Neden Minining İşine Girmemeliyiz?

Bilmiyor sonrada mining kötü diyor işte :)
aynen öyle kartların sorun çıkartmama ihtimalı yokmuş alındığından termal macun bile değişmemiş kartlarda tık yok 2-3 yıldır
 
Evet, forumun çok bilmiş kişisine anlatamıyorum belki siz bunu anlarsınız.

1- Kart fiyatları

Sorun burada başlıyor, sen eğer önceden uygun fiyata RX 580 8 GB aldıysan sorun yok yapabilirsin. Sistem kendini 6 ayda amorti eder tabii bu sürede kart Wattman ve one color arızası verebilir VRAM'ler çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyor, besleme çok fazla yorulmuıyor fakat 20 saat aralıksız çalışna bir kart kararsızlık yaparsa ağır bir sorun çıkarabilir. Şu an RX 580 4 GB için bile 4000 TL yazan alemin çakalları var, yükselişi siz sağlıyorsunuz.

2- PSU

Hiç bir PSU aşırı yük altında aralıksız kullanılırsa reset atmadan duramaz, PSU belli bir ömrü vardır bu normal kullanım için 6 yıldır sen bunu full yük aralıksız çalıştırırsan 7 ayda reset sorunu verebilir.

3- ETH Düşme İhtimali

ETH düşerse sorun olmaz, kazım 2019 yılında olduğu gibi olursa senin 3000 TL saydığın RX 580 8 GB nerdeyse 800 TL kadar düşebilir, elinde kalan o pahalı anakart buna dahil.

4- Ekran Kartı Ömrü

Kimse bana hikaye anlatmasın 20 saat aralıksız mining yapılan kart bile %10 ihtimalle çizgi verebilir, tabii mining belki yaparsın fakat rejected alabilirsin.

5- W tüketimi

ETH Mining için 125W çeken bir kart prizden yaklaşık 200W yakın bir sistemle tüketim yapar, bu ilk kart için 200W sonrasında her kart için 180W'dır.



Evet şimdi sonuca gelelim.

Sen çok para kazanacağını düşünerek 5 RX 580 8 GB aldın ve tanesi 3000 TL'ye geldi toplam 15.000 TL.

Bunlar için anakart gerekli, özel sınıf olacağı için 1000 TL gözden çıkarman gerek, buna 5x50 250 TL riser ücreti ekle daha 300 TL yakın bir işlemci RAM ödemeniz gerekli bunlar için toplamda 1600 TL diyelim.

Güç kaynağı olarak 700-800 TL gözden çıkarın, 2. El almayın çünkü mining için kullanıldıysa 1-2 ay ömrü kalmıştır bunun için kablo çoklama gerekebilir ve bu 100 TL denk gelecektir toplamda 900 TL.

Şimdi, buna BİOS mod ve kasa gerekli fakat bunu kendiniz yaptığını var sayıyorum.

Toplamda 5 Kartlı RX 580 8 GB bir sistem sana 15.000 TL + 1.600 TL + 900 TL olarak 17.500 TL tuttu.


Şimdi bunun amortisini hesaplayalım...

Bu rig elektirik ücreti olmadan 1.800 TL kazandırmakta ve kart başı 28 MHs'den toplamda 130 MHs vermekte.

Bu rig elektirik olarak ayda 600 TL istemekte.

Toplamda ayda cebine 1200 TL bir para bırakmakta.

Şundan emin ol bu kartlar asla 1 Yıl aralıksız çalışarak sağlam olarak kalmaz, bu dediğim kazanç kartın aralıksız 24 Saat mining yapılmasıyla oluşan kazanç.

1 Yılda 14.000 Kazandırmakta ve 1 Yıl sen bu kartın hiç bozulmadan ve ETH kazançı hiç düşmeden çalışacağına dair güveniyosan yapabilirsin.

Mining için kazançı burdan hesaplayınız;

neden girilmez =çünkü ekran kartı yok oyuncular bulamıyor miningciler yüzünden ekran kartı
 
Bilmiyor sonrada mining kötü diyor işte :)
Dostum ben bunların tamiri ile uğraşıyorum, ve kartın üzerindeki Cash denen parça çok yoruluyor 2-3 yıl mining yapılan bir kart sağlam kalabilir fakat uzun kullanımda sıkıntı çıkarır, sen bununla 20 dakika oyun oynarsın ve bir anda ekran donar, bunun nedeni chipset cash birimine baş vurması durumunda kart bilinmezliğe düşer ve kendini korumaya alır, bu olay chipset için de geçerli olabilir.
 
Dostum ben bunların tamiri ile uğraşıyorum, ve kartın üzerindeki Cash denen parça çok yoruluyor 2-3 yıl mining yapılan bir kart sağlam kalabilir fakat uzun kullanımda sıkıntı çıkarır, sen bununla 20 dakika oyun oynarsın ve bir anda ekran donar, bunun nedeni chipset cash birimine baş vurması durumunda kart bilinmezliğe düşer ve kendini korumaya alır, bu olay chipset için de geçerli olabilir.
2-3 yıl mining yapsam o karttan 3-4 tane daha alırım zaten sıkıntı yok.
 
Onun ile pek alakalı değil aslında, mining hem piyasa yükseltiyor ve bir çok karta zarar veriyor.
10 aya amorte ediyor zaten. garanti süreci 2 yıl desek 2 yılda kartı 2-2,5 kere amorte ediyorsun zaten. Ayrıca mod+UV+OC ile rx580 8 GB rahat 33Mhs seviyelerine çıkıyor ki ayda 5 kart 1200Tl getirmez.
 
seviyorum bu işi
 

Ekler

  • 754BC4F6-9DB1-41AD-8AAE-54F3F5E21623.jpeg
    754BC4F6-9DB1-41AD-8AAE-54F3F5E21623.jpeg
    206.7 KB · Hit: 112
Geri
Top