Neler Yeni

Modlanmış windows 10 iso dosyası

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
Kendi gözlemlerimi aktarayım.
Ben bloatware dahil olanı kurup, optimizasyonu yaptığımda gereksiz uygulamaları kaldırdığım gibi bir hızlanma fark ediyorum.
3.parti bir müdahale olduğunda ise sistemin yavaşladığını görüyorum.

Hazır özel mod aldığınızda güncellenmiş olduğuna kanaat getirmeyin. Verilerin bir kısmı mod hazırlayana iletilebilir.

Orjinal olan sürümden program silmek ve hizmet kapatmak daha doğru olur. Bazen gördüğünüz reklamlar işletim sisteminin sürdürebilirliğini arttırıyor. Üstelik günümüz güvenlik açıklarında bu riski almak istemezsiniz.

İsterseniz son testte 1 ciddi ve 30± kadar düşük seviye güvenlik kusuru olan windows 10 x-lite optimum pro deneyin.

Windows 10 22H2 Pro (Derleme 19045.2788)

Ne var ne yok?

• Çerçeve ve Çalışma Zamanı Kitaplıkları Güncellendi!
• HEVC Codec'i eklendi! (Windows 10'a özgü değil)
• Masaüstü Uygulama Yükleyicisi Güncellendi!
• Windows Klasik Hesap Makinesi geri yüklendi!
• HEIF, VP9, webp ve webMedia Codec'leri Dahildir!
• Gelişmiş Kablosuz Adaptör Güç Ayarları Eklendi!
• Windows Defender artık İsteğe Bağlı! (Kurulum Sırasında Seçilebilir)
• Otomatik Güncelleştirmeleri Duraklatmak İçin Yeni Uygulama Dahil Edildi!

• Ek Temalar Gözden Geçirildi!
• Yazdırma Etkinleştirici eklendi!
• Windows 11 yazı tipleri/simgeleri/temaları eklendi!
• Güncellenmiş MS Store Yükleyicisi Dahil!
• Önceden Yüklenmiş UWP İstenmeyen Uygulama YOK!

• Ek Değişiklikler, Optimizasyonlar ve İyileştirmeler Dahil!

• 4GB Kurulu Boyut!
• İsteğe bağlı Windows Defender!
• Tam Özellikli, Güncellenebilir Yapı!
• İsteğe Bağlı Sistem Şeffaflığını İçerir!
• Özel İmleçler, Temalar, Duvar Kağıtları ve ÇOK DAHA FAZLASI Dahil!
• Otomatik Güncellemeler 2099'a Kadar Duraklatıldı! (İstenirse devam ettirilebilir!)
• Ek Dil Paketleri, Konuşma, Ses vb. İçin Tam Destek!
• UWP Uygulamaları, Xbox, MS Store ve çok daha fazlası için Tam Destek!
• Uygulamalarınız ve Oyunlarınız için Olağanüstü Performans!
• Geliştirilmiş Kararlılık ve Performans!

💥 Tüm Uygulamalar ve Oyunlarla çalışacak şekilde tasarlandı,
Tüm PC'lerde. Eski veya yeni, zayıf veya güçlü, Masaüstü veya Dizüstü Bilgisayar.

- Kurulum Sırasında Seçmeli Windows Defender ile Çoklu Derleme ISO! -

Kaldırılan Özellikler şunları içerir : Cortana, Akıllı Ekran, Edge, UWP Uygulamaları.
Devre Dışı Bırakılan Özellikler şunları içerir : Defender (İsteğe bağlı), Sanal Bellek, Windows Mürekkep Çalışma Alanı, BitLocker, Hata Raporlama, Dizin Oluşturma, UAC, Reklamlar, Telemetri, Hazırda Bekletme, Güç Azaltma, Günlüğe Kaydetme ve İndirme Engelleme.
Performans Öncelikli! - Bu yapı Performansı, Yanıt Verme Hızını ve Kaynak Tasarrufunu En Üst Düzeye Çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.

Benim bahsettiğim son çıkanı

Diye belirtiyorlar...

Peki orjinalde kalmak istersek ne yapabiliriz?
Yarım saatinizi alacak birkaç işlem var. Özetle...
Bloatware yani yukarıdaki Cortana ve yüklü gelen gereksiz kısımları silmek. (REVOUNİNSTALLER)
Services yönetici olarak açıp akıllı getirme, Dizin, dosvc gibi kullanmadığınız hizmetleri devre dışı bırakmak.

Arasındaki fark nedir oyun oynuyorsanız xlite size daha iyi performans sunacaktır.
Güvenlik Telemetrileri açısından ise orjinal olan sistemde kalmayı tercih edebilirsiniz.

Önemli Not:
Her iki tercihte de UAC yükseltip, yeni bir hesap oluşturun. Firewall ve Update açık ve güncel olsun. Daha sonra belki temel güvenlik tedbirlerini derlerim.
Hocam bu çıkıyor ne yapıyım

Ekler

• 17153446222861912592821763542671.jpg
    17153446222861912592821763542671.jpg
    2.9 MB · Hit: 34
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
Küçük bir dipnot ve güncelleme ekleyeyim.
X-lite ile hali hazırda ulaştırılan
startisback
Search.exe
WindowsAero
gibi özel temalandırmaları kullanmanız küçükte olsa bazı sistem güvenliğini riske atabilir.
Bunun için simplewall ve superantispyware programı ile exe, dll vb kısımların sizin onayınız dahilinde hareketini kısıtlayabilirsiniz.

Revo ile kurulu olan startisback tam silinebilir. (Sertifikası olmadığı ya da yanlış olduğuna kanaat getirdiğim program veya yazılım yahut eklentiyi genelde siliyorum.)

Kalan kısımları elle silebilirsiniz.

Startisback Unistall yapıldığında başlangıç eski halini alır.

Superantispyware açtığınızda system tools kısmında system investigator var. Oradan size şüpheli gelen kısımları open folder ile dosya konumunu açıp virustotal vb platformlarda inceleyebilirsiniz.

5/72 ortalamaya sahip uyarılar görmeniz mümkün. Risk sevmeyenler kaldırsın şüpheli bulduklarını.
Hocam Windows could not prepare the computer to boot into the next phase of installation. To install Windows restrat the installation kurulum aşamasındayım ilerlemiyor ...

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
An10im1i
Hocam Windows could not prepare the computer to boot into the next phase of installation. To install Windows restrat the installation kurulum aşamasındayım ilerlemiyor ...
dostum rufus çöp bana göre.
onun yerine Universal USB İnstaller indir.

içerisine USB kapasitesi ne kadar el veriyorsa istediğin programı, iso ve yedeği koyabilirsin.
driver yedekleri USB içindeyken hem antivirüs hem iso dosyaları bir arada olur.

ben öyle kullanıyorum can simidi gibidir.

sana sorduğu ekranda önceki Windows kalıntılarını silmek isteyip istemediğini soruyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
dostum rufus çöp bana göre.
onun yerine Universal USB İnstaller indir.

içerisine USB kapasitesi ne kadar el veriyorsa istediğin programı, iso ve yedeği koyabilirsin.
driver yedekleri USB içindeyken hem antivirüs hem iso dosyaları bir arada olur.

ben öyle kullanıyorum can simidi gibidir.

sana sorduğu ekranda önceki Windows kalıntılarını silmek isteyip istemediğini soruyor.
Hocam x lite yüklenmiyor ne yapabilirim Windows 10 a da dönemi yorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
nasıl bir sorun yaşıyorsun tam format attığında?
Konuda yazdım zaten bakarsın win 10 x lite yuklenmiyor sisteminde Windows 10 yok hibi bir hata veriyor ve format atmak için biosu açtığımız bölümde SSD gözükmüyor şuan elimde PC ve telefona bağlanan USB var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,472
Üyeler
163,502
Son üye
galo
Top Bottom