freygasm
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,845
- İsim
- yusuf ecer
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitörün üst kısımları parlaklık yüksek değilse çok parlıyor gözükmüyor bazen. Şuan gözlemlediğim tek sıkıntı bu oldu,özellikle gün aydınken daha da fazla oluyor. Mavi ışık ne kadar doğru bilmiyorum ama benim gözlerim lazer geçirdiğimden dolayı çabuk kuruyor, damla kullanıyorum. Aldığımdan beri damla kullanma ihtiyacı duymadım. Günümün çoğunluğu bilgisayarda geçiyor. Renkleri mahvetme olayını siz daha iyi bilirsiniz, bir fikrim yok.Bu dediğiniz doğruysa moniörün renklerini mahvediyor demektir. Daha doğrusu size gelen ışığı değiştirdiği için sizin algıladığınız renkleri mahvediyor. Zaten videoda da ışığı değiştirdikçe monitör renklerinin kameraya nasıl değişik yansıdığını görüyorsunuz (Tabii bu kameranın oto ayarlamasıyla da alakalı ama fikir verir en azından.). Ama gece bu olmadan kullanırken de minimum parlaklıkta kullanıyoruz. O da görüntüyü mahvediyor. Dolayısıyla mantığını anlıyorum işin. İkisi de görüntüyü değiştiriyor ama sonuçta gece istediğimiz görüntünün en iyi olması değil. Lamba takınca ise masayı aydınlatması, etrafı aydınlatmadan karanlıkta oturabilme gibi artılar veriyor. Tabii bunun gözü yormadığını söylemeleri şüpheli ama...
Bir de mavi ışık kısmından şüpheliyim. Bu mavi ışık olaylarının büyük çoğunluğu pazarlamadan ibaret oluyor çünkü. Gerçekten, bilimsel olarak ekranı sararartmadan mavi ışığı azaltmak istiyorsanız donanım seviyesinde mavi ışık filtresi bulunan monitörlere bakmanız lazım. Örneğin elimdeki XV272U V K7E versiyonu bu şekilde. Ama hem bu sertifikaya sahip monitör bulmak çok zor hem de olsa bile olup olmadığını kontrol etmek. Windows'taki VS. mavi ışık ayarı da gerçekten azaltıyor ama ekranı ne kadar mahvettiğini biliyorsunuz.
Bu arada bunları biliyorum zira K7E için karşılaştırmalı test edenler vardı. Mavi ışık yoğunluğunu cihzla ölçüp tablosunu paylaşmışlardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Clone uygulamalarla yeni hesap açıp deneyebilirsiniz hocam. Bazı hesaplarda olmuyor kampanya.Hocam bende discountcard 000 tükendi diyor ama bu etkinliği daha önce hiç denemdim. Bunun içinde bir yönteminiz vardır diye umuyorum. İncelemelerinizden gördüğüm kadarıyla Temu profesörü oldunuz son zamanlarda