Neler Yeni

Monitör test sonuçları nasıl ? Yardım pls

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar. Monitör Asus tuf gaming VG27AQ3A model amazondan aldım
Display port hatası aldığım için monitörü test etmekte geciktim. Şimdilik pauge hdmi kablosu ile kullanıyorum.
Sizce test sonuçları nasıl ? Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadım , o yüzden pek anlamıyorum.
Video atamadığım için , ne yazık ki böyle atmak zorunda kaldım. Yardımcı olur musunuz ? Başka ne testi yapmalıyım ?
Ufo ghosting testini hiç anlayamadım. Monitörüm 180hz ve şu an hdmi ile 144 hz olmasına rağmen böyle diyor..
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.35.02_dfdde478.jpg

WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.20.48_eea4e1b9.jpg
472967032_8759749717414026_3558460304145305192_n.jpg
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.32.06_d157213d.jpg
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.32.06_db0fad2d.jpg
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.32.07_6f6eac13.jpg
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.32.07_13f08c30.jpg
WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.32.08_1d463b8c.jpg

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.35.02_dfdde478.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.35.02_dfdde478.jpg
    52.6 KB · Hit: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.29.31_936cb9d1.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-08 saat 18.29.31_936cb9d1.jpg
    30 KB · Hit: 13
Son düzenleme:

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
oktay
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar. Monitör Asus tuf gaming VG27AQ3A model amazondan aldım
Display port hatası aldığım için monitörü test etmekte geciktim. Şimdilik pauge hdmi kablosu ile kullanıyorum.
Sizce test sonuçları nasıl ? Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadım , o yüzden pek anlamıyorum.
Video atamadığım için , ne yazık ki böyle atmak zorunda kaldım. Yardımcı olur musunuz ? Başka ne testi yapmalıyım ?
Ufo ghosting testini hiç anlayamadım. Monitörüm 180hz ve şu an hdmi ile 144 hz olmasına rağmen böyle diyor..
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
ghosting var gibi duruyor bide ışık sızması fazla geldi bana

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Mert ash
ışık sızması falan zaten normal geliyo artık hdmi kullandığınız için 144hzde kullanabiliyorsunuz
almışsınız artık hocam bence kullanmaya devam edin sorunlu bir model değil diye biliyorum ama tabii içinize sinmediyse iade edebilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

ghosting var gibi duruyor bide ışık sızması fazla geldi bana
ghostingi site 60fps veriyor diye fazla gözüküyor büyük ihtimal

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ışık sızması falan zaten normal geliyo artık hdmi kullandığınız için 144hzde kullanabiliyorsunuz
almışsınız artık hocam bence kullanmaya devam edin sorunlu bir model değil diye biliyorum ama tabii içinize sinmediyse iade edebilirsiniz

ghostingi site 60fps veriyor diye fazla gözüküyor büyük ihtimal
evet siteden dolayı 60 fps olduğunu öğrendim , başka siteden atacağım bekler misin.
Eğer monitör iyiyse yani sorun yoksa amazon'u arayıp display port kabosu sorunlu diyeceğim. Yeni kablo gelir mi ?
180hz monitörü 144 kullanmak istemiyorum. Hdmi kablosu ile açılıyor ama bence geç açılıyor , acaba sistem de mi sorun var :(

Sence nasıl ? video atamıyorum , ghosting olup olmadığını da anlayamıyorum. Pikselleri kaç seçmeliyim ? 160-960 diyor.

EW.jpg

WhatsApp Görsel 2025-01-09 saat 09.49.44_43175ccd.jpg

@Ashoun konuya bakan olmadı pek , o yüzden emin olmak istiyorum.
Monitörü ve sistemi ilk açtığımda sürekli display port sinyal yok hatası aldım.
İlk başta saniyede bir ekran kapanıyor açılıyordu , çok fazla temazsızlık vardı.
Şimdi ise hdmi kablo aldım , daha iyi fakat yine de arada hdmi sinyal yok yazısı geliyor ve bence geç açılıyor monitör.
Sorunun monitör , ekran kartı anakart vs nerde olduğunu nasıl anlayabilirim ? Ekran kartımda da cızırtı oluyor :(

Son düzenleme:

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
oktay
evet siteden dolayı 60 fps olduğunu öğrendim , başka siteden atacağım bekler misin.
Eğer monitör iyiyse yani sorun yoksa amazon'u arayıp display port kabosu sorunlu diyeceğim. Yeni kablo gelir mi ?
180hz monitörü 144 kullanmak istemiyorum. Hdmi kablosu ile açılıyor ama bence geç açılıyor , acaba sistem de mi sorun var :(

Sence nasıl ? video atamıyorum , ghosting olup olmadığını da anlayamıyorum. Pikselleri kaç seçmeliyim ? 160-960 diyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

@Ashoun konuya bakan olmadı pek , o yüzden emin olmak istiyorum.
Monitörü ve sistemi ilk açtığımda sürekli display port sinyal yok hatası aldım.
İlk başta saniyede bir ekran kapanıyor açılıyordu , çok fazla temazsızlık vardı.
Şimdi ise hdmi kablo aldım , daha iyi fakat yine de arada hdmi sinyal yok yazısı geliyor ve bence geç açılıyor monitör.
Sorunun monitör , ekran kartı anakart vs nerde olduğunu nasıl anlayabilirim ? Ekran kartımda da cızırtı oluyor :(
hocam asus tuf serisinde ufak ghosting oluyor diye biliyorum ki farklı model deneyip de gördüm

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
hocam asus tuf serisinde ufak ghosting oluyor diye biliyorum ki farklı model deneyip de gördüm
Her monitörde ölü piksel , ghosting , ışık sızması vs olabiliyormuş. Sizce bende de var mı ? nasıl anlayabilirim ?
Valo/cs/pubg/rainbow gibi rekabetçi odaklı oyunlar oynuyorum.
İleride heves edersem de rdr2 gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum. Bu yüzden 2k monitör aldım.

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
oktay
Her monitörde ölü piksel , ghosting , ışık sızması vs olabiliyormuş. Sizce bende de var mı ? nasıl anlayabilirim ?
Valo/cs/pubg/rainbow gibi rekabetçi odaklı oyunlar oynuyorum.
İleride heves edersem de rdr2 gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum. Bu yüzden 2k monitör aldım.
hocam ölü piksel yakından bakın nokta gibi anlarsınız zaten ışık sızması monitörün kenarlarından çıkan beyaz ışık eğer çok fazla ise ışık sızması hatta bulutlanmada olabiliyor, bu monitörü kaç k ya aldınız?

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
hocam ölü piksel yakından bakın nokta gibi anlarsınız zaten ışık sızması monitörün kenarlarından çıkan beyaz ışık eğer çok fazla ise ışık sızması hatta bulutlanmada olabiliyor, bu monitörü kaç k ya aldınız?
Yukarıda attığım görsellerde ışık sızması var mı ? akşam karanlıkta çektim.
Monitörü amazon'un kendisinden 7800'e aldım o yüzden iade etmek istemiyorum , değişim belki olabilir.
İade ve değişim konusunda sorun çıkarmasınlar diye amazon üzerinden almak istiyorum.
Display port kablosu sanırım çok kötü ya da monitör/sistemde sorun var , çok fazla sinyal yok hatası aldım. Temazsızlık oldu.
Şimdi hdmi kablosu aldım , daha iyi ama harika diyemem. Monitör 180 hz ama şu an 144hz kullanıyorum.

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
oktay
Monitörü amazon'un kendisinden 7800'e aldım o yüzden iade etmek istemiyorum , değişim belki olabilir.
İade ve değişim konusunda sorun çıkarmasınlar diye amazon üzerinden almak istiyorum.
Display port kablosu sanırım çok kötü ya da monitör/sistemde sorun var , çok fazla sinyal yok hatası aldım. Temazsızlık oldu.
Şimdi hdmi kablosu aldım , daha iyi ama harika diyemem. Monitör 180 hz ama şu an 144hz kullanıyorum.
hocam ışık sızması normal bile desek attığınız fotoğraf da ghosting var size önerim iade edin hepsi burada satıcı olarak lenovo r27qe modelini satıyor onu alın çok daha iyi monitör

şuan 7k hepsiburada kendi satıyor bayadır indirime giriyor

Son düzenleme:
  • Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
hocam ışık sızması normal bile desek attığınız fotoğraf da ghosting var size önerim iade edin hepsi burada satıcı olarak lenovo r27qe modelini satıyor onu alın çok daha iyi monitör

şuan 7k hepsiburada kendi satıyor bayadır indirime giriyor
O model için de kalite kontrol vs yok deniyordu. Asus monitör için değişim istesem yine kötü mi gelir sence ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Jiyu
şansa bağlı ama amazon değişim yapmıyor iade yapıyor diye biliyorum öyle yazanlar olmuştu. Kalite kontrol derken
yorumlarda okumuştum kalite kontrol yok diye , pek bilmiyorum. Değişim yoksa büyük sıkıntı ya :(
ne yapacağım bilmiyorum , ghosting hangi seviyede var acaba ?
Ufo testte hangi piksel değerlerini seçip testi yapmalıyım ? bir sürü ayar var da..

Top Bottom