvende ile aldım aynı şekilde sende toplayabilirsin

ekran kartı: rx 570 ITX küçük tek fanlı model aldım ben sen çift fanlı al istiyosan 1350tl param güvende ile 1500
işlemci + anakart + 16gb ram + stok fan işlemci bunları toplu aldım 1800 fiyatı param güvende ile 2000 e geldi işlemci i5 3470 ram 16gb 1600 mhz anakartta sıradan anakart
güç kaynağı 400 liraya 450w aldım
ssd sıfır aldım ikinci elde çok pahalı 500 lira civarındaydı
kasa elimde vardı ama yoksa akakçe üzerinden alabilirsin 500 600 tl ye bulunuyor sıfır

• Beğen

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
ben tam 4950 liraya sistem topladım işine yarar belki sahibinden param güvende ile aldım aynı şekilde sende toplayabilirsin

ekran kartı: rx 570 ITX küçük tek fanlı model aldım ben sen çift fanlı al istiyosan 1350tl param güvende ile 1500
işlemci + anakart + 16gb ram + stok fan işlemci bunları toplu aldım 1800 fiyatı param güvende ile 2000 e geldi işlemci i5 3470 ram 16gb 1600 mhz anakartta sıradan anakart
güç kaynağı 400 liraya 450w aldım
ssd sıfır aldım ikinci elde çok pahalı 500 lira civarındaydı
kasa elimde vardı ama yoksa akakçe üzerinden alabilirsin 500 600 tl ye bulunuyor sıfır
Hocam tam olarak böyle bir şey arıyorum işte. Eski Bi kasa var elimde aslında eski anakart da var 2-3 tane ama çıkarıp modellerine bakmam lazım ve çalışıyor mu bilmiyorum. Ekran kartı konusunda rx460 düşünmüştüm ama dediğiniz 570 e de bakarım. Hangi oyunlarda nasıl fps alıyorsunuz ortalama kullanım nasıl?

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Eren n
Hocam tam olarak böyle bir şey arıyorum işte. Eski Bi kasa var elimde aslında eski anakart da var 2-3 tane ama çıkarıp modellerine bakmam lazım ve çalışıyor mu bilmiyorum. Ekran kartı konusunda rx460 düşünmüştüm ama dediğiniz 570 e de bakarım. Hangi oyunlarda nasıl fps alıyorsunuz ortalama kullanım nasıl?
lol valorant falan rahat kaldırıyo 150 200 fps lerde low ayarlarda youtube da yazınca çıkıyor ben öyle yapmıştım baya inceleme izledim daha kurmadım kasayı size tavsiyem anakart set olarak alın eski platform alacaksanız uyumsuz çıkma derdi olmaz sahibindene anakart set yazınca çıkıyor tek tekte toplayabilirsiniz ama uyumluluğu araştırmanız lazım baya set olarak anakart ram işlemci ve stok soğutucu 1700 1800 civarına bulunuyor param güvende komisyonu ekleyince 2000 e denk geliyor kalan parçaları kafanıza göre yapabilirsiniz rx 460 çok pahalı sahibinden de en az 1000-1100 istiyorlar 1350 ye rx 570 var zaten mantıksız bence siz bilirsiniz yine de, ağır oyun oynamam derseniz alınır lol valo pubg oynatır sistem çok rahat

• Beğen

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
lol valorant falan rahat kaldırıyo 150 200 fps lerde low ayarlarda youtube da yazınca çıkıyor ben öyle yapmıştım baya inceleme izledim daha kurmadım kasayı size tavsiyem anakart set olarak alın eski platform alacaksanız uyumsuz çıkma derdi olmaz sahibindene anakart set yazınca çıkıyor tek tekte toplayabilirsiniz ama uyumluluğu araştırmanız lazım baya set olarak anakart ram işlemci ve stok soğutucu 1700 1800 civarına bulunuyor param güvende komisyonu ekleyince 2000 e denk geliyor kalan parçaları kafanıza göre yapabilirsiniz rx 460 çok pahalı sahibinden de en az 1000-1100 istiyorlar 1350 ye rx 570 var zaten mantıksız bence siz bilirsiniz yine de, ağır oyun oynamam derseniz alınır lol valo pubg oynatır sistem çok rahat
Yok hocam ağır oyunlarla işim yok zaten 3060 lı sistemim var oyun için evde. Sırf silkroad için toplayacağım bunu sistem gereksinimi çok düşük zaten oyunun bot ile 8 çar falan açıcam o yüzden bir tık performanslı bir şey olsun istedim. Dediğiniz gibi i5 3470 ve xeon lu birkaç set buldum anakart Ram işlemci stok fan şeklinde. Genelde 1800 civarlarında bulunduğum yerlerdeler zaten komisyonsuz elden almaya çalışacağım. Teşekkür ederim destekleriniz için.

Höstad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Eren n
Yok hocam ağır oyunlarla işim yok zaten 3060 lı sistemim var oyun için evde. Sırf silkroad için toplayacağım bunu sistem gereksinimi çok düşük zaten oyunun bot ile 8 çar falan açıcam o yüzden bir tık performanslı bir şey olsun istedim. Dediğiniz gibi i5 3470 ve xeon lu birkaç set buldum anakart Ram işlemci stok fan şeklinde. Genelde 1800 civarlarında bulunduğum yerlerdeler zaten komisyonsuz elden almaya çalışacağım. Teşekkür ederim destekleriniz için.
rica ederim 400 450w psu alsanız işinizi görür ben 330 liraya bulmuştum 4 5 gün önce

• Beğen

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
rica ederim 400 450w psu alsanız işinizi görür ben 330 liraya bulmuştum 4 5 gün önce
Hocam ben anakart Ram işlemci setini hallettim. Hdd tamam kasa zaten vardı bende Bi tek psu kaldı da aldığım ekran kartında 8+6 pin var buna uygun psuyu nasıl bulabilirim?

Top Bottom