Yardım Modem hakkında sorum var

Omeraslan93

80+ Silver
Reaksiyon skoru
824
Kullandığım moden şu linkini bıraktım.Bu aralar hızım düşüyor bakıyorum 20-30 falan oluyor.Kullandığım net turknet.Modemi yeniden başlattığımda hızım tekrar 50mbpsye çıkıyor.Modem sıkıntılı mı sizce?Modemi ekim 2021 de almıştım.Böyle yapmıyordu?

Beyler anlayan yok mu?Modemim arızalı mı değil mi?Onu öğrenmek istiyorum.

1- Bu sorun ne zamandır var?
2- Modeme format atıp denediniz mi?
3- Kablolu mu Kablosuz mu bağlanıyorsunuz?

1- Bu sorun ne zamandır var?
2- Modeme format atıp denediniz mi?
3- Kablolu mu Kablosuz mu bağlanıyorsunuz?
20.12.2021 ayından itibaren var.Modeme hiç format atmadım sürekli yeniden başlat dedim hızım düştüğü zaman.Kablolu bağlanıyorum.Hız testlerini kablolu bağlantısı olan pc ile yapıyorum.

Bu olayı yaşadığınızda modem arayüzünüzden ulaşılabilir hız ve kullandığınız hıza bakabilir misiniz? Eğer ulaşılabilir hız hâlâ paketinizde taahüt edilen hızsa ve alamıyorsanız modeminiz problemlidir ama ulaşılabilir hız o an aldığınız hızsa altyapı da problem vardır.

Bu olayı yaşadığınızda modem arayüzünüzden ulaşılabilir hız ve kullandığınız hıza bakabilir misiniz? Eğer ulaşılabilir hız hâlâ paketinizde taahüt edilen hızsa ve alamıyorsanız modeminiz problemlidir ama ulaşılabilir hız o an aldığınız hızsa altyapı da problem vardır.
Bunlar mı?Doğru attım mı?

Ekler

• fefefe.jpg
    fefefe.jpg
    162.4 KB · Hit: 39
  • fefefetegegegege.jpg
    fefefetegegegege.jpg
    433.8 KB · Hit: 33
  • Screenshot_2022-01-25-23-24-44-692_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-01-25-23-24-44-692_com.android.chrome.jpg
    298.3 KB · Hit: 31
Son düzenleme:
1643145426033.png

Şu doğru, şöyle söyleyeyim SNR Margin değerin düşük bu da kopmalara sebep olur. SNR Margin, hat gürültüsüdür ne kadar düşük olursa kopmalar o kadar sık yaşanır. Ben de modemi reslediğimde hızım yükseliyordu fakat ardından internet kopuyordu tekrar geldiğinde ise internet hızım düşük SNR Margin değerim yüksek oluyordu. İnternet hızın düştüğünde tekrar bu arayüze girip Downstream SNR Margin değerine ve Şu an ki hız sekmene bakabilir misin?

Alıntıyı görüntüle
Şu doğru, şöyle söyleyeyim SNR Margin değerin düşük bu da kopmalara sebep olur. SNR Margin, hat gürültüsüdür ne kadar düşük olursa kopmalar o kadar sık yaşanır. Ben de modemi reslediğimde hızım yükseliyordu fakat ardından internet kopuyordu tekrar geldiğinde ise internet hızım düşük SNR Margin değerim yüksek oluyordu. İnternet hızın düştüğünde tekrar bu arayüze girip Downstream SNR Margin değerine ve Şu an ki hız sekmene bakabilir misin?
Ben de kopma olmuyor hiç sadece hızım düşüyor.Snr margin normalde kaç olması gerekiyo?Tekrar hızım düşerse atarım snr margin değerimi.

0-9 kopma olan değerler, 10-11 hafif stabil üstü ise tamamen stabil diye hatırlıyorum emin değilim.

Geri