MONİTORU KAZIYORUM NEDEN BÖYLE

zcihatz

80+
Reaksiyon skoru
15
MONİTORU KAZIYORUM NEDEN BÖYLE

yardımcı olabilecek varmı ekran kartı 45 derecede falan donanım hızlandırmayı kapatınca düzeliyor ama kapatmadan bir çözümü yok mu

Ekler

• WhatsApp Image 2026-02-13 at 14.07.53.webp
    WhatsApp Image 2026-02-13 at 14.07.53.webp
    262.8 KB · Hit: 103
nasıl yapabilirim hocam
1- her yerden donanım hızlandırma vb kapattım.
2- freesync'ı kapattım (açınca hala devam ediyor mu diye denemedim)
3- regedit'e girip sırasıyla;
HKEY_LOCAL_MACHINE
Software
Microsoft
Windows
Dwm klasörüne gelin.
4-yeni bir DWORD (32 bit) açın ve adını OverlayTestMode yapın
5-içine girip değeri 5 ve yuvarlağı da onaltılık yapın

benim eski bir konumdan böyle çözdüm. bir dene olmazsa mecbur donanım hızlandırmayı kapatıcaksın gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Donanım hızlandırmayla freesync kısmını es geçin siz.

yaptım pcyi resleyip deneyeceğim

yaptım pcyi resleyip deneyeceğim
teşekkür ederim şuanda olmuyor gibi bu arada bu donanım hızlandırmayı açınca ne gibi şeyler değişiyor daha mı akıcı oluyor spotify brave v.s hepsinde oluyordu tek tek kapatmıştım geri açıyorum şu anda

dc bugu, çoğu kişide oluyor.
yok hocam herşeyde oluyordu donanım hızlandırma olan şuanda geçti gibi 3 dakika falan oldu yaşamadım

teşekkür ederim şuanda olmuyor gibi bu arada bu donanım hızlandırmayı açınca ne gibi şeyler değişiyor daha mı akıcı oluyor spotify brave v.s hepsinde oluyordu tek tek kapatmıştım geri açıyorum şu anda

yok hocam herşeyde oluyordu donanım hızlandırma olan şuanda geçti gibi 3 dakika falan oldu yaşamadım
Ne güzel çözüldüğü. Hatırladığım kadarıyla donanım hızlandırma bazı işleri işlemcinin üzerinden alıp ekran kartına devrediyordu, yani işlemcinin yükünü azaltmak için ekran kartına veriyordu.

Ne güzel çözüldüğü. Hatırladığım kadarıyla donanım hızlandırma bazı işleri işlemcinin üzerinden alıp ekran kartına devrediyordu, yani işlemcinin yükünü azaltmak için ekran kartına veriyordu.
çok iyi hocam valoda falan fps artar o zaman genelde çünkü arkada brave discord gibi şeyleri açıyorum birde manyetik klavye ile ilgili bi sorunum var pc açıldığı zaman rastgele basıyor kabloyu çıkart tak yapınca düzeliyor bilginiz varsa video atayım mı ?

çok iyi hocam valoda falan fps artar o zaman genelde çünkü arkada brave discord gibi şeyleri açıyorum birde manyetik klavye ile ilgili bi sorunum var pc açıldığı zaman rastgele basıyor kabloyu çıkart tak yapınca düzeliyor bilginiz varsa video atayım mı ?
Valla hocam klavye işinde sıfır bilgim var ya, klavye gurmeleri için isterseniz ayrı bir konu açın.

Birde aklınızda bulunsun, bu açtığınız ayara rağmen internette siyah ekran veya donma yaşarsanız büyük ihtimalle donanım hızlandırmadan dolayıdır.

Valla hocam klavye işinde sıfır bilgim var ya, klavye gurmeleri için isterseniz ayrı bir konu açın.

Birde aklınızda bulunsun, bu açtığınız ayara rağmen internette siyah ekran veya donma yaşarsanız büyük ihtimalle donanım hızlandırmadan dolayıdır.
tamamdır tekrardan çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,090
Üyeler
188,875
Son üye
muhammed2313
Geri