Sadece başvuru yapıyorsun işte fiber ne zaman gelir onların keyfine kalıyor. Biraz hevesini kırmış gibi oldumBiz müdürlüğe gidip sorduk fiber başvurusu yapabilirsiniz dediler çıldırıyorum sevinçten. asödsaöçösaçö![]()

Sadece başvuru yapıyorsun işte fiber ne zaman gelir onların keyfine kalıyor. Biraz hevesini kırmış gibi oldumBiz müdürlüğe gidip sorduk fiber başvurusu yapabilirsiniz dediler çıldırıyorum sevinçten. asödsaöçösaçö![]()
Normalde VDSL bile yok. Direkt fiber için başvuru yapabilirsiniz dediler çünkü buralara yeni binalar yapıldığı için onlar sayesinde fiber internet geliyor ki tanıdık çok olduğu için bize gelmemesi için hiçbir neden yok şuan. Hatta muhtemelen hızlandıracağız. Ama öyle düşünmeyin. Sonuç olarak 2-3 sene bekleyenler bile var. Teşekkürler.Sadece başvuru yapıyorsun işte fiber ne zaman gelir onların keyfine kalıyor. Biraz hevesini kırmış gibi oldum![]()
Snr değerlerin de çok iyi hocam maşallah. Bence uğraş 15 sabitlesinler hat 15 kaldırıyor ama 8 veriyorlarsa ping kötü etkiliyor özellikle benim hattımda çok etki ediyor.@TyShame Alıntıyı görüntüle
Hocam değerlerim düzeldi şu an stabil ilerliyor. Upload şuan 8de sabitlenmiş durumda. 13-14 Mbps yapmaları için uğraşayım mı yoksa bu şekilde kalsın mı? Daha öncesinden 13-14 veriyorlardı
Bu arada dün Keenetic Extra DSL indirime girmişti ondan aldım hocam
Snr değerlerin de çok iyi hocam maşallah. Bence uğraş 15 sabitlesinler hat 15 kaldırıyor ama 8 veriyorlarsa ping kötü etkiliyor özellikle benim hattımda çok etki ediyor.
hat değerleriniz 100 mb zorlayabilir ama bunu deneyerek öğrenebilirsiniz. Şunu net diyebilirim 75 mb çok rahatlıkla kaldırır. DSLM cihazlara ne kadar yakın iseniz o kadar sağlıklı band genişliğiniz olur.sizin hattınız dslm cihazına ya çok yakın örnek bina altı gibi ya da size çekilen hat yeni bir devre üzerinden çekilip sinyalini aktif etmişler.uygulamadan girip 100 mb çekebilir misiniz onun kontrolunu sağlayın varsayıyorum ki çektiniz 100 mb 1 hafta 2 hafta modemin CRC hatlarına tekrar bakınız yada siz 100 çekip 1 hafta sonra tekrar buraya resim paylaşın biz değerlerine göre tekrar konunun üzerinden konuşuruz.Alıntıyı görüntüle
Uzun süredir Türk Telekom altyapısından internet kullanıyorum. Aynı adreste yıllarca 50 Mbps hızında internet alıyordum, hiçbir sıkıntım yoktu. Fakat son 1 ayda işler bozuldu. Önce sürekli kopma ve upload sorunları başladı. Türk Telekom ekipleri geldi, hattımın 50 Mbps desteklemediğini port kutusuna uzak söyleyerek hızımı 35 Mbps’e düşürdüler. Ama ben 1 yıldır aynı tesisatla sorunsuz 50 Mbps kullanıyordum. 35 Mbps’e düşürülmesine rağmen upload hızım 1 Mbps’in üzerine çıkmadı. Sonra bu sorunlarım belki düzelir diye caydım ve turknete geçtim onda da aynı problem devam ediyor. Daha sonra tekrar ekipler geldi, bu kez uploadı 6-7 Mbps civarına çıkardılar fakat bu sefer de hızım 25 Mbps civarına düştü. Bende hızım düşük olduğu içim modemi resetledim. Resetlediğimde ise aynı değerlere geri düştü hatta hızım daha da düştü. Sonuç olarak hem hızım sınırlı, hem upload düşük. Bunu türknete belirttim şimdide bana evdeki tesisattan kaynaklı sorun olduğunu söylüyorlar. 20 gündür aşırı derecede rahatsızım sizce ne yapmalıyım kendimi bir türlü bunlara açıklayamıyorum.
Şu anki hat değerlerim ektedir.
Bu değerlerinizi şuan gördüm .toparlarsak alacagınız max değeri almışsınız hatta sınırın altına bile inmişsiniz bilginiz olsun.size 75 mb paket tanımladılar ama max alacagınız hizmet zaten o kadar dı.SNR MARGİN DİBE ÇÖKMÜŞ durumda.siz bu paketin üstüne çıkarsanız sürekli kopma yaşarsınız bilginiz olsun hatta takip edin gün içerisinde kopmalar meydana geliyor mu eğer gelirse müşteri hizmetlerini arıyarak hattınızın 75 mb pakette ısrarla koptugunu ve 50 mb düşürmesini talep ettiğinizi belirtin sorununuz ortadan kalkar. Bu sayede hem sinyal kaliteniz hemde snr değeriniz yükselir 'CRC hatasıda basmaz modem.kısacası sağlıklı sinyal alırsınız.
şuan 50mbps paket tanımladılar hocam bilmiyorum şu anki değerler bu şekilde cat6 direk modeme bağlı, yeni modem gelince bir de onunla denerim bakalım neler olacakhat değerleriniz 100 mb zorlayabilir ama bunu deneyerek öğrenebilirsiniz. Şunu net diyebilirim 75 mb çok rahatlıkla kaldırır. DSLM cihazlara ne kadar yakın iseniz o kadar sağlıklı band genişliğiniz olur.sizin hattınız dslm cihazına ya çok yakın örnek bina altı gibi ya da size çekilen hat yeni bir devre üzerinden çekilip sinyalini aktif etmişler.uygulamadan girip 100 mb çekebilir misiniz onun kontrolunu sağlayın varsayıyorum ki çektiniz 100 mb 1 hafta 2 hafta modemin CRC hatlarına tekrar bakınız yada siz 100 çekip 1 hafta sonra tekrar buraya resim paylaşın biz değerlerine göre tekrar konunun üzerinden konuşuruz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu değerlerinizi şuan gördüm .toparlarsak alacagınız max değeri almışsınız hatta sınırın altına bile inmişsiniz bilginiz olsun.size 75 mb paket tanımladılar ama max alacagınız hizmet zaten o kadar dı.SNR MARGİN DİBE ÇÖKMÜŞ durumda.siz bu paketin üstüne çıkarsanız sürekli kopma yaşarsınız bilginiz olsun hatta takip edin gün içerisinde kopmalar meydana geliyor mu eğer gelirse müşteri hizmetlerini arıyarak hattınızın 75 mb pakette ısrarla koptugunu ve 50 mb düşürmesini talep ettiğinizi belirtin sorununuz ortadan kalkar. Bu sayede hem sinyal kaliteniz hemde snr değeriniz yükselir 'CRC hatasıda basmaz modem.kısacası sağlıklı sinyal alırsınız.
Evet evet şimdi anladım hocam bakalım düzenli kullanımda yine kopma sorunu vs yaşayacak mıyım göreceğiz100 mb kullanıyorum değerlerimi paylaşayım burdan örneklendirme çıkarabilirsiniz anlamanız için.
hız testi yapıp paylaşırmısınız bizimle.şuan 50mbps paket tanımladılar hocam bilmiyorum şu anki değerler bu şekilde cat6 direk modeme bağlı, yeni modem gelince bir de onunla denerim bakalım neler olacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet evet şimdi anladım hocam bakalım düzenli kullanımda yine kopma sorunu vs yaşayacak mıyım göreceğiz
tmm dır hocam güle güle kullanın.ben üstteki msjı 75 paketi için yorumlamıştım ama 50 mb miş.siz de ona göre kendinize pay çıkarırsınız.JİTTER dediğimiz o değerin 0 ile 1 olması çok önemlidir.jitterde çok fazla oynama varsa günlük kullanımda hiç bir şey anlamazsınız ama fps oyunlarda paket lost yersiniz bilginiz olsun. jitterin sağlıklı olması için lokalden evinize gelen telefon kablosu yeni çekilmiş olmasına dikkat ediniz ve ek kesik tamir ws gibi işlemler olmamasına da dikkat ediniz.tekrar güle güle kullananınAlıntıyı görüntüle
hız testi bu şekilde hocam
Hat zayıflaman çok fazla hocam daha fazla arttıttırma. Yukarıdaki arkadaşın yazdığıyla senin hattının alakası yok 75 hayatta alamazsın o hatta maks alacağın 4db snr ile 62 63 mbps onda da kopma yaşarsın sürekli modemin de sanırım onların verdiği modem kaliteli internet olmaz yani.