dost ayran
80+ Silver
Dahası
soru yukarda yan fanım molexe bagi sokup anakartın cha fan portuna baglayabilirmiyim fan ledli
hocam fan pini var 3 pin ama cha fan 4 pin 1 pini boş bıraksam sıkıntı cıkarmıHayır, eğer sadece MOLEX ise takamazsın.
Eğer 3 pinli DC kablosundan bahsediyorsan MOLEX olan tarafını çıkartıp anakartına takabilirsin.hocam fan pini var 3 pin ama cha fan 4 pin 1 pini boş bıraksam sıkıntı cıkarmı
tamamdır sagolunEğer 3 pinli DC kablosundan bahsediyorsan MOLEX olan tarafını çıkartıp anakartına takabilirsin.
kontrol etmek icin takcam hocamBırak molex de kalsın.
O üç pinli girişi cha fan girisine baglayabilirsin anakarttan kontrol et pwm değil dc olmalı çünkü 3 pinli senin fanın dc akım ile hiz ayari yapabilirsinhocam fan pini var 3 pin ama cha fan 4 pin 1 pini boş bıraksam sıkıntı cıkarmı
Mesaj otomatik birleştirildi:
ve fan molexe bagli suan
kablonun dc olup olmadini nasıl anlarim baskanimEğer 3 pinli DC kablosundan bahsediyorsan MOLEX olan tarafını çıkartıp anakartına takabilirsin.
dc olup olmadini nasıl anlarımO üç pinli girişi cha fan girisine baglayabilirsin anakarttan kontrol et pwm değil dc olmalı çünkü 3 pinli senin fanın dc akım ile hiz ayari yapabilirsin
Bu 3 pinli olursa DC fan, 4 pinli olur ise PWM fan.kablonun dc olup olmadini nasıl anlarim baskanim
Mesaj otomatik birleştirildi:
dc olup olmadini nasıl anlarım
hocam az once taktım ama yine kontrol edemedim sebebi nedir cha fan portuna taktım fan donuyodu egzoz fandıBu 3 pinli olursa DC fan, 4 pinli olur ise PWM fan.
Alıntıyı görüntüle
BIOS'ta gözükmüyor mu CHA_FAN diye?hocam az once taktım ama yine kontrol edemedim sebebi nedir cha fan portuna taktım fan donuyodu egzoz fandı
hic dikkat etmedimki bekleyin bakcam ama suan bakamiycam aksam aktifseniz belirtirim son durumu sizeBIOS'ta gözükmüyor mu CHA_FAN diye?
ben onun lanetini tasiyarak iyi yapiyorum o lanetlenmiyo ama rahatsiz oluyosa degistiririmYaw aga çılgın ergin reisin ppsini bırakın artık