Monitörü 10 bit yapamıyorum

Yanıltıcı bilgiye kurban gittik o zaman desene :D, ee peki FRC kullanmak için illa Hz mi düşürmek lazım bu illet 240'ta çalışmıyor mu ? Bir de 260 yapabiliyorsun diyorlar onu bile kullanmıyorum açılsın diye yani. Ek olarak HDR400 neden ? HDR10 sertifikalı bu monitör.
1765215312436.webp

Herhangi bir sorun yok HDR kısmında senin monitörde.

Alıntıyı görüntüle

Ayarlarda sertifika kısmında HDR400 açılıyor, HDR10 değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Tamam anladım, 400nit yüzünden HDR400 gözüküyormuş. Neyse ya madem 240'ta 10 bit yok açılmasın o zaman gerek yok.

Oyun oynuyorsan kafaya takılcak bir durum yok, 10 bit olayı adobe premier ve davinci resolve da çok önemli, yada blender gibi uygulamalarda.
Oyun oynuyorum evet, günlük kullanım ve bazende Davinci kullanıyordum. Renk canlılığı konusunda biraz takıldım bu konuya, ama zaten bu fiyat bandında gerçek bir 10 bitte alınmazdı. 240'ta FRC çalışmadığını bilmiyordum sadece.

Oyun oynuyorum evet, günlük kullanım ve bazende Davinci kullanıyordum. Renk canlılığı konusunda biraz takıldım bu konuya, ama zaten bu fiyat bandında gerçek bir 10 bitte alınmazdı. 240'ta FRC çalışmadığını bilmiyordum sadece.
10 bit oyun oynarken FRC monitörlerde birsürü problem yapıyor, flicker yada stutter gibi, çünkü düşük gecikme önemli oldugu için ayrıca monitörü ısıtıyor benim eski monitörde panel çok ısınmıştı açınca.

10 bit oyun oynarken FRC monitörlerde birsürü problem yapıyor, flicker yada stutter gibi, çünkü düşük gecikme önemli oldugu için ayrıca monitörü ısıtıyor benim eski monitörde panel çok ısınmıştı açınca.
8 bit 240 kullanıyorum şuan ve kalıcı olarakta böyle tutacağım sanırım. 260 yapmadım bile OC ile ısınır panel yanar vs. diye.

Yanıltıcı bilgiye kurban gittik o zaman desene :D, ee peki FRC kullanmak için illa Hz mi düşürmek lazım bu illet 240'ta çalışmıyor mu ? Bir de 260 yapabiliyorsun diyorlar onu bile kullanmıyorum açılsın diye yani. Ek olarak HDR400 neden ? HDR10 sertifikalı bu monitör.
FRC olmasıyla ilgili değil mesele sadece. Bant genişliği yetmiyor her şeye HDMI 2.0 ve DP 1.4'ün. 4:4:4 vs ile 260 falan kullanamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,925
Üyeler
186,264
Son üye
radiuxs
Geri