Neler Yeni

Mining Rig Kurmayı Planlıyorum Yardımcı Olur Musunuz

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Anakartın'da 7 tane pcıe çıkışı var m2 slotlunu da sayarsan.
Ekran kartı olarak 2060 en mantıksız seçenek.
Tdp değeri yüksek çünkü undervoltajı çok düşeremiyorsun 2060'da o yüzden 120 watt'ın üstünde çalışıyor bu da yüksek bir değer, 3070 bile 120w tüketiyor.
En mantıklı kart 1660ti/s bunlar 90w altında tek pinle çalışıyor arada ciddi elektrik farkı var ve daha ucuz.
Psu olarak minimum 6 pcı çıkışlı tier a bir psu al.
Kaliteli psu şart çünkü bir çok ürüne elektrik vermek her psu nun harcı değil.
Yaklaşık 3 aydır rtx 2060 ile mining yapıyorum. Stabil olarak 33.4 mh ve 78w alıyorum. 4.5 5 bin civarına mining için alınabilecek en iyi kartlardan biri. Daha ucuza bulunursa 1660 super daha mantıklı olacaktır.

Yaklaşık 6 aydır mining yapıyorum ve 5 kartlarık rigim var sormak istediğiniz bisey olursa bu mesaja yanıt olarak sorabilirsiniz eve geçince yanitlamaya çalışırım

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Yaklaşık 3 aydır rtx 2060 ile mining yapıyorum. Stabil olarak 33.4 mh ve 78w alıyorum. 4.5 5 bin civarına mining için alınabilecek en iyi kartlardan biri. Daha ucuza bulunursa 1660 super daha mantıklı olacaktır.

Yaklaşık 6 aydır mining yapıyorum ve 5 kartlarık rigim var sormak istediğiniz bisey olursa bu mesaja yanıt olarak sorabilirsiniz eve geçince yanitlamaya çalışırım
psu öneriniz var ise çok memnun olurum, ekran kartlarını temin etmek açısından da öneriniz var ise çok iyi olur, amazon japonyayı düşündüm ama şuan için sakat iş olduğunu düşünüyorum, rigi büyütünce olabilir. Kartları ne kadara aldınız ?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Ölçümleri nasıl yapıyorsun? HiveOs mu Msı Afterburner'da mı? %90 HiveOs kullanıyorsun.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Ölçümleri nasıl yapıyorsun? HiveOs mu Msı Afterburner'da mı? %90 HiveOs kullanıyorsun.
piyasada en uygun bunlar var şuanda, inventus bilgisayarı güvenilir diye biliyorum ama diğer sitelere göre çok daha ucuz. Güvenebilir miyim :)

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
İnventus güvenilir sitedir.
bu kartın bu fiyatı haketmediğini biliyorum fakat piyasada daha uyguna da bulunmuyor, gaming gecesinden birşeyler bulabilir miyim acaba, orada da fiyatların çok düştüğünü görmüyorum. Bu arada HiveOS kullanıyorsanız hangi poolda kazım yapıyorsunuz. Komisyon ödüyor musunuz. HiveOS üzerinden Ergo vs. kazabiliyor muyuz ?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Ventus'a 6K bence çok. Yurtdışı kapalı kutu da alabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu kartın bu fiyatı haketmediğini biliyorum fakat piyasada daha uyguna da bulunmuyor, gaming gecesinden birşeyler bulabilir miyim acaba, orada da fiyatların çok düştüğünü görmüyorum. Bu arada HiveOS kullanıyorsanız hangi poolda kazım yapıyorsunuz. Komisyon ödüyor musunuz. HiveOS üzerinden Ergo vs. kazabiliyor muyuz ?
Ben ethermine'da kazıyorum. Komisyon ödüyorum tabi. Ergo kazmadım hiç bu yüzden onu bilmiyorum.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Bu psu uygun olur mu ? 8x pci 12x sata diyor.
1631565050858.png

Ventus'a 6K bence çok. Yurtdışı kapalı kutu da alabilirsin.

Ben ethermine'da kazıyorum. Komisyon ödüyorum tabi. Ergo kazmadım hiç bu yüzden onu bilmiyorum.
Yurtdışı kapalı kutu ürünlerde garanti sıkıntı olmuyor mu ? Havuz hariç hive OS e komisyon ödüyor musunuz demek istedim. HiveOS kullanmayı planlıyorum. Harici diske gerek yok değil mi USB yeterli oluyor

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bu psu uygun olur mu ? 8x pci 12x sata diyor.
Alıntıyı görüntüle

Yurtdışı kapalı kutu ürünlerde garanti sıkıntı olmuyor mu ? Havuz hariç hive OS e komisyon ödüyor musunuz demek istedim. HiveOS kullanmayı planlıyorum. Harici diske gerek yok değil mi USB yeterli oluyor
Usb yeterli hdd ye gerek yok, hiveOs'da yanlış hatırlamıyorsam 4 rige kadar bedava ondan sonraki her rig için ücret ödüyorsun.
Yurtdışı ürünlerinde garanti yok. Psu ya gelirsek Rampage bu kalitesiz olmaz.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Usb yeterli hdd ye gerek yok, hiveOs'da yanlış hatırlamıyorsam 4 rige kadar bedava ondan sonraki her rig için ücret ödüyorsun.
Yurtdışı ürünlerinde garanti yok. Psu ya gelirsek Rampage bu kalitesiz olmaz.
piyasada 1200 watt psu neredeyse yok, olanlar çok pahalı, alternatif yok mudur ?

Psu ya gelirsek Rampage bu kalitesiz olmaz.
bu psu nasıldır https://www.hepsiburada.com/fsp-hyd...0mm-fan-moduler-power-supply-p-HBCV00000J8SQ1

1631565795498.png

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Psu tier list bu listedeki Tier A Psu'lardan almanı öneririm. Tier B bile bence olmamalı. Ben imzamdaki PSU'yu kullanıyorum sistemi en az 5 kere kesin yanmaktan kurtarmıştır.

Bu arada ikinci el psu da alabilirsin üst seviye psu'lar sağlam olur genelde. Koruma bandı üstündeyse alabilirsin ya da sahibinden den alabilirsin. Mesela Hx1200 Corsair ya da Ax serisi de çok iyi.

Top Bottom